torstai 8. lokakuuta 2009

Meidän keittiö, otto II

Tässä vihdoin keittiömme esittely muuton jälkeen. Edellinen keittiömme Espoossa näkyy täällä.

Suurin muuttunut asia on ollut tilan lisääntyminen niin kaappien, jääkaapin kuin pakastimenkin osalta. Valokin lisääntyi. Malli köökissä pysyi aika lailla samana, joskaan lieden vieressä ei nyt ole sitä kätevää ovea josta voi heittää vaikka palavia rättejä kytemään ulos. Tykkäämme keittiön avoimuudesta olohuoneeseen päin. Saa kokkikin seurustella vieraiden kanssa silloin kun sellaisia iloja meillä on. Ruokapöytä mahtuu nyt olemaan kokonaan auki jatkopaloineen kaikkineen.

Edellistä keittiötä esitellessämme löysin tekstistä lauseen, että toivoimme suunnittelevamme seuraavaan asuntoon itse keittiön. No näin ei käynyt, vaan ostimme valmiin, korkkaamattoman paketin helppouteen vedoten. Olemme olleet päätökseen kokonaisuutena tyytyväisiä.
Ikkuna, joka antaa valoa liedellä kokkailtaessa tai herkkuja pilkkoessa on superhieno asia. Ikkunan yläpuolelta poistettiin ohut verholista ja tilalle nakutettiin kapea hylly. Siellä majailee matkamuistoja ja kauniita esineitä, joita ei raski piilottaa kaappien kätköihin. Mikro laiettiin nurkkaan häpeämään paraatipaikalta. Emme olisi halunneet sitä keittöön lainkaan, mutta yllättävän paljon sitä kuitenkin tarvitsee.

Tason ruskea väri tuo mukavaa pehmeyttä valkoiseen keittiöömme. Parkettilattia mennee rullalle ennen ensi kesää. On meinaten maailman huonoin keksintö laittaa ko materiaalia lapsiperheen keittiöön, varsinkin kun junnuin on kiinnostunut tiskaamisesta (yli äyräiden).
Vitriini keventää kivasti keittiötä ja siihen saa esille kauniita lasiastioita. Läpinäkyvyys lisääntyi kivasti kun vanerihyllyjen tilalle teetettiin lasihyllyt. Keittiön "taka"seinältä löytyy Venetsiasta ostettuja kortteja kehystettynä.
Kaasuliesi hankittiin asuntoon heti. Itseasiassa se tilattiin innostuneina hiukan vajavaisin mitoin ennen muutoa - onneksi aukko oli tosiaan 60 centtimetriä. Ihastuimme kaasulieteen alunperin Hollannissa ja viimesilaus sen hankintapäätökseen tuli Venetsiassa asumisen aikana. Saimme loistavaa palvelua Kaasuvalosta Helsingistä kaasulieden hankintaa ajatellen. Punnitsimme myös induktioliettä, mutta kaasu voitti fiilislisällään. Yhdellä "levyllä" on kaksi liekkikehää, joka sopii erityisesti kovaan paistamiseen ja wokkailuun. Saimme lieden ja uunin lisäksi myös liekinhajottajan hauduttamista varten, sekä pienentäjän minikattiloita ja muita silmälläpitäen. Uuni on sähköllä pelaava kiertoilmauuni, kaasu-uuni kun on meille kirosana. Venetsian peruja sekin. Asunnossa olleen uuden, käyttämättömän sähköhellan myimme Huutonetin kautta pois.

Keittiömme puolella katossa roikkuvat mielestämme ihanat, itsesuunnitellut ja toteutetut lamput. Olemme niistä kovasti ylypiöitä.


Tässä vielä viime keittiönkin tapaan plussat ja miinukset. Yksi plussista on vain Jukan mielipide, muuten olemme samaa mieltä.

+ avaruus
+ hyvät pöytätasot
+ kaappitilaa paljon (vain Jukka)
+ valoisuus
+ yhteys ruokapöytään
+ jääkaapin ja pakastimen tilavuus
+ vitriinit keventävät
+suurin osa keittokirjoista mahtuu keittiöön

- astianpesualtaiden riittämätön koko
- laskutilaa pitäisi olla tiskialtaiden molemmilla puolin
- kulmakaappia on kehno käyttää (syvyys, kaksiovisuus saranaoven sijasta)
- parkettilattia


Sisustamiseen liittyen vielä hauska juttu, joka paljastui Deko-lehden myötä männäviikolla. Tyylikkään Avaruusasemaruoka/sisustusblogin Mikko istuu Jukkaa vastapäätä töissä. Eivätkä miehet tienneet aiemmin ollenkaan, että vastapäisellä jannullakin on blogi! Minä olen blogissa käynyt kyllä aiemmin ihastelemassa, mutta en ole osannut yhtään yhdistää oikeisiin tyyppeihin.

15 kommenttia:

 1. Subin Ratulassa viime viikolla muuten tehtiin lamppuja tuollaisista pastaläviköistä myös, tykkäsin kovasti.

  Oliskin noin iso keittiö.

  VastaaPoista
 2. MITÄ?! no ruokablogitapaamisessa olleet voi todistaa että meillä oli ensin :). olen kyllä aiemminkin todennut, että omana ideana pitämäsi asia voi olla tarttunut jostakin muistisi lokeroihin, etkä "keksimis"hetkenä edes muista sitä. mutta itsetehdyt ne on silti. ja hienot.

  iso ja iso, mutta kelpaa.

  VastaaPoista
 3. MAHTAVAT lamput! Oon otettu.

  Kaunis keittiö muutenkin, mutta juuri tuollaiset yksityiskohdat tekevät siitä oman :-)

  VastaaPoista
 4. Viihtyisältä vaikuttaa teidän keittiö. Tosiaankin ihanat lamput! :)

  Muakin pelottaa toi parkettilattia keittiössä, vaikkei meillä edes ole tenavia eikä ylitseäyrään tiskaavia henkilöitä (paitsi ehkä itse joskus).

  Ja jos oikein bongasin, niin meillon samanlaiset jääkaapit ja pakastimet :)

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana keittiö ja niin tilava! Kaunis oli edellinenkin keittiö mutta tämä näyttää niin mahtavat tilavalta! Ja tuo lamppu;mainio idea!
  Onnea kaasulieden johdosta;en osaisi olla ilman sitä enään...

  VastaaPoista
 6. Toi teidän kaasuhella/sähköuuni-yhdistelmä on kyllä parhautta! Pitää tietty olla varovainen niiden rättien kanssa, kun syttymisherkkyys on tuolla toki paljon suurempi.. ;)

  VastaaPoista
 7. No niin, laitetaas tää kommentti tänne oikeaan lootaan: Olen viimeaikoina asuntomarkkinoilla nähnyt jos jonkin moista kyökkiä, tämä teidän on ihana. Lamput on älyttömän hauskat, suloiset, kodikkaat..Josko sittenkin muuttais maalle?

  VastaaPoista
 8. ylimuuli: täysin samaa mieltä, että yksityiskohdat ja omat rakkaat tavarat tekevät keittiöstä Oman. ja ne muistot, joita meilläkin kertyy koko ajan lisää :)

  Virpi: onko teidänkin kylmäkaapeissa sellanen ponkasin alareunassa joka helpottaa avaamista pian edellisen jälkeen. toooosi kätevä!

  ja parketti on ihan pempusta. JOS oltais tehty itte, ois varmaan laitettu kivilaattaa tohon kaappien nurkalle asti. eli parketti ois jatkunu näkymänä yhtenäisesti kylmäkaappien eteen, mut sit ois ollu laattaa.

  Yaelian: joo, kaasuliesi on ehdottoman ihana!

  cele: juu varovaisuutta kaivataan ;)

  Vellipoika: meillä olis tässä taloyhtiössä hiukan pienempi, 106 neliöinen myynnissä. muutatteko naapuriin?

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana keittiö! Vaikka ajatuksena kovasti valkoista keittiötä vierastan, mutta kyllä se vaan on kaunis!! Ja tuo lamppu on aivan ihana!

  VastaaPoista
 10. Anzku: no mekin on haaveiltu tummasävyisestä ;). tämä asunto kokonaisuudessaan ja keittiön valoisuus voitti. ja valmiin helppous erotuksena pommin ostaminen ja unelmaksensa remontoiminen (kahden pikkulapsen kanssa).

  Merituuli Jukan tunnuksilla

  VastaaPoista
 11. Uijui, mäkin haaveilen kaasuliedestä. Se on ehdottomasti hankinnassa, jos tässä joskus hankintaan oma kämppä. Hieno keittiö teillä muutenkin!

  VastaaPoista
 12. Joo mä oon ainakin pastalävikkölampun virallinen todistaja :) Se on musta aivan huippu keksintö!
  Muutenkin keittiötarvikkeita voisi hyödyntää sisustamisessa, monissa keittiön esineissä kun on tosi hienoja ja hauskoja muotoja. Pitääkin alkaa kehittelemään jotain (ennenkuin Harkki tulee ja vie idean :D ).

  VastaaPoista
 13. Elina: ollaan oltu ihan huipputyytyväisiä kaasulieteen. meillä möllii kaasupullo viereisessä kaapissa ja hyvin on kestänyt toistaiseksi, nyt siis juhannuksesta asti. olen energiankäytössä aika pihi ja ennen harmitti esimerkiksi sähkölevyjen jälkilämpö. vaan ei harmita enää :).

  Jytis: kiitos viralliselle todistajalle :). olen nähnyt lusikoista ja keramiikkapaloista tehtyjä kauniita koruja sekä aterimista koottuja kelloja. Iskussakin oli taannoin yksi, mutta minusta homma meni yli kun viisaritkin olivat haarukka ja veitsi.

  VastaaPoista
 14. Hauskaa, että joku muukin suhtautuu hieman ristiriitaisesti kulmakaappeihin. Itsekin esittelin juuri keittiömme ja nyt eksyin sopivasti teidän keittiöönne. Hyviä kokkailuhetkiä!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin