maanantai 2. toukokuuta 2016

Vappupiknik takapihalla ja garisiika

Piknik saattaa aiheuttaa stressiä kelien sekä kamojen roudaamisen suhteen. Me minimoimme pohdinnan tänä vappuna päättämällä pitää napostelut joko takapihallamme tai olohuoneen lattialla (kuten joskus aiemminkin). Päätös oli hurjan pätevä jo siksikin, että pikniksyöminkien päätteeksi saattoi rojahtaa parin metrin päässä killuviin riippukeinuihin päikkäreille.
Viltille laskettavat eväät suunniteltiin yhdessä lasten kanssa. Oli perinteistä lihapullaa, patonkipaloja ja suolakeksejä. Oli rapusalaattia, särkileipiä ja garisiikaa. Oli juustoja ja viinirypäleitä. Makeina nautimme kuningatarpiirakkaa, kaurakeksejä ja Omar-munkkeja. Laseihin kaadettiin luomusimaa ja aikuisille kuohuviiniä.
Yksi piknikviltin yksinkertaisimmista herkuista oli garisiika. Idea aasialaistettuun graavisiikaan lähti arvostelukappaleena saadusta Glorian ruoka & viinin 100 parasta-kirjasta, mutta toteutus taipui meillä hieman erilaiseksi. Ihastuimme helpon kalaruuan yksinkertaisuuteen ja kokonaisuuden runsaaseen makuun. Jos reseptiin tarvittavan inkiväärin mielii marinoida itse, Kokit ja Potit-blogista voi käydä kurkkimassa siihen suuntaviivoja
Meillä garisiika nautittiin osana piknikiä, mutta siemennäkkäri tai saaristolaisleipäkin kävisi siian kumppaniksi varmasti hyvin. 
GARISIIKA

200 g graavattua siikaa
1 rkl miriniä
1 dl garia eli marinoitua inkivääriä
korianteria

Viipaloi graavisiika. Laita laakeasti lautaselle. Pirskottele päälle miriniä. Anna maustua huoneenlämmössä 15 minuuttia. Jos tarjoat kalan myöhemmin, laita se maustumaan jääkaappiin.  
Valuta marinoidui inkiväärilastut. Lisää graavikalapalojen päälle garia ja korianterin lehtiä juuri ennen tarjoilua. 
Kesken piknikin tytsy ryntäsi sisälle hakemaan kirjeitä. Niiden sisältä löytyi kaikille vappuyllätykset. 

2 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin