torstai 6. lokakuuta 2016

MUME, Taipei, Taiwan

Mume. Ravintola joka kerta toisensa jälkeen pomppasi erilaisissa nettilistauksissa ja -kirjoituksissa Taipein ravintoloita tarkastellessa. Tunsimme itsemme melkein pakotetuiksi varaamaan illallispöydän paikasta ja sen sitten teimmekin ennen viime kesäistä Taiwanin reissua. Varaus kävi helposti sähköpostin välityksellä. Tarkastellessamme karttaa varauksen jälkeen huomasimme iloksemme ravintolan olevan kävelymatkan päässä hotelliltamme. 

Moderniksi eurooppalaiseksi ravintolaksi itseään tituleeraavan Mumen perustajat Richie Lin, Kai Ward ja Long Xiong ovat hankkineet kokemusta Nomasta, Per Se:stä ja Quay:sta. Meidän oli vaikea ajatella mitä odottaa, mikä vaikeutti lähinnä pukeutumista paikkaan. Mielestämme oli yhtä aikaa hauskaa, rohkeaa ja kunnioitettavaa, että ravintola kertoi varausehdoissaan ohjaavansa ulos asiakasperheet joiden lapset eivät osaa käyttäytyä. Alle 9-vuotiaille paikkaa ei suositeltu lainkaan melun, väenpaljouden ja alkoholitarjoilun vuoksi. Meidän mielestämme paikka ei kyllä ollut meluisa, vaikka taustamusiikki ehkä olikin hivenen kovemmalla. Lapsille ei tehdä erikseen annoksia, emmekä sellaisia kyllä kaivanneetkaan. Tilasimme pöytään monenmoista jakaen niistä kaikille pikkulautasille. 
Aloitimme iltamme taidokkailla, raikkailla drinkeillä. Ruualla joimme olutta, lapset limsaa. Viinejäkin olisi ollut tarjolla. 

Ravintolan perällä oli tiski, jossa kävimme kuikuilemassa välillä kokkien tarkkaa työtä.


Iltamme alkoi valjun näköisellä, vaan ei makuisella annoksella. Kampasimpukkaceviche daikonilla ja inkiväärillä oli upean raikas annos. Shiso-vinegrettiin pyyhkäisy toi täyteläisen loppusilauksen haarukalliseen.
Waguy tartar tarjottiin simpukkamajoneesin, confit-keltuaisen ja säilötyn daikonin kanssa. Tartarin joukkoon sekoitetut punasipulit oli marinoitu punajuuressa, joten annos jäi punajuuriallergiselta Jukalta syömättä.
Ratisevaksi friteerattujen lehtikaalien alle piilotetut kananugetit olivat meheviä sisältä ja rapsakoita päältä. Inkiväärikastike, tahmaisen makeat porkkanat ja lehtikaalipalat saivat kanan maistumaan hurjan hienolta.

Poltettu kaali savustetulla lohen mädillä ja paahdetuilla pähkinöillä oli kokonaisuutena mahtava! Olut komppasi makuja upeasti. Tarjoilija neuvoi meitä olemaan syömättä poltettua kaalin pintaa, mutta me kerroimme heti pitävämme siitä kovasti - ja söimme kaiken.
Naudan kieli tarjottiin ihanan mureaksi kypsennettynä osteriemulsion, ruusukaalin, grillatun ananaksen ja pistaasin kanssa. Ananas kuulostaa kokonaisuudessa kummalta, mutta oli pikemminkin raikas ja todella paikallaan.
Tässä keimailee grillattua possun niskaa siivutettuna ja misokastikkeellalla glaseerattuna, valkoista maissia voisena ja salsa verde. Herneenversot ja -palkot paitsi kaunistivat annosta myös raikastivat kokonaismakua hienosti!
Amadai oli kokattu huolellisten esivalmistelujen ja kuuman öljyn avulla niin, että kaikki suomut olivat nousseet pystyyn. Se teki kalaan pitsimäisen rapean, hauskan pinnan. Kalan liha oli täydellisen mehukkaan pehmeää. Keralla tarjotut "rusinatomaateiksi" esitellyt aurinkokuivatut tomaatit ja paahdettu paprika mietitytti yhteensopivuutensa puolesta etukäteen, mutta yhdessä kastikkeen kanssa lautanen kuroutui hienoksi kokonaisuudeksi.
Odotimme Mumelta paljon ennakkoarviointien myötä, mutta ravintola ylitti odotuksemme. Tunnelma oli todella rento, maut upeita ja palvelu erinomaista. Maistoimme monenlaista uutta ja meidät yllätettiin uusilla makuyhdistelmillä. Lapsemme huomioitiin hienosti ja he käyttäytyivät sen verran fiksusti ettei meitä heitetty pihalle (kertaakaan).

Iltamme maksoi (neljältä hengeltä juomineen) 6160 Taiwanin dollaria eli noin 175 euroa. 

Mume oli ehdottomasti Taiwanin reissumme paras fiini ravintola ja kyllä, kävimme myös RAW:ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin