torstai 14. toukokuuta 2009

Downtown Disney ja ravintolat. Greetings from Orlando, part 3

Aivan hotelliamme vastapäätä, tien toisella puolella, sijaitsi Downtown Disney. Alue on täynnä shoppailumahdollisuuksia ja syömispaikkoja pikaruokaloista hienoihin ravintoloihin ja makeaherkkukauppoihin. Disneyteemalla tai ilman. Tämän ostosalueen porteista pääsee sentään sisälle ilmaiseksi.

Olisimme kovasti halunneet mennä syömään T-rex ravintolaan, mutta sisustus liikkuvine ja ääntelevine dinoineen oli liian jännittävä kaksivuotiaallemme.

Yllä dinoravintolan merellistä baaripuolta. Alla karjahteleva ja liikkuva Tyrannosaurusrex itse.
Kokeilimme myös Sademetsää ruokapaikaksemme, mutta pöydän yläpuolella killuva ja kiljuva suuri apina sai jälleen tyttäremme vauhkoontumaan. Kun tarjoilija vielä sanoi, että puolen tunnin välein leikkieläimet villiintyvät sadekuuron myötä, me ponkaisimme ulos paikasta. Tilanne tuntui jo aika tylsältä, kunnes hoksasimme ravintolalla olevan myös terassin. Se oli lavastettu maltillisemmin lammen rantaan, eivätkä pienet apinat tai linnut katossa pitäneet mitään ääniä. Huh! Tarjoilivat olivat ystävällisiä, niin kuin kaikissa reissulla käymissämme ruokapaikoissa.

Juomana Pastapäällä Landshark-olutta, itse otin Budwaiseria. Amerikassa tuli juotua ruuan kanssa melkein aina olutta, vaikka muuten juon sitä aniharvoin (huomaa yksikkömuoto). Tuollaisen lihaisan ruuan kanssa se käy kuitenkin mainiosti, varsinkin kesäkelillä.

Tilasimme pöytään kaksi suurta lautasta, josta jaoimme sitten syötävää koko poppoolle. Pihviä, kasviksia, friteerattuja tiikerikatkarapuja, muussia, tortilloja runsaalla juusto-kanatäytteellä... Hyvää!


Maisema tummeni ruokailumme aikana kauniisti. Lammen toisella puolella valoissaan välkehtii Fulton´s Crab House-ravintola.

Jälkiruuaksi suunnittelimme aluksi Rainforest Cafen upeaa suklaakakkua kermavaahtolisineen, mutta syötyämme itsemme melkein pinkaralleen marsimmekin hotellimatkamme varrella olevaan Hessun herkkukauppaan (Goofy's Candy co). Vitriinistä valitsimme houkuttelevan näköisen, vaaleanpunaisen cupcaken, jonka strösselitkin olivat Mikin mallisia. Lusikoimme kakun neljään henkilöön ulkosalla nauttien pimentyvän illan suomasta valoloistosta ja viereisen karusellin musiikista.

Nämäkin löytyivät Hessun valikoimista. Kaupassa olisi voinut koota myös irtsaripussin tai -purkin, valmistaa itse useista vaihtoehdoista tikkukarkin tai ostaa muita leivonnaisia.


Yhtenä päivänä Pastiksen tehdessä taas töitä me muut suuntasimme lounalle Downtowniin, pikaruokapaikkaan nimeltä Wolfgang Puck Express. Pizzamme olivat oikein mainion makuisia ja kuulemma lähi-sekä luomuraaka-aineista tehty -nice!

11 kommenttia:

 1. arvonnasta vielä sen verran että siirsimme itse lapunnoston huomiseen, kun kamera palaa Pastiksen kanssa Italiasta. osallistua voi siis tänään ihan koko päivän vielä jos halua on.

  VastaaPoista
 2. Hei. Nämä Orlandon postaukset ovat tosi mahtavia. Kerta kaikkiaan jälleen kerran aivan ihania ruokakuvia. Kiitokset niistä ja lisääkin saa laittaa!

  VastaaPoista
 3. Hurja intensiivinen pinkki tuo cupcake. Paloi kauniisti verkkokalvoilleni :D

  VastaaPoista
 4. Minäkin kiitän kovasti näistä kirjoituksista !Olin tuoll Downtown Disneyn shopping alueella vain pikaisesti, ja ei edes syöty siellä mutta kivaa näyttää sielläkin olleen!

  VastaaPoista
 5. Oho, jotenkin tuo kuulostaa jo miltei liian överiltä. :D Miami oli paljon maltillisempi paikka kuin Orlando.

  VastaaPoista
 6. Auli: kiitos kaunis! lisää on tulossa vielä ainakin parin postauksen verran.

  Jams: intensiivinen totta vie! samalla vienolla sävyllä ;) oli saatavissa myös ainakin sinisiä ja valkoisia päällyksiä. olivat aivan värinsä makuisia ja niin tuhteja että yksi oli jälkiruuaksi juuri sopiva määrä meille neljälle.

  Yaelian: kivaa oli. paitsi silloin kun huomasimme jonkun varastaneen tyttömme Minni-lelun. ostimme lapsillemme vain yhdet vapaavalintaiset lelut muistoksi Disneystä (muut tuntuivat ostavan kassikaupalla - kauheeta kattoa!) ja senkin joku meni ottamaan. kuka kehtaa pölliä 2-vuotiaalta?! haimme tietysti uuden samanlaisen, mutta kyllä harmitti.

  Dea: maltillisuus ei kyllä kuulu Disneysanastoon :D. mutta kaiken sen keskellä tunnelma on taikamainen, ei överi.

  VastaaPoista
 7. Olipa tosiaankin törkeää viedä lelu pieneltä lapselta, toivottavasti ei tullut kauhean paha mieli.

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia!
  Taalla ei ole Wolfgang Puck Expressia, vaikka on muita hanen ravintoloitaan (kalliita).

  VastaaPoista
 9. Susa: katsoinkin jälkeenpäin netistä mikä mies tämä Wolfgang oikein olikaan. aika mainiota että osuimme hänen paikkaansa!

  VastaaPoista
 10. Joo, han on big deal taalla. Hanella on Vegasissa ainakin kaksi kuuluisaa Gourmet ravintolaa. Mulla on hanen keittokirjansa, mutta siina olevat reseptit ovat mulle vahan liian monimutkaisia.

  VastaaPoista
 11. Ahaa...Tuo wp express ei ollut huomatakseni muita syömäpaikkoja arvokkaampi (ainakaan Disneyalueella ;)), mutta ruoka oli tosiaan hyvää - ei lainkaan rasvassauitetun makuista. Silti sen sai nopsaan kuten vaikkapa "Mäkkärissä". Aika nappijuttu mennä hakemaan pikaruokaa!

  Tuolle wp:n sivuillakin oli jotain reseptejä, joista ainakin kevätkääryleet jäivät houkuttelevana mietityttämään.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin