lauantai 20. helmikuuta 2016

Madrid hengaillen

Ei ainuttakaan nähtävyyttä, jos ravintoloita ja coctail-baareja ei lasketa. Mutta meillähän lasketaan. Tosin komian kirkon katto nähtiin tapaspaikan terassilta.

Vietimme pidennetyn viikonlopun Espanjan pääkaupungissa Madridissa kavereiden kanssa hilluen. Suurempia suunnitelmia emme olleet päiville tehneet. Hyvällä sijainnilla varustetun hotellin kylpyläosastolle toki suuntasimme ja shoppailtuakin tuli hiukan. Hotellimme takapihalla sijainnut kauppahalli tuli kierrettyä pariin kertaan. Muuten päivät kuluivat leppoisan iloisesti juoden, syöden ja remakasti nauraen.
Porukka koostui minun teini-iässä tutuksi tulleista miehenplantuista ja nykyään tietysti myös heidän naisystävistään. Pojat adoptoivat aikanaan Jukan aika nopeasti hänen tullessa kuvioihin mukaan ehkä tietynlaisen samanhenkisyyden vuoksi. Tällä porukalla on aina hauskaa, vaikka toki välillä vetää vakavaksikin. 
Seuraavassa lyhyesti muutamia täsmätärppejämme Madridiin:

Ginihulluus eli GINSANITY on vallannut Espanjan ja sekös meille ginin ystäville sopii. Monissa kaljakuppilan näköisissäkin paikoissa on kutkutteleva ginivalikoima.

Vinkkinä sanottakoon että espanjalainen Gin Mare on mielenkiintoinen tuttavuus. Hyvä ginipullovalikoima  tuliaisia varten löytyy El Corte Inglesin muutenkin ihanista ruokakerroksista.
 
1862 Dry bar - tästä huipputunnelmaisesta paikasta kirjoitinkin jo aiemmin
Ten con Ten
Pukumiesten ja jakkupukunaisten paikka, erotuttiin. Hyvä ginivalikoima, joskin moni toivomamme gini ja tonic oli loppu. Hidas palvelu.

Itselle muistiin:
Mielenkiintoisen oloinen Macera Bar johon ei ehditty.

RUOKAILUUN:


Street XO
Räväkkä tapasbaari, joka pistää kaiken uusiksi huippumaukkaasti. Siitä kirjoitukseni täällä.

Casa Paco
Hyvänä pihvipaikkana seurueemme matkanjohtajalle suositeltu Casa Paco oli kyllä maineensa veroinen. Saavuimme ravintolaan jo valmiiksi iloisissa tunnelmissa tilaten pullon viiniä joka pariskunta. Kun tarjoilija kysyi olimmeko tosissamme tuumasimme pitäisikö ottaa sitten pullo per naama. Tarjoilija häipyi hymyillen mutta päätään puistellen.

Callaon aukion El Corte Inglesin tapakset
Nämä tapakset nautimme yhtenä lounaana maisemia ihastellen. Pidimme kovasti hyvin toisiinsa sopivista mauista, jotka tulivat selkeästi laadukkaista raaka-aineista.

    
Yhtenä päivänä haimme lounastarpeet kauppahallista ja pidimme piknikin läheissä puistossa. Kostealle ruohikolle emme uskaltautuneet, joten ulkonäsyömisemme oli todellista katuruokaa.

MUUTA TEKEMISTÄ:
Yhden illan ohjelmassa oli kaupungin laitamilla, halvan taksimatkan päässä keikkaluola Gruta 77. Paikallinen lämppäribändi oli suoraansanottuna huono, mutta pääesiintyjä Montesas todella ammattimainen ja vallan mainio.

Lentokoneista kiinnostuneille Jukka suosittelee Museo del Aire:a. Valtaosa koneista on sisätiloissa useissa halleissa. Metrolla pääsee keskustasta noin kilometrin päähän museosta. Museon kahvilasta saa edullista olutta, jota Jukan kanssamuseoitsijat kiittelivät kovasti. 

***

Lisäsin tämänkin postauksen blogimme MATKAT-sivulle, jossa on koottuna reissupostauksemme maittain aakkostettuna. 

4 kommenttia:

 1. Olipa hauskanen kirjotus, viimeistään nauroin kohdan "museon kahvilasta saa edullista olutta, jota Jukan kanssamuseoitselijat kiittelivät kovasti"- aiheuttamaa mielikuvaa. :D

  VastaaPoista
 2. pilvinen: Just ku tietää tyypit...:D.

  VastaaPoista
 3. Hei apua! :) Mulle tuli ihan hillitön himo noihin suolaisiin paahdettuihiin chileihin, ruokalajin nimeä en kuollaksenikaan muista. Oli varmaankin poblano-chilejä? Äkkiseltään en mitään reseptiä tuohon löytänyt. Pystyisitteköhän olemaan avuksi tässä? Voin tietysti vaan paahtaa ja suolata, mut sit harmittaa jos niistä ei tulekaan sellaisia... Kiva kirjoitus, aiheutti chilinhimon lisäksi myös akuuttia Espanjan-ikävää :)

  VastaaPoista
 4. statisti: Ne on nimeltään Pimientos de padrón. Paahdetaan tosiaan runsaassa öljyssä kunnes hieman pullistuvat ja pehmenevät. Sitten talouspaperin päälle valumaan ja sormisuolaa päälle. Ihania ovat!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin