sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Mummulakeikalla lihaa tiloilta

Viikonloppu meni leppoisasti Mummulan patojen äärellä Köyliössä. Poitsumme söi varmaan puoli kiloa mummun rakuunaporkkanoita ja tyttö olisi mussuttanut loputtomiin suklaaruutuja.
Nakkisoppakin maistui!
Riitan kirppiskahviosta Eurasta löysimme Hans Välimäen kirjan Koti keittiössä kolmella eurolla. Ei paha. Kirjasta on onnistuneesti testattu Tilliliha, joten luottoa resepteihin riittää.
Mummu ja pappa olivat tuoneet laivatuliaisina lapsillemme hauskoja, jalallisia muffinssimuotteja ja säkillisen m&m-karkkeja. Molemmat muksut puristivat saamiaan lahjojaan koko kotimatkan ajan sylissään, unissaankin. 
Kotimatkalla piipahdimme Huittisissa hyvin sympaattisessa Wanhan WPK:n talossa. Kuvat ovat kahvilan puolelta.
Olimme sopineet hakevamme kahvilan puodista Viskilän tilan eettisesti kasvatettuja Kukonpoikia. Jäljellä oli  kovan menekin vuoksi enää koipi-reisiä, mutta se passasi meille vallan hyvin. Saa nähdä mitä kotikeittiössä saamme aikaan herkkukoivista, ravintola Juuressa kun kukonpoikia on tullut jo maistettua.

Seuraava pysähdyksemme ajoittui Punkalaitumelle, mistä haimme luomunautaa Jukan kotilihasta. Laadukkaat lihat ovat tuttuja entuudestaan. Kun Jukka tänään paistoi meille pannulla ulkofilettä, en ollut yhtään yllättynyt siitä, miten mureaa ja maistuvaa se oli.
Humppilan Kyläpelimannista ostettiin vielä peruna-kauraleipä ja ruisleipä. Molemmat yltiöhyviä!

Tämä postaus oli siis ylistys kotimaisille tuotteille ja tuottajille, jos se jollekin jäi epäselväksi. Ja mummulalle!

2 kommenttia:

 1. Ei ole mummulan ja luomu- sekä lähituotteiden voittanutta!! :) Söpön näköinen kahvila!
  Olen itsekin huomannut, että lähitilan luomuliha ja luomukasvikset maistuvat hyvältä iiihan eri tavalla kuin tehdastuotannon tulokset...
  Oikein mukavaa (vihdoinkin) kevään alkua!! :D

  VastaaPoista
 2. Ei ole ei!

  Meilläkin tuntuu vihdoin alkaneen kevät - yrttimaasta pilkottaa lumenluonnin jälkeen timjamia!!!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin