perjantai 2. lokakuuta 2009

Vauvakutsut - Baby shower

Naapurin perheellä on enää kuukausi laskettuun aikaan. Heille odotetaan kovasti toista lasta, mitä suurimmalla todennäköisyydellä poikaa. Niinpä kokoonnuimme yhteen juhlistamaan tulevaa vauvaa, höpöttämään naisten kesken ja -tietysti- herkuttelemaan niin että navat tärisi! Kaikki toivat kutsuille jotain mukanaan ja pöytä oli sitten sen mukainen.


Itse leivoin lasten kanssa minikokoisia punajuurimuffinsseja, jonka ohje löytyy viime syksyltä täältä. Nyt lisäsin tuorejuusto-tomusokerikuorrutukseen sinistä elintarvikeväriä ja hiukan vettäkin notkeuttamaan päällistä. Lapset ripsuttelivat pikkuruisten leivonnaisten ylle haluamiaan nompparelleja.

Leivonnaisten pohjaan liimasin pienen pieniä lappuja, joihin olin kirjoittanut runokirjoista kopioituja aforismeja ja runonpätkiä vauvaan liittyen. Tässä esimerkiksi Anna-Mari Kaskisen kirjasta kopioitu runonosa:
---Vauva niin kuin siemen on,
hiljalleen se kasvaa saa,
täynnä voimaa valtavaa--
Tänään kävimme vielä naapurissa lasten kanssa herkuttelemassa "rääppiäisissä". Näyttää pahasti siltä että viikonlopun aikana on suunnistettava salille...

8 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo noiden lauseiden kirjoittaminen muffinivuokien pohjalle:-) Ja niin söpöjä ovat nuo muffinit muutenkin!

  VastaaPoista
 2. Yaelian: minusta on hyvä tehdä nyyttäreille tuollaisia miniversioita muffinsseista, kun tarjolla on kuitenkin muutakin herkkua.

  noin lyhyitä ajatelmia/runonpätkiä oli hiukan haastava löytää ;)

  VastaaPoista
 3. hehe, varmaan oli hankalaa ;) Mulla on yksi semmonen kirja, johon joku on etsinyt kaikkia pätkiä runoista. Sain sen rippilahjaksi joskus. Osa on kivoja pätkiä, osa vähän turhankin syvällisiä (lue: synkeitä).

  Kiva idea, kuten yaelian sanoi!

  VastaaPoista
 4. Nelle: mulla on pari-kolme hyllymetriäå runo- ja aforismikirjoja, mutta niiden oikeiden löytäminen (ja tosiaan tässä tapauksessa oikeiden JA lyhyiden) on välillä hiukan hankalaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista :)

  Hauska ajatus nama vauvakutsut (tai suihku). Ihanat tarjoilut!

  VastaaPoista
 6. Anna: niin minustakin oli hauska idea. taitaa olla alunperin Amerikkalainen juttu. Aina on aikaa -ja halua- herkutella sekä höpötellä!

  VastaaPoista
 7. Tulin pitkästä aikaa tänne lueskelemaan, ja täältähän löytyi varsin tutunnäköisiä leipomuksia ;)

  VastaaPoista
 8. tarkoittaakos Olga tämä sitä että olet ollut moisia paikanpäällä maistelemassa :)?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin