sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kirsikkakakku moneen ruokavalioon

Tämä kakku passaa vegaaneille, laktoosivaivaisille, munakammoisille, pinaattirajoitteisille, porkkana-allergikoille sekä kermavaahtotykkäämättömyisille. Viimeiseen täsmennettäköön, että kuorrutukseen käytetty "kokriini-vispi" (kuten Jukan isä tuppaa sanomaan) maistui minullekin joka en kermavaahdosta välitä. Go Greenin vispi oli hennompirakenteista ja se suorastaan hävisi suuhun. Ulkonäkö oli minusta myös kauniin ilmava ja puhtaan valkoinen. Tulen taatusti käyttämään tätä vispiä uudestaan muissakin kuin kirsikkakakussa.

Kulinaarimurulassa kauhaa heiluttava ja mitä ilmeisimmin myös vatkainta käyttävä Välispiikki oli onneksemme saanut taannoisista kesähäistä tämän loistoreseptin kirsikkakakulle. Iloksemme hän myös kuulutti reseptin julki, joten mekin pääsimme osingoille herkusta. Hääjuhlassa välissä oli loikoillut puolitettuja viinirypäleitä, joten kirsikkakauden ohimentyä kannattaa kääntyä viinirypälekauppiaan puoleen.

Lapset eivät välittäneet kakun hillotetusta osasta ja kieltämättä itsellekin tuli kirsikkahillosta mielleyhtymä viinakarkkeihin (eli liköörikonvehteihin), jotka pienenä jäivät suklaakuorestaan huolimatta syömättä. Muu osuus kakusta hävisi lasten napaan ansioituneesti. Aikuisille meni ihan kaikki.

Kakkua on syytä leipoa sekä syntymä- että syntymättömyyspäivinä. Ihanaa!

Kirsikkakakku


Kakkupohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
½ dl GoGreen-vaniljasoijajuomaa
½ dl vettä
½ dl (sitruuna)öljyä
2 banaania

Lisäksi:
noin 1½ dl GoGreen-vaniljasoijajuomaa
desin kirsikkahilloa
400 g kirsikoita (tai viinirypäleitä)
1 prk GoGreen Vispiä
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 170-asteiseksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon nesteet, öljy sekä haarukalla muussatut banaanit. Sekoita hyvin.

Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin tunnin ajan.

Poista kirsikoista kivet. Säästä jonkin verran kokonaisia kirsikoita koristeeksi.Puolita jäähtynyt kakkupohja. Kostuta alempi puolisko soijajuomalla ja levitä sille kirsikkahillo sekä kivettömät kirsikanpuolikkaat. Laita kakkupohjan yläosa täytteiden päälle. Kostuta myös yläosaa soijajuomalla.Vispaa kaurakerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Kuorruta kakku vaahdolla. Anna lasten hoitaa koristelu, jotta lopputulos on varmasti hyvä.

Jälkihuomautuksia:

9 kommenttia:

  1. En välitä suuremmin kirsikoista, mutta nämä kakut ovat niin lumoavan näköisiä, että melkein tekisi mieli sujauttaa käsi jauhopussiin.

    Ainiin, olen vapaa tulemaan teille 19. päivä :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  3. Mari: hyvää kyllä olikin. toisinaan toimii tuo alakuvassakin hyvin esiintyvä huoleton vispin kakun päälle lättääminen. läjäytin tosiaan vispin siihen ja noin se jäi :)

    oi miten huippua että pääset paikalle! saa tulla kaksinkin jos huvittaa :)

    Yaelian: samaa mieltä. kanssabloggaajien aarteet ovat ehtymättömät!

    VastaaPoista
  4. Mari: piti vielä sanomani että tee niistä viinirypäleistä jos kirsikat ei ole herkkua.

    VastaaPoista
  5. eikä välttämättä olisi huono luumuillakaan. (kommentteja kertyy kummasti kun käy täällä itse huikkailemassa omien kommenttien jatkoksi :))

    VastaaPoista
  6. Tuo kokriini jaksaa naurattaa kerta toisensa jälkeen :-D

    Nyt vasta hiffasin 19. päivän kokoontumisajokutsunne. Harmikseni joudun skippaamaan ko. kinkerit, sillä olen jo ehtinyt lupautua muihin rientoihin tuona viikonloppuna.

    Sanavahvistuskin menisi Uppo-Nallen keksimästä voimasanasta: hipso!

    VastaaPoista
  7. Välispiikki: no voi vessanovenkahva, kuten Uppiskin voisi todeta, ettet pääse. olisi ollut kiva VIHDOIN tavata sinutkin livenä.

    kiva silti että "kuittasit" kutsun huomaamisen, onkohan joiltakin muiltakin mennyt ohi. toivottavasti ei.

    VastaaPoista
  8. oi nam. Nyt tuli kauhea hinkuvinku tehdä jotain kirsikkaista.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin