sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Tuliaiset Orlandosta, part 5

Amerikanmantereelta tuli rahdattua seuraavanlaista tavaraa rakkaaseen Suomeemme. Yllä painava pino grillailupainotteisia keittojakirjoja. Ostimme ne yhdestä Outletista, joita oli useampikin Orlandon seudulla. Kirjat olivat hurjan halpoja, koko pino lähti alta 25 dollaria. Jyyröiksi käännettynä se on jotakuinkin 17 euroa. Tuo "Finland Food & cooking"-kirjan löytyminen nauratti, eikä sitä voinut jättää hyllyyn. Ylimmästä Barbeque-kirjasta on jo grillailtukin muutamia maistuvia juttuja ja loppuja opuksia selailtu nautiskellen. Kylie Kwong:n simppeliksi nimetystä opuksesta löytyy huippukauniita kuvia ja perusjuttuja ihan kananpaloittelusta ja liemien keittelystä lähtien.
Disneykamaa tuli arvontapalkintojen lisäksi tuotua nämä Mikki Hiirijutskut. Pöydällä poseeraa muovisia kenkälautasia, muovinen soppakauha, posliininen muki, silikoninen jääpalamuotti (jonka aion valjastaa suklaakonvehtien tekoon) sekä muotti kananmunien paistoa varten joka toiminee meillä myös piparimuottina. Nyt ollaan sitten niin Mikkiä niin Mikkiä varsinkin kun sain äitienpäivälahjaksi vielä upean tarjoilijaMikin.

Sitten vähän leivontakamaa toisesta Outletista, Le gourmet chef-kaupasta. Kuvaan ovat muffinivuokien ja nompparellien lisäksi päässeet jo ahkerassa käytössä olleet dino-muotit. Olemme nimittäin selvinneet tänään lastemme dinoyhteissynttäreistä kunnialla, mutta se on tietysti toinen tarina se. Dinot tallustelevat mainioiden Bonne Maman pikkuhillopurkkien päällä, joita sain yhtenä aamuna tarjoilijalta. Yhtään en ole raskinut vielä käyttää.

Puolen voikilon blogista löysin vinkkiä Amerikanmantereella sijaitsevaan Williams-Sonoma liikkeeseen ja käytyämme heidän nettisivuillaan päätin että tuonne on päästävä. Kaikkea ihanaa siellä kyllä olikin, mutta lopulta päädyin vain tähän mausteseokseen. Kerran on kokeiltu possuun ja hyvää oli. Rub:n ideana on hieroa öljytyn lihan pintaan mausteita juuri ennen grillausta. Iisiä ja ihanaa! Tarkemmin mietittyäni myös ylemmän kuvan mustat koristekiteet ovat Williams-Sonomalta.


Aivan ihana loma oli - jos se ei ole tullut jo selväksi :).
Koska vaan uusiksi!

12 kommenttia:

 1. Kivoja tuliaisia löysittekin sieltä! Nuo kirjat oli kyllä kadehdittavat halpoja. Mun täytyi USAsta poistuessani jättää osa siellä hankkimistani kirjoista sinne kun oli niin kauheasti ylipainoa.Harmitti hurjasti mutta siellä asuessa tuli tavaraa hankittua jota sitten ei viitsinyt raahata mukaansa.
  Williams Sonoma kaupat ovat kyllä mahtavia, niissä voisi viettää vaikka kuinka kauan, mulla on heikkous tuollaisiin kauppoihin!

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Uskon että harmitti!meillä tuo painoasia oli puolellamme, sillä me kaikki saimme tuoda jo täydet kilot kaksivuotiaankin maksaessa melkein täyden hinnan lentolipuista. eri asia taas on kuka sellaiset kantamukset raahaa rattaidenkin ollessa vielä pelissä mukana...

  Williams-Sonoma oli houkuttelevan ihana, onneksi pysyi järki kädessä. Budjetti paukkui jo ennen sitäkin kiitettävästi. Minä menen paljon mieluummin shoppailemaan tavarataloissa astiaosastolle, kuin vaikkapa vaateosastolle (ja sen kyllä huomaa).

  VastaaPoista
 3. Oih miten ihania tuliaisia! Finland Food&Cooking sieltä raahattuna nauratti kyllä hieman ;) Olisin tosin varmasti hamstrannut sen mukaan itsekin!!

  Itse olen ollut vastaavanlaisella Florida-DisneyWorld reissulla 5-vuotiaana. Mielenkiinnolla lueskelin kaikki aiheeseen liittyvät postaukset, mutta harmittavasti eivät yhtään lisänneet muistikuvia omasta matkasta. Kyllä kaikki harvat omat muistot keskittyvät sieltä otettujen valokuvien ympärille (eli varmaan niistä kerrottuihin tarinoihin), joita niitäkin on siihen aikaan meidän perheessä otettu harmillisen vähän. Ihana reissu kyllä teillä ollut! :)

  VastaaPoista
 4. Patalintu: ei sitä neljällä dollarilla voinut jättää sinnekään :)

  ihanaa että on muistoja, vaikka pieniä ripauksiakin! ja mainiota että on nekin kuvat. meillä noita kuvia tulee räpsittyä aina ihan hurjasti, mikä välillä tekee albumiin valkattavien osalta päänvaivaa kun olisi niin monta mukavaa :)

  VastaaPoista
 5. moi!
  oi kun ois ollu kiva päästä maistaa tota kakkua... :P~

  pirtee ulkoasu, joskin tykkäsin enemmän edellisestä.

  ens viikonloppuna nähään, vihdoinkin! :)

  VastaaPoista
 6. pikkusisko-p:
  no moi! tarkoitat varmaan ylemmän dinosynttäripostauksen kakkua. toinen jäi jäljelle ja akastin sen, tuonko tullessa ?

  pirteyttä valkoisuus toi juu, tykkään kyllä itse molemmista. voi olla että palaamme taas joskus mustaan taustaan, mistäs sen tietää.

  juu, vihdoin! ja herkkujen merkeissä (taas) :P

  VastaaPoista
 7. Mielenkiinnosta; millaisia ohjeita tuossa suomikirjassa oli? Karjalanpaistia, lihapullia, makaronilaatikkoa? :D Oliko yhtään mitään oikeasti tyypillistä suomiruokaa?

  VastaaPoista
 8. Williams-Sonoma on minunkin suosikkini! Sama juttu, mielummin kiertelen nykyään taloustavaraosastoilla kuin vaateosastoilla. Ja aina löytyy jotain uutta ja kivaa ja ehdottoman välttämätöntä :)

  VastaaPoista
 9. Dea: "unexpected delights" mainostaa takakansi :)silakkapihvejä, madekeittoa, hirvipataa, karjalanpaistia, maksalaatikkoa, , vatkattua puolukkapuuroa, affenanmaan pannukakkua, simaa, pullaa...sitä rataa. Löytyy kyllä myös venäläisiä kurkkuja, hasselbackan perunoita, rapukeittoa...

  VastaaPoista
 10. Auli. välttämätön on katsojan silmissä ;D

  VastaaPoista
 11. Tuota "rubbia" pitaa hakea! Ma olen joskus ostanut mausteseosta sielta kalalle, mutta en ole kiinnittanyt huomiota tuohon purkkiin.

  VastaaPoista
 12. Susa: me on tehty possua ja lehmää grillaten tuolla rubilla jo monesti. tosi vaivatonta ja hyvää!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin