keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Sunnuntaiaffen

Jukan mieltä oli pidempään jo kiusannut vuohenjuusto kalan yllä. Kilttinä vaimona minä tietysti tartuin tuumasta toimeen pienen vihjailun jälkeen. Itse en tuosta juustosta pidä, mutta Jukka kehui makuyhdistelmää tasapainoiseksi: munakoiso ja ahven tasoittivat vahvaa juustoa jäämättä kuitenkaan itse jalkoihin.

Affenat ostettiin torilta ja perattiin itse. Tämä siksi, että haluan harjoitella kalan käsittelyä. Samalla saatiin päästä ja ruodoista sekä -okei okei- niistä kalapaloista jotka edelleen olivat kiinni ruodoissa eivätkä fileissä, kalaliemi yhdessä varsisellerin kanssa. Se pakastettiin siivilöitynä tulevien keitosten varalle. Fileisiin jätin nahan toiselle puolelle, koska pelkäsin kalojen muuten käyvän turhan pieniksi.

SUNNUNTAIAFFEN
kahdelle

puolikas munakoiso
suolaa
rypsiöljyä
mustapippuria
vuohenjuustoa
6 pientä ahvenfilettä
voita paistamiseen
hunajaa

Ota juusto huoneenlämpöön ja leikkaa kiekoiksi.

Leikkaa munakoisokin ohuiksi kiekoiksi. Itketä jos haluat, tällä kertaa minäkin tein niin kun muistin. Monesti en ole hommaan ryhtynyt ja vain kerran olen saaanut pikkuisen kitkeränmakuista munista aikaiseksi. Ripsuttele kiekkojen päälle suolaa. Pyyhi puolentunnin päästä syntyneet "kyyneleet" pois talouspaperilla. Sipele koisokiekot öljyllä. Paista parilalla nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista ahvenfileet pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kauniin rapsakkapintaisen kalan ylle munakoisokiekko tai kaksi, siihen ylle vuohenjuustoa ja taas hiukan mustapippuria. Liruttele vielä hiukan hunajaa juuston päälle.

Kaalikääryleiden pannulla paistelusta jäi valkkaria, joka päätyi sitten onnellisesti risottoon. Sunnuntaiaffenlounas oli valmis nautittavaksi!

6 kommenttia:

 1. Nam nam tuossa on kaikki elementit herkullisia! Kala, munakoiso ja vuohenjuusto (minä pidän ..)

  VastaaPoista
 2. Yaelian: minullekin maistui kun jätti juuston pois. ja lapsille maistui pelkkä kala :).

  lisäsin tuohon vielä hunajan joka oli unohtunut eilen laittaa.

  VastaaPoista
 3. Vuohenjuusto, ah, se on niin herkkua!Mä olen itse täyttänyt lohta vuohenjuustolla http://laurantahti.blogspot.com/2009/03/vuohenjuustolohivuoka.html, täydellinen yhdistelmä, pitää kokeilla ahvenienkin kanssa. Ja mua niin nauratti tuo otsikko, meillä pojat sanoo juuri, että affenvileet, siis äffät ja veet väärinpäin ;)

  VastaaPoista
 4. Laura: niin olen kuullut kerrottavan herkkua, mutta en vain itse ole saanut vielä makua.

  vastaavasti Salonimen feta-tyyppiset juustot on nimetty "veta"ksi. :)

  VastaaPoista
 5. No oletpas sä kiltti. :) Kiinnostava idea, ahventa ja vuohenjuustoa. Pidän molemmista eli tätä varmaan täytyy kokeilla. Risottoa meilläkin tehtiin nyt viikonloppuna, kun mietin mitä laitetaan pihvien seuraksi. Samalla syntyi idea osallistua ensimmäistä kertaa ruokahaasteeseen, jännää. :) Täytyy kohta postata siitä.

  VastaaPoista
 6. Rauna: maistuihan se toki itsellekin ilman juustoa :).

  täytyykin tulla kurkistelemaan mitä olet haastellut. meillä on se homma ihan vaiheessa vielä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin