Ohje on kirjasta Suupaloja, josta löytyy muitakin loistavia pikkusyötäviä.
PUNAJUURI-CASHEWTAHNA
500 g punajuuria
3 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 dl cashewpähkinöitä
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 tl hunajaa
1 rkl omenaviinietikkaa
(Kuori) ja lohko punajuuret. Pirskottele päälle noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja hieman suolaa. Paahda punajuurilohkoja 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Laita hieman jäähtyneet punajuuret, pähkinät sekä mausteet kulhoon ja surrauta sauvasekoittimella tahnaksi. Rakenne saa jäädä hieman karkeaksi.
(Kuori) ja lohko punajuuret. Pirskottele päälle noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja hieman suolaa. Paahda punajuurilohkoja 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Laita hieman jäähtyneet punajuuret, pähkinät sekä mausteet kulhoon ja surrauta sauvasekoittimella tahnaksi. Rakenne saa jäädä hieman karkeaksi.
Tää on hyvää, kiitos muistutuksesta! Vastaavaa tuli tehtyä viitisen vuotta sitten vähän kaikkiin pippaloihin ja kotiinkin leivänpäälle, mutta käytin saksanpähkinää cashewn tilalla ja etikkana balsamicoa. Kiireessä tuli joskus oiottua niinkin, että raastoin punajuuren ja paistoin pannulla, ja ihan toimivaa siitäkin tuli. :)
VastaaPoistaPitääpä taas pitkästä aikaa tehdä.
Tuo juustokumina on todella hieno säväys tässä. Kiitos kiireisen ja varioivan kokkaajan vinkeistä!
VastaaPoista