Pinaattia, latva-artisokan säilöttyjä pohjia ja tuorejuustoa yhdistävä tahna maistui jotenkin luksukselta. Ehkä sen teki (meillä) harvinainen latva-artisokan maku. Teki mikä teki, tahna oli todella hyvää.
Ohje on Suupaloja-kirjasta, jossa tahna syötiin koverrettujen patonkipalojen päältä. Minä tarjosin tahnaa työkavereille vielä lunkimmin. Laitoin kulhoon tahnaa ja tarjottimelle ruisleipäpaloja.
Ohjeessa tuumattiin tarjoamaan tahna joko lämpimänä tai kylmänä. Itse pidin tahnasta enemmän jäähtyneenä, mutta huoneenlämpöisenä tarjoiltuna. Näin makujen nyanssit tulivat mielestäni paremmin esiin.
Ohjeessa tuumattiin tarjoamaan tahna joko lämpimänä tai kylmänä. Itse pidin tahnasta enemmän jäähtyneenä, mutta huoneenlämpöisenä tarjoiltuna. Näin makujen nyanssit tulivat mielestäni paremmin esiin.
Sipulien suhteen tein pienen muutoksen, muuten noudatin ohjetta prikuulleen.
ARTISOKKA-PINAATTITAHNA
250 g (1 tlk) artisokansydämiä
2 salottisipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
200g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
hieman sitruunamehua
(chilikastiketta)
lisäksi:
patonkia tai muuta leipää
Valuta artisokansydämet. Hienonna ne karkeaksi silpuksi.
Huuhtele ja valuta pinaatit huolellisesti. Leikkaa veitsellä hienoksi.
Kuori ja silppua myös sipulit.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuleita siinä muutama minuutti keskilämmöllä niin etteivät tummu vaan pehmenevät. Lisää pannulle pinaattisilppu. paista muutama minuutti sekoittaen. Lisää myös artisokkapalat. Jatka paistamista hetki. Ota pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja halutessasi chilikastikkeella.
Jos käytät patonkia syömäalustana, halkaise se pitkittäin ja koverra pehmeää sisustaa pois. Täytä patonki tahnalla. Leikkaa paloiksi ja tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
Höm. Tekstissä lukee, että "latva-artisokan säilöttyjä pohjia...", mutta kuvassa ja myöhemmässä tekstissä on käytetty artisokan sydämiä. Kummasta siis on kyse, ne on ihan eri asioita? Itse rakastan molempia, mutta käytän niitä ihan eri tavoin ruuanlaitossa.
VastaaPoistaTämäpä mielenkiintoista. Mikä se ero on?
VastaaPoistaJa siis kuvassa olevia möllyköitä laitettiin, luonnollisesti.
VastaaPoistaAika pitkälti sama asia käsittääkseni kun säilykkeestä puhutaan, turhaa saivartelua :) Kuvastahan tuo näkyy, sydän on mielestäni sen pohjan päällys eli yhteensä se sisin osa. Käykö mielestäsi suolaveteen säilötyt tässä kun tulee kuitenkin tuorejuustoa ja öljyä? Herkkuohje tämäkin, menee kokeiluun varmasti, kiitos!
VastaaPoista