perjantai 23. syyskuuta 2016

Opelahjat tehty: vinkeä aronianmarja-omenahillo

 
Hiukan hävettää. Pihaamme on reunustanut aina aita marja-aronioista, enkä ole koskaan tehnyt niistä mitään. Vinkkejä olen kyllä kuullut siitä miten niitä kannattaisi hillota tai laittaa muiden mehujen sekaan. Jostain kumman syystä en ole toimeentunut. 

Sitten näin Peggyn blogissa marja-aroniaisen hillo-ohjeen, joka maustetaan tähtianiksella. Tähtianiksen maku sopii niin moneen paikkaan hallitusti käytettynä, että hilloa oli pakko kokeilla hetimiten. Olimme nimittäin saaneet isältäni ison kassillisen omenoitakin. 

Kauniin värinen hillo on hurjan hienon makuinen. Tähtianis tuo siihen oman hienon sävynsä. Tehtyämme yhden erän teimme perään heti toisen, sillä Jukka sai loistoidean: tässähän olisi hyvä joululahja lastemme opettajille. 

ARONIANMARJA-OMENAHILLO

300 g omenapaloja (noin 5 kotimaista omenaa)
6 dl aroniamarjoja
3 rkl vettä
1 tähtianis
300 g hillosokeria

Paloittele pestyt omenat ja poista niistä siemenkota siemenineen. Paloja tulisi saada kattilaan noin 300 g. Lisää joukkoon marjat ja vesi. Kiehauta.
Lisää hillosokeri ja tähtianis. Keitä hiljaisella lämmöllä vielä noin 20 minuuttia.
Lusikoi puhtaisiin lasipurkkeihin.

5 kommenttia:

  1. Mahtavaa, kiitos!

    Sain anoppilasta isohkon laatikollisen noita aronioita ja olen pyöritellyt niitä nyt jääkaapissa ja miettinyt, että mitäköhän niistä tekisi. Omppujakin varmasti löytyy jonkin portin pielestä ilmaisjakeluna, kun vain lähtee kävelylle oikeaan kaupunginosaan. Tätä siis viikonloppuna. :)

    VastaaPoista
  2. Tein aronia-puolukkamehua viinihapon kanssa. varmaan yhtä hyvää kuin tähtianiksella mastettu hillosikin.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Anna kiva jos tästä oli sinullekin vinkiksi, samalla lailla kun Pegyn vinkistä oli iloa mulle :). Muista varata jotain ihanaa juustoa jahka hillo on jäähtynyt.

    Nelli kuulostaa melkoisen hapokkaalta. Vai tuliko paljon sokeria?

    VastaaPoista
  5. Olen ollut niin rajussa mahataudissa ja en ole syönyt kahteen päivään. Ensimmäinen suupala oli korppu ja nokare hilloa. Maistui hyvältä :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin