sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Perunapohjainen pizza

Viikonloppuaamuisin on kiva kokeilla jotain erilaista aamupalaksi. Tänä sunnuntaina se meinasi perunapohjaista "pizzaa", joka sai yllensä italialaisittain parmesaania, tomaattikastiketta, mozzarellaa, kananmunaa ja prosciuttoa. Kokeilu oli aivan ihana! Perunat kypsyivät ohuina siivuina sopivan napakoiksi ja muut raaka-aineet nyt vain toimivat yhdessä todistetun loistavasti. 

Idea lähti Tastemade-sivustolta. Yritimme ujuttaa valmista tuotosta pois pannulta yhtä tyylikkäästi kuin sivuston videossa, mutta luovuimme hommasta nopeasti katastrofin kurkkiessa nurkan takaa. Valutimme nestettäkin pois ja kokeilimme uudestaan, mutta ei. Emme ikinä olisi saaneet "pizzaa" kokonaisena lautaselle asti. Niinpä päätimme tarjota sen itsellemme rustiikkisesti suoraan pannulta. Loistavasti maistui niinkin! 

Pizza toiminee hyvin paitsi aamupalalla, myös brunssilla ja vaikkapa nopeana lounaana. Suosittelemme lämpimästi!PERUNAPIZZA 
kahdelle aamupalaksi

oliiviöljyä paistamiseen
2 keskikokoista perunaa
2 rkl parmesaaniraastetta
4 rkl tomaattikastiketta
4 herkkusientä
1 mozzarellapallo
1 kananmuna
mustapippuria
suolaa
5 prosciuttosiivua eli ilmakuivattua kinkkua

Valmistele kaikki raaka-aineet valmiiksi. Siivuta perunat tosi ohuiksi (mandoliinilla). Raasta parmesaani. Siivuta herkkusienet ja mozzarella. 
Lorauta pannulle oliiviöljyä. Asettele siivutetut perunat pannulle limittäin niin että ne muodostavat yhtenäisen pohjan. Ripsi päälle kauttaaltaan parmesaaniraastetta. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. 
Lisää päälle tomaattikastike, herkkusienisiivut ja mozzarellasiivut. Riko keskelle kananmuna. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti sulanut ja kananmuna sopivasti kypsynyt. Ota pois liedeltä. mausta mustapippurilla ja hitusella suolaa. Myttää asettele ilmavasti päälle ohuet kinkkusiivut. 

2 kommenttia:

  1. Ootte nyt sivumaku-Janin kanssa täydellisessä synkissä- Pakkohan tätä on tehdä kun molemmat ootte hyväksi testannu. Sitäpaitsi peruna on parasta!

    VastaaPoista
  2. Juu, huomautinkin asiasta Janille. Hyvää oli, kannattaa kokeilla 😋

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin