maanantai 17. lokakuuta 2016

Bistrot Neuf Amsterdam

Amsterdam, tuo lukuisien siltojen ja fillareiden kaupunki vastaanotti minut kesäkuun alussa. Schipholin lentoasemalta pääsee kätevästi junalla päärautatieasemalle. Hotellini sijaitsi rautatieasemaa vastapäätä, joten hain illallispaikkaa lähikulmilta. Amsterdamissa on aika laadukkaita ravintoloita ja jopa rautatieaseman läheisyydestä löytyy niin yhden kuin kahdenkin Michelin tähden paikkoja. Minä tyydyin kuitenkin Bib Gourmand suositeltuun Bistrot Neuf nimiseen paikkaan, joka sekin on aivan kivenheiton päässä rautatieasemalta. Bistrot Neuf luonnehtii olevansa baarin ja ravintolan välimaastossa, ja inspiroituvat ranskalaisesta keittiöstä ja kauden mukaisista raaka-aineista. Bistrot Neuf tarjoaa myös lämmintä lounastakin, joka on heidän omien kotisivujensa mukaan Amsterdamissa harvinaista.   
Tervehdyksenä tuotiin pöytään oliiveja ja pikkuisia marinoituja kotiloita. Näppärä idea laittaa viinipullon korkkiin kiinni nuppineuloja joiden avulla kotiloista sai kaivettua lihan esiin. 

Bistrot Neuf tarjoaa kolmen ruokalajin illallismenun hintaan 31,50 euroa ja oman menukokonaisuuden voi itse koota listan vaihtoehdoista. Halutessaan saa ottaa vaikka kolme pääruokaa tai minkä vaan kombinaation. 
Valitsin alkupalaksi parsaterriinin, jonka idea jo kuullosti niin hienolta. Oli juurikin parsakausi, tuolloin kesäkuun alussa. Mahtava idea tehdä terriini näin sekoittaen valkoista ja vihreää parsaa. Mukana tartar tahnaa ja paahtoleipää. Maukas startti.
Urheileva kollega ei paljoa halunut syödä ja hän otti pelkän keiton. Parsakaudella parsakeittoa. Kollega kehui keittoa varsin maukkaaksi ja kermaisen pehmeäksi.
Pääruokani oli tomaattista lammaspataa perunoiden ja nauriin kanssa. Bistroruokaa sellaisena kuin bistroruuan haluankin. Rehtiä ja tuhtia. Bistrosta kun on nykyään niin monia tulkintoja kuten fiiniä-bistroa edustava Sinne Porvoossa, joka on ihan eri tyyliä kuin tämä.
 Jälkiruokana oli suklaakakkua. Maukas perussuoritus. Jäi hyvä maku ja täydensi menuun.

Bistrot Neuf oli hyvää suorittamista suhteellisen edullisesti. Otin lasin viiniä (9,75 eur) ja jaoimme vesipullon kollegan kanssa. Oma osuuteni laskusta oli noin 43 euroa. Voin suositella jos etsit rentoa bistroa Amsterdamin rautatieaseman kulmilta.

Bistrot Neuf
Haarlemmerstraat 9
1013 EH Amsterdam
www.bistrotneuf.nl

4 kommenttia:

 1. Amsterdamissa asuin 2000-luvun alkupuolella jonkun aikaa,ja viimeksi kun matkustin KLM:n kyydissä oli monta tuntia välissä(ihan tarkoituksella olin ottanut kun halusin taas nähdä kaupungin) Kentältä pääseekin niin kätevästi keskustaan:)

  VastaaPoista
 2. Oi, me just tarvitaan ravintolavinkkejä Amsterdamiin, tämä tuli hyvään saumaan. :D

  VastaaPoista
 3. Amsterdam on ihana! <3 Juuri kävin siellä pidennetyllä vkonlopulla. Pitää itsekin tehä postaus siitä, huikea ravintolatarjonta siellä. Pidän tämän paikan mielessä ensi kertaa ajatellen.

  VastaaPoista
 4. Jael, kentältä on tosiaankin mahtavat yhteydet keskustaan. Heti rautatieasemalta pääsee hyvillekin ruokapaikoille ja kaupungin päänähtävyydet myös lähettyvillä.

  Sari, Amsterdamissa on monentasoista murkinaa tarjolla. Monipuolinen ja monien kulttuurien kaupunki.

  Kaura, teeppä postaus! Amsterdamissa on tosi paljon nähtävää ja joka visiitistä voi tehdä erilaisen. Aikoinaan ennen kännykkäkarttoja sinne eksyi helposti, kun joka kulmalla oli samanlainen silta ja fillareita :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin