keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Halpa ja hyvä Kompressor, Tallinna

Kompressor on ruokapaikka, jonne olen ollut suuntaamassa monella Tallinnanreissulla. Vasta tänä kesänä vihdoin ehdin sinne, perheen ja mummun seurassa. Onneksi ehdimme, sillä edullisuudessaan ja maistuvuudessaan Kompressor oli ihan loistava ruokapaikka. Sijainti on myös oivallisesti Vanhassa Tallinnassa, Rataskaevu-kadulla
Kompressorin juttu ovat suolaiset ja makeat letut, vaikka pientä snäksiä, keittoa ja salaattejakin listalta löytyy. Tilaus tehdään tiskillä ja juomat kannetaan itse pöytään. Tarjoilija tuo sitten annokset nenän eteen. Tuvan ollessa täysi meille kerrottiin odotusajan olevan kolme varttia, mikä typistyi lopulta puoleen tuntiin. 
Sisustus paikassa on yllättävän pelkistetty, tuoden mieleen jopa Aki Kaurismäen elokuvat. 
Minä ja Jukka otimme lettumme suolaisina. Paksun lätyn sisällä oli minulla pekonia ja savujuustoa, Jukalla salamia ja juustoa. Juustossa tosiaan ei oltu säästelty, sitä venyi runsaasti haarukoidessa. Täytteet olivat todella maukkaita ja letut tuhdin muhkeita. 
Lapset panostivat mansikka-jäätelöpitoisiin, hiukan suolaista lettua ohuempiin plätteihin. Mummun eteen nostettiin hunaja-banaanilettu. 
Kaikki letut maksoivat alle 5 euroa, mikä oli meistä todella edullinen hinta.  Juomatkin oli hinnoiteltu tosi maltillisesti, myös alkoholipitoiset. Viiden hengen sakkimme maksoi koko ateriasta juomineen 40 euroa. 

Suosittelemme lämpimästi koko sakki Kompressoria! Varaa vain tarpeeksi aikaa seuraavaan ruokailuun, sillä yksi lettu on todella täyttävä. 

2 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin