lauantai 8. elokuuta 2009

Ruskaa ja Viettelystä

Pastiksen isän ja avovaimonsa tullessa kylään tarjosimme varsinaisen ruuan alle ja vierailun alkuun pientä suolapalaa. Alkupalasta ei voitane puhua, homma meni enemmänkin coctailpalan puolella. Mitäs tuosta, pääasia että syötävää riittää!

Olemme kovasti ihastuneet Kantolan Valitut-suolakekseihin. Ne ovat sopivan ohuita, mukavan rapeita ja merisuolaisia. Keksit ovat rakenteeltaan tiiviitä, eivätkä höttöisiä kuten jotkut vastaavantyyppiset. Lapset eivät jostain syystä näistä suolakekseistä perusta, vaikka Tuc-keksit heille uppoavat herkkuna.

Suolakeksien päälle asettelimme palaset Kolatun Ruskaa, paistettua munajuustoa. Se on mukavan mieto, sopivan suolainen ja paistopinnaltaan kaunis juusto.

Tähän päälle vielä makeudeksi ruusun terälehdistä itsekeiteltyä hilloa ja kruunuksi syötävä horsmankukka. Nautinto on valmis!

Maljoista tarjottu Viettelys oli oikein mainio juoma niin väriltään kuin maultaankin. Se on tehty maitohorsman eli rentun ruusun kukista. Maku oli kirpsakan makea ihan mehuna juotuna, mutta maistuisi varmasti myös kuoharilla kuplitettuna. Kurkattuani valmistajan nettisivuille löysin myös mielenkiintoisen tuotteen nimeltä Terwaskanto, jota on pakko saada maistaa jossain vaiheessa!

Nämä nautiskeltuamme oli mukava istahtaa ruokapöytään.

2 kommenttia:

  1. Juuri sipaisin jääkaapista hitusen vuohenjuustoa Kantolan päälle. Meilläkin ko. keksit ovat lyöneet itsensä läpi. Ehdottomasti toimivat tietynlaisten juustojen kera, toisin kuin monet muut suolakeksit mielestäni.

    VastaaPoista
  2. vuohenjuustokin varmaa menee hyvin jos tykkää. Jukalle varmaan maistuisi ;)

    toisaalta on ihan hyvä että nämä eivät lapsille maistu. jääpähän meille aikuisille enemmän ;)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin