maanantai 28. maaliskuuta 2016

Hanasta laskettu kahvi ja Suomen Kokkimaajoukkueen menu

  
Mielenkiintoinen alkuasetelma saadaan, kun yhdistetään Löfbergsin kahvit Suomen kokkimaajoukkueen suunnittelemaan menuun. Mielenkiintoa lisää vielä se, että ruuistakin löytyi kahvia. 
Astuessani Cafe Löfbergsin tiloihin Tukholmassa huomio kiinnittyi rentoon kattaukseen. Halkaistut leivät olivat valmiiksi pöydissä ja näyttivät sisälle sujautetun voin kanssa ihan simpukoilta. 
 
Keittiössä Suomen Kokkimaajoukkuetta edustivat kahvi-iltana Mikko Pakola, Kristian Vuojärvi, Samuel Mikander ja Teemu Haimakainen. He kertoivat että lähtökohtana oli passata ruokien maut yhteen tarjottujen kahvien kanssa, mutta myös sisällyttää kahvia ruokiin. Lopputulokseen miehet olivat oikein tyytyväisä, joten odotukset nousivat edelleen.
 
Amusena tarjottiin sampanjan kanssa äyriäistartar ja pikkelöityä kurkkua. Perunablinin päällä komeili Carelian Caviaria ja kuminanäkkärin yllä ankanmaksaa. Suupalojen erilaisuus ja hillitty kauneus hurmasi. 
Alkupalaksi nautimme sitruunalla ja tillillä maustettua kirjolohta sekä marinoitua sipulia, omenaa ja kermaviilikastiketta. Kala ja omena osuivat makupareina hyvin yksiin kylmänä tarjotun Cascara-kahvin kanssa, mutta sipuli oli juomalle liian kova pala. 
Väliruokana lusikoitu maa-artisokkakeitto kuulosti kovin käytetyltä idealta, kunnes maistoin keittoa. Samettinen rakenne ja maa-artisokan juureva maku yhdessä siitakesienen kanssa toimi loistavasti! Mukaan oli uutettu myös kahvin makua, mikä korosti hienosti sienen makua. Tämä oli ehdottomasti mieleenpainunein ruoka illalta ja varmasti paras nauttimani maa-artisokkakeitto ikinä. 
  
Kylmäuutettu, hanasta valutettu nitrokahvi pääsi yllättämään hienostuneella maullaan. Nitrokahvi nimitys tulee englanninkielisestä sanasta nitrogen eli typpi, sillä juuri typpeä kahviin lisätään jotta se saadaan kuplimaan kunnolla. Maailmalla kovin trendikkääksi noussut nautiskelukahvi tarjoiltiin tyylikkäästi pallolasista. Keskustelimme pöytäseurueen kesken, että tämä juoma olisi oiva alkoholiton vaihtoehto vaikkapa ruokailun loppuun tai keväiselle terassille. 
Pääruokana komeili glaseerattua vasikanposkea, paistettua mustajuurta ja sellerilientä. Juurevat maut nousivat menussa koko ajan huipentuen tähän hienoon lihaan.
Limeposset fenkoligranitella oli oikein raikas!
Mustaherukka-suklaajälkiruuan kanssa tarjolle nostettiin lämmintä Kenya AA-kahvia Löfbergiläisittäin tutusta lilan värisestä kupista. 

Koko ilta oli makujen ja tunnelman puolesta todella onnistunut! Oli mielenkiintoista maistella kahvien makuja ruuan kanssa ja kuulla pöytäseurueessamme istuneen Löfbergsin kahviasiantuntija Anna Nordstömin kokemuksia kahvin maailmasta. Suomen Kokkimaajoukkue onnistui hienosti näyttämään ruotsalaisille että kyllä meilläkin osataan ja vahvasti osataankin!

Mainio bloggaajakollega Mari Moilanen Jotain Maukasta-blogista on kirjoittanut myös illasta oman postauksen

***
Illan ja matkat tarjosi Löfbergs 

2 kommenttia:

  1. ihan paskalta illalta näyttää. Ja ruokakin oli varmaan ihan huonoa (hän sanoi, kateutta pursuten) :-)

    Eikun. Ihana reissu varmasti <3

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin