sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Vaaleanpunakuorrutteiset kurpitsa-suklaamuffinssit

Lasten kaverisynttäreille en oikein viitsi tehdä kakkua. Menekki on muutamina kokeilukertoina ollut aika heikko nähtyä vaivaa kohti. Viime vuoden perusteella muffinsseja kyllä meni ja niitä tein taas minikokoisina. Sitä paitsi muffinssit sopivat hyvin Hello Kitty-teemaankin.

Sankari tykkää kovasti kurpitsabrownisseista, joten ajattelin lähteä muffinssien kanssa sille linjalle. Kiinnostavan reseptin löysin PrinsessaVeeran blogista. Karsin siitä hieman mausteita joiden arvelin olevan vieraampia lapsien suuhun tässä yhteydessä, mutta jätin ne reseptiin kyllä sulkuihin. Kurpitsasosetta löytyy meillä pakkasesta. Lisäsin taikinaan tummaa suklaata veitsellä pilkottuina paloina. Tyttärellämme on nyt menossa "vaaleanpunainen-säihkyvä-prinsessa-keiju"-kausi, jonka halusin näkyvän myös kuorrutuksessa. Mielestäni onnistuin hyvin.

Lopputuloksesta syntymäpäiväsankari nuoli mielellään kuorrutukset pois, mutta sanoi ettei pitänyt itse muffinssista. Kauniita kuulemma olivat ja lisäksi hienoja. Me aikuiset kyllä tykkäsimme muffinsseistakin ja aika tarkkaan ne juhlapöydästäkin hävisivät.

Koska sitä kakkua ei ollut, sankarin kynttilät tökättiin puhaltamista varten muffinsseihin.
KURPITSA-SUKLAAMUFFINSSIT
VAALEANPUNAISELLA KUORRUTUKSELLA


1 tl leivinjauhetta
500 g kurpitsasosetta
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 dl kasviöljyä
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
(1 tl inkivääriä)
(1 tl maustepippuria)
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl suolaa
100 g tummaa suklaata pieneksi pilkottuna


kuorrute:
ricottaa
tomusokeria
hunajaa
kanelia
vaaleanpunaiseksi väriksi: punajuurijauhetta tai puolukan mehua tai punajuuren keitinlientä


Laita uuni lämpiämään 180-asteeseen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Vatkaa kurpitsasoseeseen kanamunat, sokeri, öljy, sooda ja mausteet.
Sekoita joukkoon veitsellä pilkottu tumma suklaa.
Sekoita joukkoon jauhot, älä sekoita enempää kuin on tarpeen. Lusikoi taikina (silikonisiin) muffinivuokiin.
Paista uunissa noin puoli tuntia. Jäähdytä valmiit muffinssit ritilällä.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. En huomannut ottaa hommaan mitään mittoja, mutta ricottaa meni varmaan ½ dl-1 desi ja hunajaa siihen noin 1 tl. Ricotan voisi korvata hyvin myös kotimaisella tuorejuustolla. Kanelia humpsautin vain hiukan mauksi. Punajuurijauhetta meni vajaa 1 tl, mutta tuohan nyt on värimakuasia. Tomusokeria laitoin sekaan pienissä erin niin kauan että kuorrutus oli sopivan paksua. Laita kuorrutemassa pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.
Vaaleanpunaista glitteriainetta tumpsauteltiin rikkimenneellä teesihdillä muffinssien pintaan. Tulos oli mukavan tasainen, ainakin verrattuna ensinkäyttämääni "humpsauta suoraan purkista"-tekniikkaan.
Säihkytyksen jälkeen lisättiin vielä helmiäisiä nompparellipalluroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin