perjantai 6. toukokuuta 2016

Pimientos de Padrón eli ylihelpot ja -herkut grillipaprikat

Grillatessa tulee monesti nälkä jo tulia viritellessä. Jos grillausjuoma yksin ei riitä taltuttamaan syntynyttä nälän tunnetta, voi tulille pistää todella helpot Pimientos de Padrónit. Kuumassa öljyssä pehmenneet ja paahtuneet Padron paprikat maustetaan runsaalla suolalla ja siinä se. Herkuttelu on toisinaan niin helppoa!

Galicialaiset, jopa Padronin kylästä tulevat paprikat olisivat kuulemma niitä perinteikkäitä, mutta nämä herkut olivat tulleet nyt marketin hyllylle ihan Marokosta. 
Ihanan makeat grillipaprikat ovat juuri oikeanmoinen pikkupala ennen varsinaisia ruokia. Espanjassa niitä nautitaankin usein tapas-herkkuna. Padron paprikat saattavat myös yllättää - jotkut ovat makeuden sijaan kovastikin tulisia. Meille ei vielä moista ole osunut kohdalle. 

Padron-paprikat ovat sesongissa toukokuusta syyskuuhun, mikä täsmää hyvin suomalaiselle kesägrillaajalle. 
PIMIENTOS DE PADRÓN

öljyä
Padrón paprikoita
sormisuolaa

Laita valurautapannu grilliin (tai liedelle). Lisää pannuun runsaasti öljyä ja kuumenna todella kuumaksi. Lisää paprikat ja kääntele pannulla muutama minuutti. Kun paprikat ovat saaneet paahtunutta väriä kauttaaltaan ja ovat samalla pullistuneet sekä pehminneet, siirrä ne talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräiset öljyt. Ripsi päälle sormisuolaa. Nauti.

12 kommenttia:

 1. Noita paprikoita ei vain valitettavasti ole saatavissa Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimiéntos de padrón aivan kuvan mukaisia vihreitä grillipaprikoita, niitä löytyy S-marketista sekä Stockan herkusta. Olenpa nähnyt niitä jopa viereisessä Roihuvuoren Alepassa Helsingissä. Eilen ostin niitä Alepasta, tänään Helsingin Vaasanaukion S-marketista, toissapäivänä Stockalta.

   Poista
 2. Tarkoitatko Ano nimenomaan Galiciasta tulevia? Nämä olivat Marokosta (kuten tekstissäkin kerroin) mutta ajavat kyllä saman asian.

  VastaaPoista
 3. Ainakaan Oulusta ei löydy pimientos de padronin paprikoita. Esim. Keskon tilauslistoilta niitä ei löydy. Ano=Minea

  VastaaPoista
 4. Voi olla että ne olivat sitten Prismasta. Jommasta kummasta isosta marketista minä niitä täältä Nummelasta ostin. Toivottavasti pian saisi Oulustakin!

  VastaaPoista
 5. Tätä täytyy testata! Ainakin ihan tavalliset paprikat toimii grillissä hyvin. Toivottavasti näitä löytyy meidän prismasta :)

  VastaaPoista
 6. Onko Helsingissä havaintoja? Ainakaan stockmann ja kampin k-market eivät olleet kavereitani asian suhteen.

  VastaaPoista
 7. safkaaja: juu, tavallisetkin paprikat on tosi hyviä grillattuna!

  Keiju Helsingin saatavuudesta en osaa sanoa.

  VastaaPoista
 8. Niitä löytyi vihdoin Tunnelin s-marketista. Tiedoksi, jos joku muu etsii myös. :)

  VastaaPoista
 9. Rovaniemen Prismassa 1€/3pss tänään... ��

  VastaaPoista
 10. Keljon prismassa pari egee pussi

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin