sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Art Salon restaurant, Shanghai

Viime kesän Shanghain reissusta on jäänyt paljon kirjoittamatta. Löysin tietokoneen kätköistä hyvät muistiinpanot, joten päätin naputtaa vielä juttuja tuosta ärsyttävästä, mutta hyviäkin kokemuksia tarjonneesta kaupungista. 
Yksi mielennpainuneimmista ravintolakemuksista oli kävelymatkan päässä hotellistamme sijainnut Art Salon Nanchang Roadilla, entisellä Ranskan toimilupa-alueella. Todella pieni ravintola oli sisustettu omistaja Xie Cheng Cheng valtavilla taidemaalauksilla, joita ei saanut kuvata. Tiivis, hyvin uniikki sisustus jatkoi taiteellista linjaa. Esimerkiksi tuolit olivat eriparia, joidenkin selkämysten ollessa parimetrisiä. Kattaus ja ruokailu jatkoivat samaa tunnelmaa.
Art Salon tarjoaa shanghailaista ruokaa. Annokset olivat melko pieniä, mikä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kokeilla monia erilaisia makuja. MSG ei kuulunut täällä mausteisiin ollenkaan. Laajasta menusta oli erikseen tähdellä merkitty suosituksia, mikä yhdessä tarjoilijan suositusten kanssa helpotti oikeanmoisiin annoksiin päätymistä. 

Alkuun tuotiin haudutettua teetä ja todella pienet kupit joista juomaa siemailla. 
  
Alkupaloiksi valitsimme suolakanaa kevätsipulikastikkeessa ja marinoitua, kuorettomia munakoisoja. Munakoiso oli vihreän väristä, erityisen ja hienon makuista.


Nautaa sisältänyt annos oli todella näyttävä. Se tuotiin pöytään höyhenkoristeisen kannen kanssa. Annoskulhon alle oli astetti hiilihappojäätä, jonka päälle kaadettiin nestettä. Tällöin salaperäinen, pintoja pitkin luikerteleva savumainen sumu alkoi peittää pöytää. 

Tässä pienessä kulhossa on possua, omenaa ja taatelia. Possussa oli reilusti maistuvaa läskiä. Kokonaisuus oli todella hieno!
Kala, ”yellowfish”, tarjottiin palamaisesti pilkottuna, niin että kala pysyi kuitenkin kokonaisena. Yellowfish loikoi oikein maukkaassa hapanimeläkastikkeessa. 

Kaiken shown, kauniin kattauksen ja erikoisen sisustuksen keskellä ruokien makuja ei oltu jätetty puolitiehen, päinvastoin. Kauniisti ja kekseliäästi esilletuodoissa ruuissa oli maku oikein kohdallaan.  Tarjoilu oli huomioivaa. 
Illallisemme maksoi 542 rmb eli noin 70 euroa neljältä. Paikallisittain ravintola oli melko hinnakas. Tuumasimme kuitenkin hinta-laatusuhteen olevan kohdallaan. Menisimme uudestaan ja suosittelemme sinullekin, mikäli kaipaat erilaista, tunnelmallista illallista Shanghaissa. 

***
Tämä juttu lisätään muiden reissujuttujen jatkoksi blogimme MATKAT-välisivulle. Sieltä löytyvät myös muut tähän mennessä julkaistut Shanghai-tarinat luonnollisesti otsakkeen Kiina alapuolelta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin