Aina ei jaksa leivittää lampaankääpää pihveiksi tai nugeteiksi eikä leipoa piirakkaa. Kokeilinpa sitten wokata sientä ja maustaa kiinalaisittain. Lopputulos oli odotettuakin parempi! Kiinteä sieni imi itseensä ihanasti makuja ja pysyi suutuntumaltaan mukavana hampaille. Muut kasvikset värittivät wokkia kivasti niin ulkonäöllään kuin maullaankin. Tätä teemme taatusti toistekin, sillä nuudeleiden kanssa nautittuna wokki on yltiönopea saattaa kokoon kunhan pilkkoo reippaalla tahdilla.
Meillä ei ollut inkivääriä, mutta sitä olisin lisännyt jos olisi ollut. Laitoin siksi inkiväärin ohjeeseen sulkuihin. Jos sinulla ei ole kiinalaista riisiviiniä, sen voi korvata sherryllä.
WOKATTU LAMPAANKÄÄPÄ KIINALAISITTAIN
neljälle
2 valkosipulinkynttä
(pieni pala inkivääriä)
150 g ruusukaalia
2 sipulia
300 g lampaankääpää
2 porkkanaa
½ paprika
½ chili siemenettömänä
lehtikaalia
2 porkkanaa
½ paprika
½ chili siemenettömänä
lehtikaalia
Varmasti hyvää! En muista oliko vinkki peräisin täältä, mutta eilen maustoin lampaankääpää curryllä. Loistava yhdistelmä sekin! Currylla maustettu lampaankääpä päätyi munakasrullan täytteeksi.
VastaaPoistaEi ollut tuo idea täältä, joten kiitän vinkistä. Just painellaan taas mettään kun lampaankäävät on loppu.
VastaaPoistaIhana ohje. Täytyypä kokeilla.
VastaaPoistaPia: Kiitos! Kokeile ihmeessä, on tosi hyvää.
VastaaPoistaLampaankääpä on niin ihanaa, harmi, että törmään siihen metsässä ihan aniharvoin. Varmasti rakastaisin tätä ruokaa.
VastaaPoistaMinä tykkään myös, erityisesti suutuntumasta. Voin tuoda teille tuliaiseksi pakastettuja kun tullaan katsomaan uutta kotia - vink vink.
VastaaPoistaIhan vesi herahti kielelle! Torilla oli lauantaina setä myymässä lampaankääpiä, mutta hänellä oli niin pitkäsanaisia asiakkaita ennen minua, että en ehtinyt jäädä odottelemaan. Tätä kyllä kokeilen, jos käävät kohdalleni vielä osuvat.
VastaaPoistaLampaankääpä on kyllä yksi suosikkisienistäni. Oulun seudulla olen nähnyt sitä liian harvoin, mutta onneksi muuallakin voi sienestää :)
VastaaPoistaHyvä idea tehdä kääpävokkia!
Nyt kun luin tämän, niin muistin että meilläkin on wokattu joskun kääpiä. Ihania, kun ne oikein imaisee kaikki herkulliset maut itseensä.
VastaaPoistaMinttu muistatkos mitä oli kilohinta? Me ollaan löydetty niin paljon että olen myynyt työkavereillekin.
VastaaPoistaHannele: niin minunkin!
Hellan...: Totta, imevät hyvin makuja ja säilyvät silti napakan tiiviinä.
Itse en vielä muutama vuosi sitten tajunnut edes poimia lampaankääpää jos sellainen osui eteen, onneksi nykyään olen jo valistuneempi sienestäjä! Hyvä idea suikaloida sitä myös wokkiin, menee tosi hyvin ns. lihankorvikkeena.
VastaaPoistaEn varmaan uskaltaisi poimia lampaankääpää metsässä vaikka sellaiseen törmäisin. Pitää opetella tunnistamaan! Tosin, empä usko että niihin(kään) täällä Helsingissä noin vain törmää. Harmi, kuulostaa erittäin hyvältä ruokasieneltä!
VastaaPoista