perjantai 8. huhtikuuta 2011

Hello Kitty-synttärit

Muita vaihtoehtoja tyttäremme ei 4-vuotis kaverisynttäreilleen esittänyt: ne on oltava Hello Kitty-synttärit. Paljon helpommaksi ei homma olisi voinut mennä, sillä valkonaamaista kissakamaa on maailma pullollaan. Kaupasta hankittiin kuitenkin vain (?) HelloKitty-lautasliinoja, -yllätysmunia ja - jäätelöä. Muut askarreltiin itse.

Kavereita saapui meille seitsemän, osa vanhempiensa kanssa. Kerrankin tarjottavien määrä kohtasi edes hiukan menekkiä ja suuremmilta ylilyönneiltä vältyttiin. Kakkua en taaskaan tehnyt, sillä lapset tuntuvat syövän sitä aika hintsusti.

Meno synttärijuhlilla oli yllättävän maltillista, mutta mukavaa silti tuntui olevan. Tyttäremme sai hienoja lahjoja ja nautti silminnähden kavereidensa seurasta. Sitten ruokablogin kannalta olennaiseen eli tarjottaviin:
Hello Kitty-piparit leivottiin tutulla ohjeella. Rusetin ja kasvojen ääriviivat tehtiin pikeerillä, kasvojen "väritys" melko löysällä tomusokeri-vesiseoksella. Pikeeritäytteiset piparit ovat meinaten usein olleet turhan kovia. Kissan viikset, nenu ja silmät on tehty erilaisilla nompparelleilla. Ne on aseteltu paikalleen pinsettien avulla heti tomusokerikuorrutteen lisäämisen jälkeen.
Synttärisankarin koristelemia pipareita.
Isoveljen koristelemat Hello Kittyn kasvot.
Koristelua varten ostettiin tehtäväkirja...
...josta sitten leikattiin Hello Kittyn kuvia erilaisiin tarkoituksiin. Pienet kuvat keihästettiin coctailtikkujen nokkaan...
...jotka taas kiinnitettiin nakinpätkiin.
Isommat Hello Kittyn-kuvat teipattiin pilleihin. Tehtäväkirjan keskiaukeamalta löytyviä tarroja hyödynnettiin kutsujen teossa.
Onneksi Hello Kitty-jäätelöpakkauksen sisällä olevat puikotkin oli koristeltu kissankuvin. Hetken jo pelkäsin että ne ovat vitivalkoisia eikä teemanmukainen jäätelöys tule ilmi.
Yllätysmunista jokainen sai pikkuruisen Hello Kittyn, jonka tietysti sai mukaan kotiinsa. Me emme ole harrastaneet synttäreiltä mukaansaatavia lahjoja, mutta nyt sellainen tuli ikäänkuin vahingossa.
Lähinnä aikuisia varten tein kylmäsavulohikakun. Tällä kertaa pohjaan käytettiin Rostenin Jurmon saaristolaisleipää. Salaattina käytin Mimis:n salaattimix:iä. Viimeksimainittu toimi ulkonäöllisesti paremmin kuin edellisellä kerralla käyttämäni pinaatti.  Laitoin tarkoituksellisesti salaatin "valumaan yli" suolaisen kakun reunoilta - vaikutelma oli minusta hieno. Tätä taiteellisuutta Jukka kommentoi huomauttamalla salaatin vähän levahtaneen.

Synttärisankari itse kommentoi tarjottavia: "Kurpitsamuffinssit ei kyllä ollu hyviä, suklaamunat oli herkkua". Itse tykkäsin muffinsseistakin, joten niiden ohjetta pukkaa lähiaikoina.

5 kommenttia:

 1. Ihania ideoita ja kaunista toteutusta!

  VastaaPoista
 2. Onnea pikkuneidille! Ja ihanat Hello Kitty-herkut ja jutut,tosi kekseliästä:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille naiset. Tyttö oli tyytyväinen ja se on pääasia!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut jälkijunassa tytön typykälle! Teillä on ollut hienot teemajuhlat.

  Tykkään salaattikoristelustasi, on hieno! Miehet ei oikein tunnu ymmärtävän daideellista kakun koristelua, kokemusta löytyy minultakin. Ainokaisen ristiäisissä syötiin mansikkakakkua. Käytin muunneltuna netistä bongaamaani koristelua. Mansikat halkaistiin kahtia, ja leikattiin edelleen lohkoiksi. Netin kuvassa nämä lohkot oli aseteltu millimetrin tarkkuudella samankeskisiksi ympyröiksi kärjet ylöspäin, minä taas ropsautin lohkot kakun päälle. Tuli erilaista ja näyttävää minun mielestäni, miehen mielestä taas... no jotain muuta. Vieraat taas tykkäsivät koristeluista.

  Ei liene yllättävää, että 1-vuotissynttäreiden kakun koristelusta vastasi armas puoliso. Kiva tuli siitäkin, vaikka oli huomattavasti kurinalaisempi.

  -Salamanteri

  VastaaPoista
 5. Salamanteri: Minä joteskii tykkään sellaisesta "ronskimmasta" koristelusta - ehkä siksikin etten ole millintarkassa kovin taitava :). Ihanaa kuulla että minulla on kohtalotovereita tuon daidellisuuden suhteen ;).

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin