keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Ravintola 2 H + K Tampereella

Tampereelta arki-illaksi illallispaikkaa etsiessäni nousi esille minulle ennen tuntematon Ravintola 2H + K. Tämä ravintola oli tullut paikallislehti Tamperelaisen lukijaäänestyksessä toiseksi parhaaksi tamperelaisravintolaksi keväällä 2016. Vieläpä kollega kehui paikkaa päivällä, siispä tein pöytävarauksen sinne.
 Mielenkiintoista brändäämistä.
Ravintola oli mukavan tunnelmallinen. Sain pöydän keittiön vierestä, jolloin yksinäinen syöjä sai samalla katsella keittiön hyörinää. 
Tamperelaisen lukijaäänestyksessä kehuttiin 2H+K:n etanoita kaupungin parhaiksi. Etanoita syödään täällä ympäri vuoden. Halusin kokeilla makuvaihtoehdoista versiota "Aurinkokuivattu tomaatti, basilika, valkosipuli ja parmesan etanat". Etanoiden kanssa tarjotaan maalaisleipää ja tapenadea. Otin tarjoilijan suosituksesta saksalaisen Pitterspergin viinitarhan Schiefer Riesling Trocken valkkaria. Nyt oli kova suoritus! Sanon että paras maistamani etana-annos koskaan. Aivan älyttömän hyvät maut. En edes huomannut kunnolla maistella viiniä kun ahmin kaikki kuusi etanaa ja pyyhin maalaisleivällä jokaisen kastiketipan etanapannusta. Kuuden etanan pannu maksoi 10,80 eur. Tätä makuyhdistelmää pitää kokeilla kotonakin.
Pääruuaksi valitsin paikan kalleimman annoksen, 28,90 eur maksavan pippuripihvin. Pippuripihvi on klassikko, jota tulee silti harvoin syötyä. Menussa tämä Kaksion pippuripihvi esitellään näin: 
Mediumiksi paistettu härän sisäfilepihvi ja kermaistapippurikastiketta. 
Tarjoillaan röstiperunan ja kasvisten kera.
Legenda jo eläessään.

Hyvä suoritus tämäkin. Ehkä aavistuksen hintava, mutta maut kohdillaan. Kastikkeessa oli maustepippuria joka toi oman makumaailmansa, kun tyypillisesti pippuripihvin kastikkeessa olen tottunut rose- ja viherpippureihin. Röstiperunoissa oli loistavan rapsakka paistopinta. Kasviksia oli aika niukasti ja ne olivat hiukan ylikypsiä. Siitä hienoinen miinus josta annon myös palautetta. Kokonaisuus sai silti jäämään hymyn huulille. Viininä täyteläinen Wyndham Estate Bin 555 Shiraz, jota näköjään löytyy Alkonkin valikoimista
Jälkiruuaksi valitsin vaniljalla, limellä ja kookoksella maustetun kermaisen paahtovanukkaan eli crème brûléen. Aika miedosti maistui lime ja kookos, mutta ihan maukasta. Tämä oli kuitenkin aika perussuoritus. Kaipaan creme bruleeseen aina rapsakkaa pintaa, jonka voi lusikalla rikkoa (kuten Amelie elokuvassa), mutta tällä kertaa pinta oli turhan ohut eikä rapsahtanut kunnolla. Annos maksoi 8,60 ja otin seuraksi ainoata tarjolla ollutta jälkkäriviiniä Morandé Late Harvest Sauvignon Blancia. 

Loppulasku oli 74,20 euroa. Hinta-laatusuhde oli lopulta kunnossa, vaikka hintataso tuntui menua selatessa hiukan kalliilta. Kaksiossa on saatavilla 14-15 eron hintaan parilaleipiä. Naapuripöydässä syötiin varsin kookkaan näköisiä "Kaksion lupi leipää" jossa lämpimille leiville tulee härän paahtopaistista, salaattia, tomaattia, punasipulia, bbq-kastiketta ja aiolia. Tämä annos voisi jo sellaisenaan taittaa nälän ja toimia illallisena.

Kyselin lopuksi tarjoilijalta viinien kaadoista. Kaksiossa viinit tuotiin valmiina kaatoina pöytään. Kuulemma tämä johtuu lainsäädännöstä ja tarjoilijan mukaan Suomen määräysten mukaan ei kaatoja saisi tehdä pöydässä ilman mittoja, koska tällöin ei voida olla varmoja kaatojen suuruudesta. Kuulostaa oudolta että niin moni ravintola uhmaisi sääntöjä tekemällä kaadot asiakkaan edessä, jos tämä ei olisi sallittua. En tiedä mikä on totuus enkä tentannut tarjoilijaa asiasta enempää. 

Kaksio on mukava vaihtoehto Tamperelaisessa ravintolaskenessä. Erityisesti etanat muistan varmasti pitkään. Kaksiolla on myös Kaksion Baari, jossa on saatavilla burgereita ym. enemmän pubiruokaa. 

Ravintola 2H+K 
Aleksanterinkatu 33, 33100 Tampere

5 kommenttia:

 1. Ikinä ei muka kerkiä Tampereella käymään, vaikka Helsingissä rampataan tämän tästä. Olen kuullut tästä "kaksiosta" ja juttusi luettuani muistan vielä paremmin. Jos vaikka tulisi käytyä.

  VastaaPoista
 2. Olen suuri etanoiden ystävä ja voin kyllä vilpittömästi sanoa, että kaksion etanat on huippuluokkaansa. Oli mukava ukea, että myös sinuun ne olivat tehneet vaikutuksen.

  VastaaPoista
 3. Sari, kannattaa todellakin kurvata joskus Tampereelle Helsingin sijaan. Tampereella on paljon mukavia kohteita. Niin ja tietty Nummelaan kannattaa kurvata myös :)

  Pia, eivät turhaan kehuneet etanoitaan. Tuo maistamani makuyhdistelmä oli ihan mieletön. Olisi kyllä kiva joskus maistaa heidän muitakin etanoita.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin