torstai 13. elokuuta 2009

Koivikko ja Kellari

Kävin eilen herkuttelemassa suullani ja silmilläni Koivikko- ja kellari-näyttelyssä. Puhtaiden makujen puolesta ry oli koonnut yhteen eri elämänalueiden taiteilijoita Myymälä 2:een.

Yllä olevassa kuvassa Anu Osvan ikuistama Jakutia-karjan edustaja himoitsee Sami Tallbergin rannoilta kokoamaa villivihersalaattia. Enkä mene vannomaan etteikö sarvipää haluaisi ahmaista suuhunsa myös Satomi Sigimoton mustikkaisia- ja mansikkaisia valkopapupalluroita tai loistavasti marinoituja kanttarelleja, juustoja... Maistiaisia saimme kaiken muun mainitsemattomankin lisäksi myös Heikki Ahopelton kyytönmaidosta valmistetuista juustoista, jotka olivat kertakaikkisen loistavia. En ole oikein koskaan pitänyt valkohomejuustosta, mutta tämä vei mennessään suorastaan sulaen suuhun!
Järjestävä taho, Puhtaiden Makujen Puolesta ry, on yhdistys, joka pyrkii kehittämään vaihtoehtoja teollisuudella ja kaupalle arvoinaan mm. tuotannon eettisyys, kestävä kehitys ja pien- ja lähituotannon konkrettisten elinehtojen parantaminen. Tärkeällä asialla siis, jotta meillä jatkossa olisi muitakin vaihtoehtoja kuin vakuumiin pakattu valmiiksi marinoitu liha, ihan vain yhtenä esimerkkinä. Lisätietoa heidän nettisivuiltaan Kiehuu.fi.

Paikanpäällä Myymälä 2:ssa maistettiin esimerkiksi kaskinaurista, jota soisi kyllä löytyvän vaikka lähikaupastammekin. Se oli upean makuista!

Patrik Lindströmin, Ravintola Elviiran keittiömestarin taidonnäytteitä.
Olkimarjoja, strawberry.

Ihania astioita, kaunista taidetta, mukavaa tunnelmaa... Sopii mennä haistelemaan ja maistelemaan itse. Touhua on kellarikerroksessa sunnuntai-iltaan saakka. Tarjolle luvattiin tästä päivästä alkaen mm. kaskinauriskeittoa!

6 kommenttia:

 1. Niin juuri, jos nyt olisi rahaa niin Helsinki niin kutsuisi.

  VastaaPoista
 2. Oi, ihania olkimarjoja! Kiva lukea, miltä näyttelyssä/maistajaisissa näytti (ja maistui). Kaskinauris kuulostaa mielenkiintoiselta, en ole varma olenko ikinä maistanut. Tuore nauris sinänsä on aivan ihanaa.

  Tykkään myös tuosta julisteesta, tosi hieno.

  VastaaPoista
 3. Jams: tuli väkisinkin mieleen joku suomalainen veisu ..."en viestiin vastata mä voi, kutsu tuuleen turhaan soi..." :)

  olishan ollut kiva sinuakin treffata tuolla! voip olla että menen pelipaikalle vielä sunnuntaina, ans kattoo.

  pinea: PMP:n puheenjohtaja oli ne ahomansikat kuule omin kätösin noukkinut ja pujottanut ne tuohoon olkeen omien laitumiensa reunalta.

  kaskinauris oli ihanan makeaa. reissasi muistaakseni Enosta tänne iloksemme.

  minustakin juliste on raikkaan kaunis. en tiedä muuten sen kuvaajaa, "pöllin" julisteen Veeran Prinsessakeittiöstä jossa on tapahtumasta mainos.

  VastaaPoista
 4. Hieno muuten, että valkohomejuusto maistui; se on ehdoton suosikkini, ja voisin syödä sitä (oikeasti) paketin päivässä. Yritän rajoittaa käyttöä kyllä hieman harvempaan, enkä lopultakaan syö sitä edes parin viikon välein. Taivaallista se on silti... Juustot kannattaa aina pitää huoneenlämmössä tunti tai parikin ennen tarjoilua, jääkaapista otettu brie maistuu voiklöntiltä.

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia ja muutenkin upeeta! Arvaa harmittaako etten pääsyt paikalle, mut mun päätä särkee EDELLEEN.
  Sivut pitäisi olla auki huomenna, ilmoitan kun näin on.

  VastaaPoista
 6. Dea: en ole siis pitänyt aiemmin saamistani valkohomejuustoista, vaikka olisi ollut mitä tunnettua merkkiä hyvänsä. Tämä oli niiin upean pehmeää, eikä lainkaan pistävää missään vaiheessa! lentävästä Lehmästä Hakaniemen hallista saa miehen jotain tuotteita, joten sinne mars :)!

  ja kyllä, juustoja täytyy pitää kunnolla huoneenlämmössä ennen tarjoilua. muuten ne eivät maistu juuri miltään.

  Veera: no kuvat eivät kyllä ole tarpeeksi teräviä, kun menin innostuksissani huitelemaan liian pienellä ISO-arvolla. aloituskuvaa pidän aika onnistuneena (punaista tuolia lukuunottamatta ;)).

  oli kyllä harmi ettei rehvattu, mutta joku toinen kerta taas! ja uskon kyllä että olisit mielelläsi mapostellut upeita herkkuja. Kurpitsamoskan Mari tuli myös paikalle ja hänen kanssaan tuli hetki hihiteltyä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin