torstai 21. elokuuta 2008

Keittiö

Kurpitsamoskan Mari paljasti viime sunnuntaina keittiönsä. Minusta oli todella mielenkiintoista nähdä kanssabloggaajan kokkausmiljöö. Olen odotellut mielenkiinnolla muidenkin keittiövilautuksia. Niitä ei ole (vielä!) ilmestynyt. Sitten muistin vanhan viisaan mietiskelijän Mc Nikke T:n aforismin "Jos haluu saada on pakko antaa". Joten täältä pesee...

Meidän kotimme pieni keittiö (heti siivoamisen jälkeen)

Tämä kuva on otettu olohuoneesta päin, jossa meillä on myös ruokapöytä. Yksi keittiömme ihanimpia juttuja on se, että sieltä pääsee suoraan ulos ja terassille. Grilli on tuossa ihan seinän takana.
Keittiö oli tällainen kun tähän asuntoon muutimme. Se ei ole yhtään "meidän näköisemme", mutta oli niin hyvässä kunnossa ettemme raaskineet käydä uusimaan. Seuraavassa asunnossa sitten toivottavasti.

Edelleen olohuoneesta päin.

Näkymä terassin ulko-ovelta.


Keittokirjatuessa on listaa lähiajan tehtäviin ruokiin. Ruksitetut on jo kokkailtu. Listasta löytyy vissiin tuttujakin nimiä eli reseptien "osoitteita". Tällainen kirjatuki on tosi kätevä keittiössä jossa on vähän laskutilaa.

Meillä on aina korillinen erilaisia sipuleita. Laattaboordi ei miellytä.
Keittiömme kauneimmat käyttöesineet: Peugeotin suola- ja pippurimylly, jotka annoimme toisillemme hääpäivälahjoiksi yhtenä vuonna.

Keittokirjoja ja -lehtiä.
Osa kirjoista on saatu lahjaksi, osa ostettu alennusmyynneistä tai kirppareilta. Yhtään täysihintaista en muista meidän ostaneen. Omistuskirjoitukset lahjaksisaaduissa kirjoissa ovat ihan ehdottomia. Keittiössämme pidän eniten:
  • sen sisältämistä muistoista (Hyppysellinen)
  • sipulikorista (H)
  • ovesta terassille (H)
  • avonaisuudesta olohuoneeseen- vieraiden kanssa seurustelu onnistuu kokkaillessa. (H)
  • kaikki on lähellä (Pastapää)
  • keraamisesta liedestä (P)
  • riittävästi kaappitilaa (P. Tätä Hyppis ihmettelee...)

Keittiössämme pidän vähiten:

  • kulmahyllystä (H)
  • lasivitriinin kannatuspalkeista (H)
  • kaappien koristeleikkauksista - mikä pölynkeräysidea! (H)
  • laskutilaa on liian vähän (P)
  • liesi ja uuni liian kapeita (H &P)

Keittiö on meille kaikesta nurinasta huolimatta rakas, sillä se on ensimmäisen oman asuntomme keittiö - tai pankinhan tuo vielä on , jos tarkkoja ollaan... ;)

22 kommenttia:

  1. Keittiössänne on kiva tunnelma! Vaikka se ei olisikaan ihan oman maun mukainen niin tässä on vuosien aikana oppinut arvostamaan sitä, että perusjutut on kunnossa.

    Meillä podetaan asuntokuumetta ja sen tiimoilta on käyty kerran myös keittiösuunnittelijan pakeilla. Ei tärpännyt, jäi 15 tonnin unelma toteuttamatta ainakin toistaiseksi. :) Mutta siitä on hyvä hhaveilla.

    Tämänhetkisen vuokrakodin keittiössä on oikeastaan vain 1 hyvä puoli, kaasuhella. Kaikki muu on vähän sinne päin. Eniten harmittaa todella matalalla olevat tasot (kaapistot ja tasot alkup. 60-luluvta), työasennot huonoja ja esim. tiskarista on turha uneksia. Laskutilaa on olemattoman vähän, kaappitilaa samoin. Sähköpistokkeita on 1 kpl, sekin keskellä huonetta. Minkäälaista huuvaahan ei ole, meillä ei siis koskaan paisteta lettuja talvella sisällä tai muuten haisee koko huusholli 3 viikkoa letuille. Valaistuksesta ei ehkä viitsi edes mainita tai jk-pakastimen koosta...

    Kauhia valitusvirsi tuli, huh. Mutta kummasti meidän köökissä kaikki viihtyy, siellähän kaikki vieraatkin aina hengailee. :) Siltikin, parempia aikoja ja keittiöitä odotellessa!

    VastaaPoista
  2. Ooh olipa mielenkiintoista nähdä! Mä kävin jo kurpitsamoskan keittiötäkin vakoilemassa.

    Jos teillä ei ole oman näköinen niin, mulla on vielä kaiken lisäks pieni ja asia mitä häpeän syvästi on köh.. nyt se tulee... muoviset feikkikivitasot sävyä harmaa graniitti:D. Niiden takia en voi IKINÄ kuvata mitään keittiössä.. Ja siis ne ei todellakaan ole mun valitsemat.

    Toi ovi terassille on iiihaaaanaaa!!

    VastaaPoista
  3. Ooh ihanaa päästä kurkkimaan bloggaajien keitiöihin, ehkä mäkin uskallan ottaa kuvan omastani, olenkin sitä joskus muuton aikana kuvannut, mutta en "valmiina".
    (Mulla on ihan samanlaisia listoja ja merkintöjä, että mistä blogista löytyy mikäkin resepi...)

    VastaaPoista
  4. Onpa kiva tutustua bloggaajien keittiöihin! Teidän keittiönne näyttää hyvältä ja se, että teillä on suora yhteys terassiin, on aivan upeata.Itse juuri muutin, ja uusi keittiöni on ihan ok, ja hyvässä kunnossa, mutta seinäkaakelit muuttaisin mielelläni erivärisiksi.

    VastaaPoista
  5. kiitoksia kaikille kommenteista!

    tusla: juu, unohdinkin mainita yhdeksi superhyväksi jutuksi keittiössä astianpesukoneen. varsinkin vieraiden käynnin jälkeen kapistus on aivan ehdoton. sitä paitsi sinne mahtuu piiloon astiapyykkiä ;)
    kaasuhella on hieno!

    rossana: OIKEAT kivitasot olis makeat. olen kyllä samaa mieltä feikeistä, joskin niitäkin on eritaidolla tehty.

    kata: lisää keittiöitä vaan kehiin! on tosi mielenkiintoista nähdä millaisia köökkejä ihmisillä on!
    lista on tietokoneen favoriteissa huuuuurjan pitkä, tuossa siis vaan lähiaikoijen kokkailut.

    yaelian: niin minustakin on kiva tutustua bloggaajien keittiöihin. aina on kyllä jotain "pielessä" jos ei ole kaikkea päässyt itse valitsemaan. ja toisaalta: itsevalikoimallakin voi joutua tekemään kompromisseja valikoiman tai rahan vuoksi.

    VastaaPoista
  6. Mä maaliskuulla paljastin oman keittiöni, joskin vain parilla kuvalla. Pitää ehkä inspiroitua tästä ja ottaa vähän kaappikuviakin jossain välissä.

    VastaaPoista
  7. kappas vain jams. tarjoiluukku on ihana. meilläkin oli sellainen Pastapään kanssa ensimmäisessä yhteisessä asunnossamme.
    kiva kun te kokeneemmat bloggaajat vinkkaatte vanhempiin teksteihinne. mehän aloitimme tämän touhun vasta huhtikuun loppupäivinä melkein kylmiltään, joten sitä vanhemmat postaukset ovat tuttuja vain hajaotoksina.

    VastaaPoista
  8. Kivaa, että näytitte keittokirjavalikoimanne. Tuo Vivi-Annin kirja pitäisi kyllä saada omaksi. Mulla on ollut se lainassa kirjastosta ja ikävöin sitä koko ajan...
    Mukavannäköinen keittiö teillä. Varsinkin tuo oma terassi.

    VastaaPoista
  9. kiitos matleena. tuo Vivi-Annin kirja on kyllä ihana! minäkin lainailin sitä aikani, kunnes sain lahjaksi ihan viime viikolla. Vinkiksi muuten että suomalainen oli alentanut hintaa 29:een euroon. ennen 46 e.

    VastaaPoista
  10. Tässäpä mainio syy suursiivota keittiö :D
    Oikein nätti köksä teillä, ihana tosiaan tuo ovi terassille. Ja ihania keittokirjoja, muutaman saman bongasin :)

    VastaaPoista
  11. no varmasti osuu muutama samakin. muistan, hanna, kun kerroit sinulla olevan keittokirjoja hyllymetreittäin ;). ja totta puhut siivoamisesta. siitähän se ajatus oikeastaan lähti ;)

    VastaaPoista
  12. Jes, mahtavaa! Toivottavasti nyt VIIMEISTÄÄN muutkin kuvaisivat keittiötään.

    Ja teidän keittiö on lähes prikulleen sellainen, jollaiseksi sen kuvittelinkin, eli ihana. Sitten kun olen "iso", eli asuntovelkainen, tahtoisin juuri tuollaisen :)

    VastaaPoista
  13. aivan mari, nyt olisi korkea aika!

    ilmoittelemme sinulle mari kun kotimme tulee myyntiin. tämä tapahtunee parin vuoden sisällä :D

    me taas olemme naureskelleet että haluaisimme sellaisen keittiön johon pippuri- ja suolamyllymme sopisivat paremmin. sellainen vastaisi meidän unelmaamme. ehkä jolloinkin...

    VastaaPoista
  14. Ihanan valoisa ja tilava keittiö! Se on värimaailmaltaan juuri sellainen, jossa mä voisin kuvitella viihtyväni: puupintaa ja luonnonvaaleaa. (Ainakin kuvien perusteella.) Tuo mitä sanoit koristeleikkauksista on kyllä ihan totta, oon miettinyt aina ihan samaa! :)

    Tuo terassin ovi on kyllä mahtava. Ei haittaa vaikka keittiössä joskus pahemminkin jotain käryyttäisi, kun tuuletus hoituu helposti!

    Mistähän tuollaisen kirjatuen löytäisi edullisesti?

    VastaaPoista
  15. kiitos anna! tilava? nooh, ehkä keittokomeroon verrattuna :) mä taas kaipaisin tummuutta, mutta nämä onkin makuasioita. se vaatisi kyllä isompaa tilaakin ettei olisi tunkkaisen oloinen.

    me löydettiin oma kirjatukemme edullisesti aikanaan Kodin Anttilasta. siitä on kyllä aikaa monta vuotta. Kirjatukea ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kirjan eteen tulevat tuet, (jotka noissakin kuvissa näkyvät)ovat tarpeeksi korkeat. näin kirja pysyy hyvin auki ja yleensäkin tuessaan.

    VastaaPoista
  16. Hauska postaus, keittiöitä ja kirjahyllyjä on kiva tutkiskella. Teillä tuntuu olevan niin avaraa, ja tuo yhteys ruokailutilaan on loistava, kokkikin pääsee osallistumaan keskusteluihin vaikka samalla hääräisikin keittiössä.

    Meillä on pikkuinen keittiö, vanha kuin mikä ja aika ahdas, mutta kyllä siellä mahtuu kaksi ihmistä kokkaamaan. Hellan haluaisin vaihtaa ensimmäisenä, tuo rotisko on varmaan saman ikäinen kuin minä. Parasta keittiössä on se, että kaapit on tehty kunnon puusta, ei mistään lastulevystä.

    VastaaPoista
  17. sammakko: avokeittiö on kyllä (näin pienissä tiloissa ainakin) loistava juttu!

    Rossana: kävinkin jo kurkistelemassa. hauskaa nähdä lisää keittiöitä! myös Välispiikki Kulinaarimurulasta paljasti omansa eilen.

    VastaaPoista
  18. Tosi ihana ja valoisa keittiö. kelpais mulle ;) Viime aikoina on käyty asuntoja katsastamassa ja keittiö on se huone, joka merkkaa eniten. Tuollaisen kun sais jostain...

    VastaaPoista
  19. oho, kommentoin värään paikkaan, piti uutta kyökkiä ihastella. Oli tää entinenkin ihana.

    VastaaPoista
  20. Foodie
    A douchebag who likes food.
    Douchebag - "I'm a big foodie."
    Non-doucher - "Really? I like food too, but I'm not a tool."

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin