maanantai 11. toukokuuta 2009

Disneytaikaa! Sunny greetings from Orlando, part 2

Lapsiperhe tuskin pystyy Orlandossa välttämään DisneyWorldissä käyntiä. Emme mekään. Tosin emme edes yrittäneet. Animal Kingdomiin (AK)suuntasimme heti ensimmäisenä päivänä koko perhe ja Pastapään painaessa töitä vietin minä uhkarohkeana koko päivän lasten kanssa kolmisin Magic Kingdomissa(MK). Kummassakin puistossa meillä oli huippuhauskaa ja vaikka huinimme molemmissa reilut kahdeksan tuntia, vieläkin olisi ollut nähtävää ja tehtävää. Lapsetkin käyttäytyivät hirmuisen fiksusti ja jaksoivat jonottaa parhaimmillaan puolikin tuntia*. Tyttäremme täytti juuri kaksi vuotta, mutta yllätykseksemme puistot olivat hänellekin jo nappijuttu. Noin junnutkin pääsivät moniin laitteisiin ja puuhiin. Sitä paitsi jo ympäristö sinänsä on näkemisen arvoinen!

Paraatissa esiintyi satuhahmoja Aladinista Mikkiin. Tässä Tuhkimo prinssinsä ja Hyvän Haltijattaren kanssa. Kuulostaa ehkä turhan siirappiselta, mutta täytyy tunnustaa että liikutuin ihan kyyneliin kun omat lapseni tuijottivat hahmoja täysin tosissaan ja vilkuttivat niille takaisin pienillä kätösillään. (MK)Kävimme kylässä Minni Hiiren luona. Tässä kuvia neitokaisen keittiöstä. Siellä en sentään pillittänyt. (MK)
Lohdullista tietää etteivät satuhahmojenkaan kakut aina onnistu. (MK)

Mikki Hiiren keittiössä oli melkoinen sekasotku. Menossa on joko remontti tai sitten tässä kuvataan vain huolettoman poikamiehen boksia. (MK)

Mikki Hiiren puutarhassa tomaatitkin olivat erilaisia. (MK)

Animal Kingdomin safari oli hieno kokemus. Tässä safaribussissa istuva poitsumme tuijottaa sarvikuonoja silmästä silmään. Autoreitin varrella näkyi myös krokotiileja, leijona, norsuja, virtahepoja, kirahveja... Mitään aitaa siis auton ja eläimien välillä ei ollut. Maisemat oli tehty hienosti savannin ja viidakon oloiseksi termiittipesiä ja kasvillisuutta myöden. (AK)


Juomapaikkoja puistoissa oli tämän tästä. Niistä voi hörppiä vettä suoraan tai täyttää oman pullonsa. Kaikki, vesipaikatkin oli maisemoitu kunkin puistonosan teeman mukaisesti. Tässä ollaan Intian viidakossa, jonka varrella näimme mm. valtavia, yli puolimetrisiä lepakoita ja tiikereitä. (AK)

Jätskitauko. Kaikissa asioissa oli joku Disneyjippo. Myös sähkötolpissa. Tuotteissa oli kyllä myös Disneyhinnat. (AK)
"Ito hati", kuten tyttäremme pruukkaa sanoa. (AK)

Minni paraatissa. Huomaa perimmäisenä oleva kylpyamme, josta pulpahteli saippuakuplia. (AK)

Akun paraatiautossa oli mainio "karjapuskuri". (AK)

Juomatauko Dumbo-lennon jälkeen. (MK)
Ruokailuun tutustuimme hedelmäeväiden lisäksi vain ranskalaisten ja hodarien verran, sillä 32 asteen kuumuus ja houkuttelevat laitteet veivät tehokkaasti näläntunnetta. Syömäpaikkoja oli silti jos jonkinmoisia. Myös piknik-kelpoisia paikkoja löytyi omien eväiden purijoille, mikä onkin huomattavasti ekonomisempi vaihtoehto. Eikä Disney-lavastuksien ympäröimänä edes tylsä.
Disneytaikaa tuli kauhottua roppakaupalla ja ilomiellä!
Ihanaa!


* Jos olet menossa Disneypuistoon, joihinkin huippujonotettaviin paikkoihin (pahimmillaan 1,5 tuntiakin) on saatavana maksuton Fastpass, jonka saat puiston sisällä omalla lipullasi. Fastpassilla saat marssittua joskus suoraan kohteeseesi pitkienkin jonojen ohi tai ainakin huomattavan paljon lyhyempään jonoon. Vaatii hiukan suunnitelmallisuutta. Suosittelemme lämpimästi!

8 kommenttia:

 1. Kylläpä teillä on ollut kivaa tuolla ja kivoja juttuja sieltä löytyikin! Mä olin Orlandossa isojen ihmisten huvipuistossa Epcot Centerissä ja voi että kun sielläkin oli kivaa, se 10 tuntia siellä ei millään olisi riittänyt!

  VastaaPoista
 2. Voi vitsit, tuli oikein hyvä meili tästä postauksesta! Kaikkea kivaa olette tosiaan päässeet touhuamaan ja näkemään - meikäläinenkin olisi viihtynyt tuolla varmasti paremmin kuin hyvin ;) huokailen myös tässä tuon hotelliaamiaispostauksen perään, näyttää niin ihanalta!

  VastaaPoista
 3. Yllättävän vaikeaa tämä oman nimen oikeinkirjoitus näköjään.. :D

  VastaaPoista
 4. Yaelian: suoraan sanottuna minäkin kyllä yllätyin miten kivaa sitä loppujen lopuksi oli! Epcot Centeriä harkittiin, kun kuultiin siitä etukäteen kehuja sinun lisäksesi muiltakin. Jäi kuitenkin käymättä, sillä arveltiin lastemme nauttivan enemmän noista postauksessa mainituista - ovat sen verran pieniä vielä. ja ihan joka paikkaan ei kukkaron nyörit auenneet...oli hirmu kalliita nuo pääsymaksut!

  Sann(a): luin ihan sujuvasti Sanna enkä huomannut mitään ennen kuin itse ilmoitit :). ihanaa jos tulee hyvä mieli! se on parasta mitä voi toiselle (netin välityksellä) tehdä. tunsin perheemme olevan tosi onnekkaita kun saimme kokea yhdessä tuon loman!

  VastaaPoista
 5. Ollessani 7-vuotias mekin vierailimme Disney Worldissa ja vaikka reissusta on pian 20 vuotta aikaa, se ei haihdu mielestäni ikinä! Kiitos ihanista kuvista, sai muistot palaamaan mieleeni!

  Aamiaisen siinä valtavassa hotellissa muistan myös hyvin: en ollut koskaan ennen nähnyt Kellogg'sin pienenpieniä muropaketteja, tai maistanut hunajamelonia!

  Tulin tänne vastavierailulle ja huomasin, etten ollutkaan aiemmin eksynyt herkullisille sivuillenne. Todella kauniita ruoka- ja muitakin kuvia!

  VastaaPoista
 6. Sitruunainen: toivon että meidänkin lapsemme muistelevat matkaa myöhemmin ilolla kuten sinä - itse ainakin tulen palaamaan noihin tunnelmiin muistoissani varmasti vielä monesti. onneksi valokuvaus on keksitty, jotta voi virkistää muistoja albumin äärellä!

  kiva että tulit vastavierailulle, tervetuloa toistekin! itse löysin blogiisi Pastanjauhajien haasteen kautta ja tulen varmasti usein vilkuilemaan (italian)herkkujasi. sitä sipulipiirakkaa tulen kyllä taatusti testaamaan!

  VastaaPoista
 7. Ooo minä haluun Disneypuistoon haluun haluun haluun! Mulla on ihan kauhea hurjalaitekammo, mutta nautin huvipuistojen tunnelmasta kyllä ihan täysillä. Ihanin paikka ikinä on kyllä Naantalin muumimaailma, muistan miten itkeä tihrutin siellä muutama vuosi sitten kun pieni siskoni halaili muumimammaa ihan onnessaan :)

  VastaaPoista
 8. hannn:): Jos huvipuiston tunnelmasta tykkää, Köpiksen tivoli on myös ihana! siellä tunnelma on klassisemman oloinen, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

  Tokiossakin kävimme viime vuonna Disneypuistossa, mutta silloin oli niin vietävän kuuma ja varsinkin junnumme oli silloin liian pieni (1v).

  mutta kyllä, minäkin haluan vielä uudestaan Disney-puistoon, ehkä Pariisissa...;)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin