sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kaartin Kut6nen oli hauska ja herkullinen

yhteistyössä ravintola EMO
Kaartin Kut6nen on kuuden Kaartinkaupungissa Helsingissä sijaitsevan ravintolan yhteinen hauska tapahtuma. Illan aikana kierretään kävellen Emo, Ragu, Juuri, Spis, Pastis ja Pompier. Jokaisessa syödään ja juodaan pieni annos siirtyen taas hommaa kasassa pitävän oppaan kehotuksesta seuraavaan paikkaan. Kierros alkaa siitä ravintolasta josta olet satasen arvoisen lippusi ostanut. Viimeisessä paikassa suolaisen annoksen lisäksi saa myös pienen makean. Kaartin Kut6nen järjestettiin ensi kertaa keskiviikkona 3. helmikuuta. Minä pääsin mukaan ravintola Emon kutsumana, mistä lämmin kiitos!

Päällimmäisenä kierroksesta jäi mieleen suomalaisittain poikkeuksellinen yhteisöllisyys. Istuttiin pitkissä pöydissä vieraiden ihmisten vieressä, jotka selkeästi olivat myös ruokainnostuneita kun reissuun olivat lähteneet. Minä lähdin kierrokselle yksin, autoilevana, mutta tuo ei hidastanut menoa kuin ihan ensimmäisessä paikassa. Odotus seuraavan paikkaan siirtymiseen tuntui hiukan pitkältä, kun ympärillä olevat seurueet keskustelivat keskenään. Seuraavissa paikoissa minutkin otettiin juttuun mukaan. Juuresta lähtien kaveerasin kahden kaveripariskunnan kanssa, joista toisen rouva paljastui myös bloggaajaksi. Pastiksen ovia avatessa tuntui jo että olemme vanhoja tuttuja, sillä ajatuksia oli vaihdettu tiuhaan naurun remakankin säestyksellä. 

Mukana olevat ravintolat ovat kaikki ihan huippuja ja kuitenkin sopivan erilaisia toisiinsa nähden. Kierros olisi oivallinen tapa tutustua ravintoloihin jos ne eivät vielä olisi tuttuja. Minulle ainakin tuli hinku mennä syömään enemmänkin itselleni uuteen Espan Pompieriin. 

Minua ilahduttaa suuresti tällaisten uusien ideoiden toteuttaminen, etenkin kun ne toimivat näin jouhevasti ja maukkaasti.  Toivon todella että kuiskuteltu kesäinen kierros näkisi päivän valon, sillä ensi viikolla starttaavat tapahtuman tältä osin viimeiset illat taitavat olla loppuunmyytyjä. Tilannetta kannattaa toki tarkkailla tapahtuman facebook-sivuilta.

Kännykkäräpsyni illasta ovat ihan surkeita, joten en käy niitä latistavuuden vuoksi jakamaan. Tässä kuitenkin muutamalla sanalla parhaimpia paloja ihanan kävelyreitin varrelta:

Minä aloitin kierrokseni Emosta, jossa nautiskeltiin naudan kieltä sienivaahdon ja mustajuuren kanssa. Tykkäsin hurjasti!

Ragussa ihastutti tuttu parmesanmuffari etenkin tomaattitapenaden kanssa, joskin fritatun muikun pintakin oli oivallisen rapsakka. 

Juuressa herkuteltiin sapaksilla. Kyssäkaaliterriini yllätti kotijuustomaisella rakenteellaan. Tykkäsin. Kylillä pantu Mathilda-olut maistui. 

Spis on yksi lemppareistani Helsingin ravintoloista. Siellä saimme kirjolohta ja fenkolia. Jälkimmäisen lakritsista makua oli vahvistettu oivallisesti lakritsijuurella. 

Pastiksessa tarjottu pulpo oli monen kierroksella olleen mielestä illan parasta antia. Ja olihan se ihan hurjan hyvää!

Kierroksen osaltani päätti ainoa minulle uusi paikka Pompier. Täältä päällimmäisenä mieleen jäi riivitty ja prässätty ankankoipi hienon punaviinin kera. 

Kaikissa paikoissa (joissa kysyin) oli varauduttu alkoholittomaan versioon hienosti! Muissa ravintoloissa sain autoilijatoiveesta ihan minikaadot.

Suosittelen, lämpimästi! 

6 kommenttia:

 1. Tuota tapahtumaa heti ajattelin kivaksi, kun siitä alkoi tulla tietoa, muttei ajankohta sopinut minulle. Olisi ollut hauskaa olla mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan varma että olisit tykännyt. Seuraavalla kerralla sitten, jos/kun tämä järjestetään.

   Poista
 2. Oli huikean hauska ilta! Kiitos seurasta, toivottavasti kohdataan toistekin näin hyvissä meiningeissä!

  VastaaPoista
 3. Kiitosta teillekin! Oli kyllä hauskaa!

  VastaaPoista
 4. ihanaa! meillä on lähtö tänään enkä malta odottaa!

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa! pitäkää hauskaa Andalusiana!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin