maanantai 29. kesäkuuta 2009

Sellerisalaatti ja muutto

Viimeinen viikko on ollut täynnä pakkaamista ja purkamista. Me nimittäin löimme kimpsumme ja kampsumme kasaan ja muutimme väljemmille neliöille Vihdin Nummelaan. Täällä keittiössämme liesi lämpeää kaasun avulla ja sähköllä pelittävä kiertoilmauuni hoitaa omat hommansa. Puilla lämpiävä grilli tuotiin pihaan rekalla melkeinpä muuttopäivänämme. Kaikki uskomattomat 28 muuttolaatikollista keittiötavaraa mahtuivat uusiin kaappeihimme, kuten myös fondue-pannu kavereineen. Nuo kaiffarit majailivat aiemmin lastemme makuuhuoneessa. Kodissa on vielä paljon asennettavaa ja mietiskeltävää, mutta kodilta tämä tuntuu nyt jo, viikon asumisen jälkeen. Uuteen kotikontuumme olemme tutustuneet auringon helottaessa jo yhden mattopyykin, parin uimarannan, yhden supermarketin ja kolmen leikkipuiston verran. Olen varma että tulemme kokemaan rutkasti onnellisuutta myös täällä, koko perhe.
Viikonloppuna saimme siskoni perheineen vieraaksi, ja vauvan ihastelun lomassa ehdimme grillatakin. Tölkin päälle istutetun kanan lisäkkeeksi nautimme hieman eksoottiselle vivahtavaa sellerisalaattia. Alkuperäinen resepti löytyy kauniisti kuvitetusta teoksesta "Löytöretki Kiinan keittiöihin", oma versiomme sopi meidän kaappiemme sisältöön.
Sellerisalaatti
lisäkkeeksi noin 4-6:lle

8 sellerinvartta ohueksi suikaleiksi leikattuna
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 rkl miriniä (riisiviiniä)
1 rkl sokeria
1 tl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl inkivääritahnaa

Ryöppää sellerisuiroja 2-3 minuuttia kiehuvassa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa. Asettele vadille.
Sekoita lopuista aineista kastike ja kaada sellerien päälle juuri ennen tarjoilua.


27 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin.

    Olen hillittömän allerginen varsisellerille. Toisin kuin muita ruoka-aineita, joille olen allerginen, en voi syödä selleriä edes kypsennettynä (muille riittää al dente).

    Kiinnostaisi kuulla millä eri blogaajat korvaisivat varsisellerin?

    VastaaPoista
  2. Iloa uuteen onneen!

    Mietinkin, mitäköhän uutuuksia aiotte paljastaa. Muutto on aina kutkuttava tilanne monella tapaa. Olen muuttanut niin harvoja kertoja elämässäni, että on sitä saanut vähän ihmetellä, miten kiintyy johonkin paikkaan. Nyt en osaa ajatella muuttoa nykyisestä kodista, vaikka usein tila tuntuu loppuvan kesken (silloin ajattelen muodikkaasti asuvani ekologisesti, tiedä häntä, syyt on kyllä muut). Muutto on kyllä ihan terve tavaroiden järjestelyn kannalta, joutuu kunnolla miettimään, mitä kaikkea haluaa raahata mukanaan vuodesta toiseen.

    Selleri taitaa tosiaan olla aika vahva allergeeni (onkohan termit ihan hallussa), sen olen oppinut, mutta en ole koskaan tullut miettineeksi, millä sen korvaisi eikä nyt ole oikein hyvää ideaa. Sen sijaan pohdin, millä pähkinät voisi korvata (maun puolesta). Esimerkiksi suklaajälkiruoissa tai ihan missä vain. Pitäisiköhän perustaa johonkin ideapankki aiheesta, siis yleensä ruoka-aineiden korvaamiset eri ruokavaliosyistä? Vai onkohan tällainen jo olemassa (tähän aikaan ei jaksa enää googlata)..?

    VastaaPoista
  3. Onnea uuteen kotiin! Varmasti ihanaa kun on enemmän tilaa.

    VastaaPoista
  4. ari: kiitos! itselläni ei kyllä ole ideaa korvaavuuteen.

    Rauna: me taas olemme muuttaneet usein, sekä edellisissä elämissämme että nyt yhdessä. edellisessä kodissa viivyimme ennätykselliset 6 vuotta, mutta sitä enne muutimme vuoden välein. me käymme tavaroita läpi tämän tästä, jotta turhaa rojua ei kertyisi nurkkiin. huuto.net on ahkerassa käytössä nytkin sopimattomien huonekalujen kohdalla.

    pähkinöiden korvaamiseenkaan ei ole ideaa.

    Nelle: kiitos. on ihanaa! varsinkin kun olkkarissa oli tilaa niin että saamme jaettua telkkari- ja seurustelutilan erikseen ja lapsilla on enemmän leikkitilaa.

    VastaaPoista
  5. Minäkin tahdon onnitella uudesta kodista! Sama rumba meilläkin menossa, kun puolentoista viikon päästä olisi muutto. Meillä tosin muuttomatka ei liene edes kahta kilometriä :)

    VastaaPoista
  6. Virpi: meillä muutto meni aika nopsaan - perjantaina aloitettiin pakkaaminen (aamu) ja jatkettiin sunnuntaina. maanantaina kamat uuteen kotiin ja keskiviikkona paikat oli jo ok kunnossa. en kestä sellaista laatikkoelämää. hommaa ryhditti muuttopalvelu ja vuokralaatikot.

    tsemppiä teidän muuttoonne!uuden laittaminen on tosi kivaa (joskin välillä hiukan turhauttavaakin, kun oikeanlaisia huonekaluja yms. ei tunnu löytyvän)

    VastaaPoista
  7. Paljon onnea uuteen kotiin myös täältä! :)
    Uuden laittaminen on kyllä aina ihanaa, vaikka voikin välillä turhauttaa.

    VastaaPoista
  8. Onnea ja iloa uuteen kotiin! Vihdin metsistä löytynee myös villivihanneksia, marjoja ja sieniä keittiöön kokattavaksi? Niitä odotellen :)

    VastaaPoista
  9. Onnea uuteen pesään! Muuttorumbassa ja kaikessa järjestelyssä on aina oma vaivansa, mutta sitten on aina yhtä ihanaa, kun kaikki alkaa olla paikallaan ja pääsee ihmettelemään ja ihastelemaan uutta ympäristöä :)

    VastaaPoista
  10. kiitos paljon onnitteluista!

    Patalintu: suurin päänvaiva tällä hetkellä tuntuu olevan lastenhuoneen säilytyskalusteet ja olohuoneen kirjahylly.

    pinea: nokkosletut on jo uuden kotikulman vihreistä paistettu, äsken keräsin myös siankärsämön lehtiä salaattiin :). osmankäämiä revin eilen ojasta, mutta niiden aika taitaa olla mennyt jo. olivat kovasti sitkoisia. onko tästä enemmän tietoa? sieniä ja marjoja odotellessa, kyllä!

    Sanna: sinulla onkin omakohtaisia kokemuksia ihan lähiajoilta :). teillä taitaa olla kaikki jo hyvin ordningissa?

    VastaaPoista
  11. Eipä meilläkään vielä montaa laatikkoa ole pakattuna. Ensi viikolla sitten kertarykäyksellä suurin osa!

    Ja uusia kalusteita ja tilpehööriä haalittiin viime lauantaina Ikea-reissulta, uuden laittaminen on tosiaankin kivaa :)

    Ja eniten odotan uutta paljon tilavampaa keittiötäni, jossa pääsen heti tupareiden muodossa kokkaamaan myös ystäville.

    VastaaPoista
  12. Ai tekin olette muuttaneet? Tuliko isompi keittiö kaupan päällisinä? :) Meille sellainen olisi ainakin tarpeen...

    VastaaPoista
  13. Onnea koko perheelle uuteen kotiin!

    Moving with small children might be quite a work ;) , at least It would be for me :D
    ooh... a sea of muuttolaatikoita.. i would certainly freak out :)

    VastaaPoista
  14. Iloa ja onnea uuteen ympäristöön ja kotiin koko konkkaronkalle!
    Meillä on tullut muutettua viime aikoina kerran vuodessa, ja nyt toivomme pysyvämme pidempään tässä nykyisessä ;)
    Ja voi, vähänkö kadehdin teiltä sitä kaasuliettä...

    VastaaPoista
  15. Virpi: joko teillä on tuparit sovittuna? tehokasta ja kivaa :)!

    Dea: isompi tuli, mutta ainahan se voisi olla suurempikin...kaapit ovat jo kaikki täynnä :). laskutilaa on onneksi paljon enemmän, samoin vitriinitilaa hiukan. jääkaappi ja pakastin ovat tuplasti suurempia, mikä on tervetullutta varsinkin pakastimen kohdalla.
    voips olla että jossain vaiheessa esittelemme uuden keittiömme, ans kattoo nyt.

    karaimame: kiitos! itse asiassa muutto meni suht kivuttomasti. 5v olisi halunnut auttaa vähän liiaksikin ja joskus jo pakkaamiani laatikoita oli purettu, mutta muuten meni sutjakkaasti. muutoista on sen verran kokemusta.

    oliivia: kiitos sinullekin!
    muutto kerran vuodessa karsii kyllä hyvin ylimääräistä tavaraa.

    kaasuliettä ei tarvitse kadehtia, vaan suuunnata vaikkapa Kaasuvaloon josta saimme tosi hyvää palvelua! meillä liesi toimii pullolla, joka on viereisessä kaapissa.

    VastaaPoista
  16. Paljon onnea uuteen kotiin!

    Kaasuliedellä varmaankin tulette kokkaamaan kaikenlaista kivaa!

    Selleriä rakastan ,joten tuo resepti houkuttelee....

    VastaaPoista
  17. Juu, haluttiin pitää tuparit nyt vielä kesällä ja niitä vapaita viikonloppuja ei ollut kovin montaa tarjollla. Ystäviä tulee kyläilemään Helsingistä eräänä heinäkuun viikonloppuna, joten päätettiin sitten pitää tuparitkin silloin, jotta hekin pääsevät mukaan :)

    ja myöhemmin olen luvannut emännöidä blogimiittiäkin meillä, siitä tuonnempana lisää.

    VastaaPoista
  18. Yaelian: kiitos!
    mekin tykkäämme selleristä. laitan sitä monesti keittoihinkin, varsinkin lohikeittoon. se on paitsi hyvänmakuinen, myös tosi kauniin värinen. tämä resepti on oikein maistuva!

    Virpi:no mikäs sen mukavampaa!

    VastaaPoista
  19. Onnea uuteen kotiin!

    Selleri on yksi harvoista vihanneksista mista en pida. Jossain keitossa sen voin ehka niella... ;D

    VastaaPoista
  20. No kappas, uusi asuinpaikkanne on minulle hyvin hyvin tuttu :) Onnea uuteen kotiin ja tsekatkaa luomu/ekokauppa Maanväki (www.maanvaki.fi), niillä on myös ruokapiiri jonka kautta saa tilattua lähitiloilta kasviksia ja mainiota ruisleipää jne.

    Myös Nummelan torin antimet ovat yleensä hyvät, Tervalammen kurkku on parasta kurkkua maailmassa!!

    Mä puolestaan alan nyt kaivella teidän Tokio-kirjoituksia hyvien vinkkien toivossa, lähtö huomenna jee!

    VastaaPoista
  21. Jytis: kiitos suuresti näistä vinkeistä! lisää vaan jos tulollaan olisi.

    läysinkin itse asiassa tänään monta luomutilaa Vihdistä tai läheltä - ihanaa! possua, lammasta, vihanneksiloita... http://www.vihdinluomu.fi/

    Tokioon, oi vau! sinne lähtisin takaisin koska tahansa! toivottavasti kirjoituksistamme on apua sinulle.

    VastaaPoista
  22. Juuh, kyllähän meillä näin reippaan kahden kuukauden jälkeen on jo tavarat paikallaan ja koti mallillaan :) tosin meillä ei tainnut olla ihan yhtä paljon muutettavaa tavaraa kuin teillä, ainakin noista teidän 28:sta keittiötavaralaatikosta päätellen ;)

    Kaasuliedestä piti vielä sanoa, että itse olen ainakin tykästynyt tuohon kovin! Kuumenee ja kylmenee alta aikayksikön. (kaasu-uunimme vaihtaisin sen sijaan 'normaaliin' vaikka heti, edes pizzapohjasta en ole toistaiseksi saanut täydellistä sillä..)

    VastaaPoista
  23. Sanna: onko siitä jo kaksi kuukautta?! mihin aika on hävinnyt...?

    juuh, kaasu-uuni ei ole kyllä mikään älynväläys. tappelin sn kanssa tarpeeksi Venetsiassa, joskin siinä jo sytyssäminenkin oli ongelmallista. kaasuliesi sen sijaan on mahtava!

    ei meillä muissa huoneissa ollut suhteessa lainkaan noin paljon tavaraa - enkä vieläkään käsitä miten sitä edes mahtui pikkuruiseen keittiöömme niin valtavasti :)!

    VastaaPoista
  24. Onnea uuteen kotiin! Kaasulieden mäkin ottaisin, jos vain saisin... :-)

    Mielenkiintoisen kuuloinen sellerisalaatti!

    VastaaPoista
  25. kiitos Hippu!

    tuo sellerisalaatti on kyllä hyvä! sopii eriomaisesti grilliruuan kaveriksi.

    VastaaPoista
  26. Piti tänne vielä kommentoida että voi ei, olin tänään Nummelassa sukuloimassa ja huomasin surukseni että se mainostamani luomukauppa Maanväki on lopettamassa, auki vielä tämän kuun (siellä myytiin muuten kaikki loput -50%!). Tosi harmi, nyt loppuu se ruokapiirikin.

    Onneksi sieltä päin kyllä luomua löytyy muualtakin jos vaan on auto että pääsee hakemaan. Heh, onhan se vähän ironista että tarvitsee auton että pääsee luomutilalle mutta kuitenkin!

    VastaaPoista
  27. Jytis: no minähän porhalsin paikalle Maanväkeen jo heti silloin kun suosittelit ja harmikseni huomasin saman. Mukaan sieltä lähti mm. mausteita ja oliiviöljyä. todella harmi kyllä kun ei menestynyt.

    Juu, luomutiloja tuntuu löytyvän! Varmaan tässä kesäloman aikana tulee tutustuttua ainakin muutamaan.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin