lauantai 2. elokuuta 2008

Tomaattikeitto snapsilaseista kallistettuna

Polkkapossu on jutusteluissaan maininnut tapastelujen yhteydessä tarjonneensa keittoa snapsilaseista. Idea oli hauska ja mekin halusimme toteuttaa sen. Keitoksi teimme hyväksihavaittua tomaattikeittoa, johon mauksi tuli mm. inkivääriä ja fariinisokeria. Olemme aiemmin syöneet tätä tomaattipitoista keittoa alkupalana, johon homman se soveltuu myös oivallisesti. Keiton voi valmistaa etukäteen ja lämmittää sitten juuri ennen tarjoilua valmistuskattilassaan. Nyt puolitimme ohjeen tapastelua varten (paitsi sipulien kohdalla), näin:

Tomaattikeitto

250 g tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
pieni sipuli kuorittuna ja pilkottuna
valkosipulinkynsi pilkottuna
tuoretta inkivääriraastetta reilun sentin kokoisesta palasta tai maun mukaan inkivääritahnaa
3 dl kasvis-tai kanalientä
ripaus fariinisokeria
hyppysellinen cayennepippuria
suolaa ja pippuria
(rosmariinioksa koristeeksi)

Kalttaa tomaatit. Eli viillä tomskujen päälle ristikkäinen kuvio. Valuta päälle vaikka vedenkeittimestä kuumaa vettä ja hetken vedessä oleilun jälkeen vedä kuoret irti. Poista tomaattien siemenet ja lohko jäljellejäänyt tomaatti.

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuli siinä pehmeäksi. Lisää loput aineet. Kiehauta ja haudutakypsäksi noin 20 minuuttia.
Jos olet hienojakoisen ruuan ystävä, surrauta vaikkapa sauvasekoittimella silkoiseksi. Mekin näytimme keitolla sekoitinta, mutta vain sen verran että suurimmat sattumat pienenivät hiukan.

Jaa keittoa snapsilaseihin ja tarjoa lämpimänä. Toiminee myös kylmänä, mutta itse tykkäämme nauttia keiton vähintään lämpimänä.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä ja kaunis kattaus! Matka taitaa häämöttää aikas lähellä?:)

    VastaaPoista
  2. kiitos rossana ja susa kattauskehuista!

    matkalta palattiin juuri. nyt pitäis pysyä hereillä iltaan asti, että sais aikaeroa kiinni... tosi hieno reissu oli Tokioon, postauksia runsaasti luvassa jahka saadaan ajatuksia järjestykseen ;)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin