lauantai 17. syyskuuta 2016

Possurulla pähkinäisellä sienitäytteellä

Possun sisäfile on meillä ruoka joka tungetaan usein kapeassa vuossa uuniin yhdessä sulatejuuston ja sienien kanssa. Tuo ruoka on helppo, nopea ja maistuva. Nyt halusimme kuitenkin kokeilla jotain uutta tälle luomupossun ruhonosalle. Jukka löysi Aromipajasta ohjeen sienillä täytetystä possun sisäfileestä, joka alkoi heti kiinnostamaan. Ohjetta muokattiin pienesti lähinnä kaapin ja yrttimaan sisältöjen mukaan. 
Sisäfile avattiin ensin levyksi viillolla ja sitten levy nuijittiin vielä ohuemmaksi
Päälle levitettiin sieni-sipuliseos, jonka tekstuuria pähkinät mielenkiintoistivat. Liha käärittiin rullaksi pitkittäissuunnassa. Me sidoimme rullan vielä varmuuden vuoksi tiukaksi paketiksi. 
Uunikypsennyksen jälkeen saimme syötäväksemme oikein mehevää possunlihaa!  Täyte sisällä rouskui mukavasti pähkinöiden ansiosta ja maistui hyvin maukkaalta pehmenneiden sienien ja sipulin vuoksi. Nautimme possurullamme sieniohraton ja lihaliemestä keitetyn kastikkeen kanssa, kun ensin olimme lusikoineet mustatorvisienikeittoa. Varsin sienipitoinen illallinen siis!

Hyvin samantyyppinen ruoka grillattuna versiona löytyy blogistamme nimellä kantarellitäytetty possunkylkitasku.

SIENILLÄ TÄYTETTY POSSUN SISÄFILE
neljälle

noin 600 g luomuporsaan sisäfile
1 l sieniä (meillä suppilovahveroita ja orakkaita)
150 g luomupekonia
½ dl silputtua tuoretta salviaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
50 g hasselpähkinöitä pienittynä ronskisti
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Poista porsaanfileestä kalvot ja tee fileen keskelle pituussuunnassa viilto. Viilto ei saa halkaista filettä kokonaan vaan sen pitää jäädä vajaaksi. Levitä file viiltokohdasta auki ja nuiji kevyesti filettä ohuemmaksi. Mausta possu kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa sienet pieniksi. Kuori  ja pilko pieniksi sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Lisää pekonikuutiot paistinpannulle. Paista ne miedolla lämmöllä rapeiksi. Lisää paistinpannulle pekonin joukkoon sipulit. Kuullota seosta viisi minuuttia. Lisää sienipalat. Paista seosta kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää pannulle silputtu salvia ja pähkinäpalat. Sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Nostele sieniseos porsaanfileen päälle. Kääri file rullalle. Mikäli keittiöstäsi ei löydy tarpeeksi suurta pannua koko fileen kerralla paistamiseen voit leikata sen kahteen osaan. Halutessasi voit varmistaa rullan koossapysymisen käärimällä sen ympärille ruuanlaittoon sopivaa narua. Paista kuumalla pannulla rullaan kauniin värinen pinta. Siirrä file foliopaperin päälle. Kiedo folio tiukalle lihan ympärille. Kypsennä rullaa uunissa 15 minuuttia 200 asteessa.

Jätä porsasrulla vetäytymään folioon pariksikymmeneksi minuutiksi. Leikkaa rullasta tarjoilua varten paloja.

17 kommenttia:

  1. Onpa komea rulla. Nuo pähkinät olikin kiva lisä täytteeseen. Meillä ei olekaan aikoihin syöty possun sisäfileetä, pitäisi varmaan pian yrittäö tehdä jotain tämän kaltaista. Sienet joudun kyllä meidän sienikammoisten takia jättämään pois täytteestä, jotta ei tule äiteelle sanomista.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin muksut kaapivat sienitäytteen pois, mutta kiittelivtä toisaalta possun mehevyyttä. Kaikesta vaan ei voi kaikki tykätä.

    VastaaPoista
  3. Tämä olisi kyllä taatusti possuruoka minun makuuni. Koska sienet <3

    VastaaPoista
  4. Ja tähän menisi kyllä varmasti monikin sieni kun vaan palastelee sopivaksi.

    VastaaPoista
  5. Upea rulla! Oon itse tehnyt pähkinöillä ja omenalla täytettyä rullaa, mutta nuo sienet sopivat sinne varmasti myös mahtavasti! Ihanan syksyinen ruoka.

    VastaaPoista
  6. Hyvännäköinen rulla ja täyte kuulostaa hurjan herkulliselta! En syö sikaa ollenkaan mutta tähän kyllä voisin jopa heltyä :D

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana rulla, olen jo jonkin aikaa haaveksinut jonkin tällaisen rullareseptin testauksesta :)

    VastaaPoista
  8. Tuli noista pähkinöistä mieleen satay-kastike. Toimisikohan sellainen satay-possurulla? :P

    VastaaPoista
  9. Hanna: Ja tuonne täytteen sekaan menis varmaan hyvinkin pienet omppupalat, sillä kaikki - pähkinät, possu ja sienet- tykkää myös omenaoista. Voisi tehdä täytteestä ihan erisaundisen.

    Herkkuhovi: Kiitos!Jukka rullasi.

    Anne: Toimeksi vaan, on helppoa kun nuijii lihan ohuemmaksi.

    Helinä: Kokeile ja kerro!

    VastaaPoista
  10. Mä olen joskus tehnyt vastaavalla tavalla aura-juustopossua. Mut mitäs jos näitä vähän yhdistelisi...

    VastaaPoista
  11. minni: ja sinne vielä sekaan tuo Hannan mainitsema omena - nam!

    VastaaPoista
  12. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi tein possunrullaa! Ikuisuus suorastaan... Näyttää tosi hyvältä, ehkä minäkin kokeilen. Possua tulee nykyään syötyä niin harvoin, aamiaispekonia ja nyhtöä lukuunottamatta.

    VastaaPoista
  13. Onpa komee rulla! Täyte kuulostaa ihan superherkulliselta! :)

    VastaaPoista
  14. Tällainen täytetty possurulla vie ajatukset kyllä lapsuuteen - äitini bravuuri juhlaruokaa oli possurulla, joka oli täytetty pähkinöillä, siemenillä ja kuivatuilla hedelmillä. Äiti rakastaa myös sieniä, joten pitää vinkata hänelle tästä ideasta :)

    VastaaPoista
  15. Peggy meillä on aina possua pakkasessa kun ostamme sitä luomuna suoraan tilalta enemmän kerralla. Sisäfile on se eniten pyörimään jäämä osa tätänykyään.

    Dinnerit no eikö!

    Juulia: Ihanaa kun ruoka herättää muistoja!

    VastaaPoista
  16. Meillä possuteltiin myös tänään! Mini sai toivoa ruokaa. Keittokirjoista löytyi possunkyljykset, joita oli pakko saada :) Yrttejä, voita, suolaa, pippuria. Lisukkeena yrtti-sitruuna riisiä. Helpon kaavan mukaan!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin