perjantai 22. huhtikuuta 2011

Lammasmakkaraa pääsiäisen kunniaksi

Jäät hohkaavat vielä kylmää järveltä, mutta tunnelma on lämmin. Tulimme taas viettämään pääsiäistä tänne Jukan isän luo Savonlinnan kieppeille. Vapaat aloitettiin lounastamalla rantanuotiolla. Makkarat ostimme matkaamme Heinolan Heilasta, Benjamin lihatorilta. Maistoimme puodin  makkaroita nyt ensimmäisen kerran, mutta luulempa että tulemme piipahtamaan makkaratiskillä toistekin!

lammasmakkaraa, yrttistä possumakkaraa Amadeusta, tulista possumakkaraa ja lammasryynimakkaraa

Lammasmakkara oli hyvin luonteikasta, mausteista makkaraa. Pidimme kaikki tätä parhaana makkarana tässä sakissa.

Yrttisessä makkarassa maistui selkeästi eniten oregano. Pappa piti makkaraa melko mitäänsanomattomana, mutta minä ja Jukka tykkäsimme tästäkin.

Tulinen makkara ei ollut lainkaan tulinen, mutta paprikaisen maistuva.

Lammasryynimakkara taisi olla ryynitetty ohralla. Makkarasta puuttui  "ryynärimäisyys", mikä sen sitten ikinä tekeekin. Maku oli aika pliisu. Tätä emme ostaisi toiste, mutta muita kylläkin.

8 kommenttia:

 1. Ihanaa pääsiäistä koko teidän porukalle! Nuotiomakkara on ihan parhautta :)

  VastaaPoista
 2. Heinolan Heila on hyvä paikka. Itsekkin on tullut poikettua kun on sielläpäin liikkunut. Heidän lammasmakkarat olleet hyviä meidänkin mielestä. He myyvät myös West Charkin makkaroita joista pidämme. Hirvimakkarat erityisesti suosiossamme.
  Jos poikkeatte siellä toistekkin niin testatkaapa heidän jenkkikyljyksiä. Ne on todella hyviä!
  Mukavaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 3. Minä meinaan ensi viikolla poiketa Heilassa, joulun alla jo piti:) Hyvää pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
 4. Virpi: Kiitos samoin teille sinne!

  Piia ja Uusano: Poiketaan joka kerta tänne Jukan isälle tullessa, joskus kotimatkallakin. Aina tarttuu mukaan intiaanilakritsia, siitä on tullut jo ikäänkuin traditio. Lihatiski on huippu, samoin mielenkiintoinen juustotiski. Sieltä saa sellaisia juustoja, joita ei Nummelan kaupoista löydy :). Nyt huomioni kiinnitti myös pussitetut villiyrtit - mesiangervoakin saisi.

  VastaaPoista
 5. ja Nelle: oikein hyvää pääsiäistä teillekin!

  VastaaPoista
 6. Heinolan Heilassa käyn minäkin aina aina välillä, kun se on mökkimatkan varrella. Siellä on hyvä ruokapaikka ja mukava tehdö ostoksia. Lihatiski on aivan mahtava. Viimeksi kyllä ohitin lihaosaston ja ostin lakkaetikkaa, mutta tuonne se etikka on unohtunut kaapin perukoille, pitäisi ottaa kokeilevaan käyttöön...

  VastaaPoista
 7. Olemme kerran syöneetkin Heilassa, juttua löytyy jostain blogin syövereistä. Useimmiten otamme kuitenkin kahvit baakkelseineen ja piipahdamme puodin puolella. Hieno paikka!

  Kiva että kommentoit, niin löysin mukavanoloiseen blogiisi. Burano-jutut kiinnostivat heti!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin