maanantai 15. helmikuuta 2016

Laiva on lastattu rokkikukoilla - Radio Rock Risteily

Mikä saa Radio Rockin Korporaation Sainion noin hämmästymään ja Moisiota vaan naurattaa? No onhan se hämmentävää kun laiva on lastattu toinen toistaan mukavemmilla rokkityypeillä. Miten tähän on tultu, otetaan hiukan etäisyyttä aiheeseen. 

Suomalaiset ovat risteilykansaa. Jokainen on käynyt Ruotsinlaivalla ja se on ollut monelle ensimmäinen kosketus ulkomaahan ja matkailuun. Laivamatkailu on varmasti tullut jäädäkseen ja mekin olemme useita kertoja reissanneet Itämeren aalloilla. Laivayhtiöt yrittävät keksiä toinen toistaan koukuttavampia juttuja laivoille. On palveluita lapsille, ruokapuoleen panostetaan ja arkilähdöillä käydään bingoamassa. Tarjontaan on tullut jo vuosia sitten Tukholman rinnalle Tallinnan reitti. Aikoinaan kävin itsekin opiskelijaristeilyllä, jolloin laiva oli täynnä samaa ikäluokkaa. Muutaman vuoden ilmiönä ovat olleet radiokanavien järjestämät teemaristeilyt. Siitä on siis tällä kertaa kyse: olin kolmatta kertaa Radio Rock Risteilyllä

Radio Rock risteily järjestetään Tallink-Siljan laivoilla Helsingistä-Tallinnaan 22h risteilynä. Lähtö on aina lauantaina iltapäivästä ja yleensä ohjelmassa on vähintään kolme bändiä. Sunnuntaiaamuna on mahdollisuus käydä Tallinnassa kolme tuntia. Paluumatkalla on vielä pari bändiä.  
Minun suosikki radiokanavani on Radio Rock. Aamulla töihin ajellessa Korporaatio pui päivän aiheita humoristisella otteella. Juontajavaihdoksia on ollut vuosien varrella. Nyt mennään parivaljakolla Harri Moisio ja Kim Sainio, jotka varmaan aloituskuvassa ihmettelevät miksi ihmiset ostavat heidän alastonkuvallaan varustettuja paitoja. Radio Rockin keskipäivää isännöi Jone Nikula (kuvassa vasemmalla) ja iltapäivän piristäjä on Marce "Marcelino Maustemakkara" Rendic (kuvassa oikealla). Rockin juontajat joutuvat juontohommiin laivallakin. Silti tyypit jaksaa meidän kuulijoiden kanssa selfiekuviin kun törmätään käytävillä. Kuvien kautta muutamiin tunnelmiin eri Radio Rock Risteilyiltä.  
2015 keväällä radio Rock Risteily XVI:llä esiintyi klassinen hard rock yhtye Peer Günt. Oli aika mageeta kuulla ”Backseat” ja ”I Don't Wanna Be a Rock 'n' Roll Star” ukkojen itsensä veivaamana. Kuvassa kitaristi-laulaja Timo Nikki.
Samaisen risteilyn XVI päätti Apulanta. Kovassa iskussa bändi veti energisen setin. Apulanta ilahdutti rock kansaa vielä soittamalla pätkän Metallican Enter Sandmania. 
Apulannan basisti Ville Mäkinen. 
Apulannan Toni Wirtanen osaa ottaa yleisönsä. Hikinen mies tuli vielä keikan jälkeen tervehtimään faneja. 

Risteily XVII:n avasi Battle Beast. Korkealta ja kovaa!
6.2.2016 Risteily XVIII:n nimmareiden jaossa Michael Monroe ja Sami Yaffa. Risteilyllä jokainen bändi tulee jossain vaiheessa nimmareiden jakoon puoleksi tuntia. Tämä on kiva juttu meille faneille.
Ensimmäinen esiintyjä viimeisimmällä risteilyllä oli uuden levyn juuri edellisenä päivänä julkaissut Maj Karma. Herra Ylppö on hieno artisti.
Maj Karman basisti Kimmo Kurittu.
Maj Karma veti hittejä ja uutuuksia tunteella.
Laivakeikalla pääsee kätevästi lavan eteen, eikä pahaa ruuhkaa yleensä ole. Tällä kertaa Nelonen Median johtoportaan tyypit Tenkanen ja Laakso olivat hiukan edempänä kuin minä. Ala-yläasteikäisenä toinen näistä herroista harrasti VHS musavideoiden myyntiä. Ostin häneltä siihen aikaan muutaman heavykeikkataltioinnin, joita oli aika vaikea saada siihen aikaan. Aikaan ennen nettiä hyvät ihmiset. 
 "Ei sun kannata, ei kai kannata, pitää päällä vilkkua jos oot jo ojassa" - Maj Karma - Ukkonen
Jussi69 toimii Radio Rockilla myös juontajana, mutta tällä kertaa tämä pyykkilautavatsa oli lauteilla bändinsä The 69 Eyes kanssa.
Vampyyrimetallistit vauhdissa.
Radio Rock Risteily XVIII:n kirkkain tähti oli Michael Monroe yhtyeineen.  
 Monroen kitaristi Steve Conte.
 Michael on kova! Rock'n'roll forever!
 Laivalla näkee kaikenlaista juhlijaa. Ja hyväntuulisuutta. Rokkikansa ei murjota eikä rähinöi.
Sunnuntaina 7.2.2016 esiintyi vielä ennen Helsinkiin saapumista Viikate. Itselle vasta toinen kerta kun näin Viikatteen ja edellisestä kerrasta taisi vierähtää yli kymmenen vuotta. Niistä ajoista Kaarlen laulu ja karisma ovat kohentuneet valovuoden. Nyt oli poljento kohdillaan. Simeoni odotti välillä apua ylhäältä?
Basisti Ervo Viikate (vasemmalla) ja kitaristi Arvo Viikate (oikealla).
 Kaarle Viikate nosti maljan edesmenneen Lemmyn muistolle ennen Rauta-airot kappaletta.
Vielä loppuun kiitos! Ja kiitos vaan itsellenne bändit, kun ilahdutatte meitä. Hienoa kun risteilykansalle järjestetään tällaisia teemamatkoja. Tämä teemamatka ei ole lapsia varten eikä ehkä tavoita kulinaristeja. Niin tai onhan laivalla samat hyvät ruokamahdollisuudet, mutta jotenkin näillä rokkiretkillä ei olla "ehditty" syömään. Mutta hei, älkää nyt innostuko kaikki tulemaan mukaan. Silloin minun on astetta vaikeampi saada lippuja, kun nämä on muutenkin aina loppuunmyyty. ROK ROK!

2 kommenttia:

  1. Ei ollenkaan huono kattaus! Vaikka syömiset jäiskin vähemmälle :)

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt alle aina tuhdin brunssin, mutta olen silti hämmästellyt etteivät miehet ole kuulemma syöneet MITÄÄN koko reissun aikana. Kaloriensaantilähde ei kylläkään ole miesten kotiutuessa jäänyt epäselväksi kun yhtään osaa tulkita hajuja ja kunnottomuutta ;).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin