keskiviikko 5. elokuuta 2009

Miksen minä tätä ennen hoksannut?!

Reseptissä ei ole nyt mitään uutta ja mullistavaa vaan mutkatonta ja maukasta! Vaaleat leivät on voideltu vihreällä pestolla ja täytetty sen jälkeen tomaatti- ja mozzarellarenkailla sekä tuoreella basilikalla.

MUTTA

Uutta on miten sain noin kauniin pinnan leipiin ja homman pysymään kasassa samalla kun koko leipä lämpesi. Idean sain jostain kokkauskirjastamme, paha vaan kun en nyt muista mistä. Kaikessa simppeliydessään ohje kuului, että leipää pannulla lämmitettäessä sen päälle asetetaan paino. Meillä painona toimi valurautainen paistinpannu. Molemmat puolet paistettiin pannun painaessa leipää lämpimään raidoitettuun valurautaparilaan. Niin simppeliä että miettii miksei tätä nyt hoksannut itsekin...!

Herkullisen leivän kanssa kulautettiin alas Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Pilsiä, joka sopi tilanteeseen oikein hyvin. Nauttimishetkestä on jo sen verran, että mitään syväluotaavampaa on mahdotonta sanoa.

6 kommenttia:

 1. Tuohan on panini ja se on hurjan hyvää! Hyvä idea käyttää painavaa pannua painona;pari päivää sitten näin täällä kokkikaupassa Mario Batallin paninipannun, neliskulmainen pannu,jossa mahtavan painava kansi,ja maksoi tietenkin maltaita.Noin kotikonsteinhan se onnistuu tosi hyvin ilman Batallin pannuja.Täytyypi kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Yaelian: no eikö! musta on aina kiva saada tollasia vinkkejä miten selviää ilman kalliita ja tilaavieviä laitteita. toimi hienosti näin! ja samalla lämmityksellä sai tehtyä kaksi leipää.

  VastaaPoista
 3. oih, kotitekoinen panini..vielä kun saisi tuommoisen parillan josta nuo raidatkin saa.. ihania nämä teidän kesäruuat, vesi kielellä täällä niitä lueskelen taas kerran.

  VastaaPoista
 4. Risulinna: no se hankkiminen nyt ei ole vaiva eikä mikään! Menee naimisiin ja pistää lahjalistaan ;). Paitsi että te taisitte olla jo naimisissa...sitten täytyy keksiä jotain muuta ;)

  tuli muuten tuosta sun vimpasta lauseesta mieleen poitsumme tänään. Sanoin hänelle tylsällä ostosreissulla, että kotona paistan sitten pinaattilettuja. Poika totesi että:"Mulle tuli heti ihan vesi kielelle" :)

  VastaaPoista
 5. heheh joo ehkä sitten lahjalistaan vihkivalojen uusimisen yhteydessä :P Onhan näitä toiveita muitakin mutta tuo parilla käy aina mielessä vähän väliä, kun en saa muuten kuin parvekkeella ne raidat vaikkapa nyt kalaan.

  Mahtava kommentti pojalta - tuli varmasti hyvä mieli äidille :D :)

  VastaaPoista
 6. Risulinna: juu onhan noita toiveita...itse mietin tämän tästä monitoimikonetta, mutta sitten taas tuumaan etten sitä tarvitsekaan. ja mihin senkin sitten saisi mahtumaan?! ollaan kyllä kovasti tykätty tuosta raidoittavasta valurautaparilasta varsinkin piffejä paistaessa.

  juu, joskus noilta lapsia tulee ilahduttavaakin kommanttia. kyllä sitä "mä en tykkää tästä" - osastoakin saa kuulla ihan riittävästi.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin