perjantai 22. elokuuta 2008

Ankkapiiraset ja mustikkapavlova kahvipöytään

Hoisin-kastikkeen ansiosta itämaiselta vivahtavaa ja mielestämme näyttävää suolaista kaffepöytään. Piiraat syntyvät helposti valmisvoitaikinasta. Lähteenä reseptiin oli Gummeruksen julkaisema "Suolaiset ja makeat piirakat".
Pohja:
Viiltele ja taittele voitaikinaneliöt yllä olevan mallin mukaan. Kaupan valmiita levyjä on ehkä tarpeen kaulita hiukan ohuemmiksi, koska jotkut omista piiraistamme turposivat hiukan liikaa. Siistein tulos taittelusta tulee, kun taikina on vielä hiukan pakkasesta kohmeinen. Voitele piiraiden raunat maidolla tai munalla. Pistele pohjat haarukalla. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Me teimme 9 näitä pohjia, mutta täytettä olisi riittänyt varmaan tuplamäärään. Noh, täyte odottelee nyt pakkasessa uutta tulemistaan.


Täyte:
valmiiksi kypsennettyä ankankoipea tai meidän tavallamme ankanrintaa pakkasesta sulatettuna ja uunissa paahdettuna, jäähtyneenä pilkottuna (teimme jo edellisenä päivänä)
6 rkl ranskankermaa
8 rkl hoisin-kastiketta
6 kevätsipulia ohuiksi suikaloituna/ruohosipulia
kurkkua tikuiksi leikattuna
(tuoreita korianterilehtiä)

Sekoita kulhossa hyvin ankanpalat, ranskankerma ja hoisin-kastike. Jaa pohjille ja paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes taikina on noussut ja pinta on kullanruskea.

Sekoita kevätsipuli, kurkku ja halutessasi uimahallin makuinen korianteri. Asettele seos piiraiden pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Tarkkasilmäisimmät ehkä hoksasivat, ettei meidän piiraidemme päällä pötköttele ainuttakaan sipulaa. No ei, kun kaupoista ei löytynyt! Kävimme kolmessa ja soitimme kahteen kunnes luovutimme. Laitoimme muutaman ruohosipulinpätkän laihaksi lohduksi.
Ja nokkelimmat pokkelimmat ehkä hoksasivat että näissä piiraissa on paljon samoja aineita kuin taivaallisessa Pekingin Ankassa. Sitä voi maistella meidän tavallamme valmistettuna täällä.

Makeana tarjosimme mm. pavlovaa, jonka päälle laitoimme tällä kertaa kermavaahtoa, pensasmustikoita ja suklaata "nauhana".
Näiden tarjottavien myötä toivotamme herkullista viikonloppua kaikille blogimme lukijoille!

3 kommenttia:

  1. Toi ensimmäinen valokuva on ihan järkyttävän hyvä!

    VastaaPoista
  2. mä olen suoraan sanoen odottanut sulta tätä kommenttia...;D pastapään ottama, joten kunnia hänelle. meistäkin se on tosi onnistunut.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin