Jotta olisimme epäloogisia, pläjäytämme nyt eetteriin alkupalat postattuamme eilen pääruuat.
Alkupalat ovat myös aiemmin mainitusta kirjasta "Great food great beer". Lautaselle aseteltiin valkosipulisia jättikatkaravunpyrstöjä ja maissilettuja kylmäsavulohella. Molemmat maistuivat, todella. Kalaisat palat olivat myös mukava aloitus tuhdille grillatuille. Menisivät loistavasti myös tapas-palana. Suosittelemme ehdottomasti!
Juomasuosituksena olutkeittokirja mainitsi amerikkalaistyyppisen lagerin, joka meillä taittui Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Lager Kukkoon. Katkat ja kevyesti humaloitu täysmallasolut olivat kyllä mukava pari!
Valkosipulikatkaravut
n. 30 katkaravunpyrstöjä kuorittuna ja suoli poistettuna
3 rkl oliiviöljyä
1/8 tl cayannepippuria
6 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
1/4 tl suolaa
2 rkl lehtipersiljaa pienittynä
lohko sitruunaa per ruokailija
Lämmitä oliiviöljy keskilämmöllä. Lisää cayannepippuri ja valkosipulit. Paista 2 minuuttia koko ajan sekoitellen. Älä anna valkosipulin ruskistua. Nosta lämpöä hiukan ja lisää harmaat katkaravut punastumaan. Anna katkarapujen olla pannulla vain sen verran, että saavat kauniin värin, mutta ovat silti kosteanoloisia keskeltä. Kirjan mukaan tähän menee 4 minuuttia, minä väittäisin että vähemmän. Ota pois levyltä, ripsuttele päälle suolaa ja lehtipersiljaa. Tarjoile sitruunalohkon kera.
Lautaset näyttävät siltä kuin ne olisi tuotu Japanista. Arvaanko oikein?
VastaaPoistaKiinnostava ruoka+olut kirja on muuten myös An Appetite for Ale, josta olen muutaman kerran blogannutkin.
ari: Japanista ovat juu, Kabbabashista Tokiosta. Nyt harmittaa ettei ostettu neljää enempää.
VastaaPoistakiitos kirjasuosittelusta! usein nautintoruoalla tulee hörpittyä viiniä, mutta hyvä olutkaan ei ole ollenkaan huono vaihtoehto. ja esimerkiksi voissa paistettujen muikkujen kanssa ehdoton!
Mmmm, valkosipulia... :)
VastaaPoistaMartina: ällös muuta virka. jo tuoksukin huumaa!
VastaaPoista