torstai 14. huhtikuuta 2011

Melkein ruusuruokaa eli Hölskytysretiisit

Hölskytyskurkut ovat monelle tuttu juttu, meillekin. Silti minun mieleeni ei ole tullut hölskytellä muita kasviksia, mutta Maku-lehden Helene Saine-Lahtiselle oli tullut. "Onnen päivä"-artikkelissa, kevät 2/2011 numerossa, juhlabuffettiin oli ravisteltu retiisejä. Lehden kuvassa retiisit ovat valkopunaisia, koska lienevät olleet etikkaseoksessa vain muutaman tunnin. Kun antaa ohuen ohuiden retiisien lillua liemessä pari päivää, on lopputulos ruusumaisen vaaleanpunainen. Maku menee kukkaisen sijasta etikkaisen makeaan. Jukka kuvaili makua onnistuneesti "japanilaismaiseksi". Tätä tulee tehtyä toistekin, varmasti.

Ohjeemme on aika pienelle määrälle, ehkä noin kahdelle desille valmista settiä. Määrät on jaettu alkuperäisestä, yli kahdeksankertaisesta ohjeesta, joten jotkut määrät näyttävät pikkuisen hassuilta. Ei se kuitenkaan niin nökönuukaa ole.

HÖLSKYTYSRETIISIT

1 pussi (125 g) retiisejä
0,25 dl vettä
1 korkillinen (hunaja)väkiviinaetikkaa
0,1 dl sokeria
0,4 tl suolaa

Leikkaa pestyt retiisit ohuenoheuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Kumoa suljettavaan purkkiin.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada retiisien päälle. Sulje purkin kansi tiiviisti ja ravistele eli hölskytä. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Jos haluat retiiseistäsi ruusuisenoloisia, anna niiden muhia rasiassa pari päivää.

3 kommenttia:

  1. Ovatpa kyllä hennon kauniin värisiä!

    VastaaPoista
  2. Tätä pitääkin kokeilla,on niin nätin väristä!

    VastaaPoista
  3. Minäkin ihastuin väriin, kun muuttuneet retiisit äkkäsin taas rasiasta.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin