perjantai 30. lokakuuta 2009

Hirvipullat

Pakastimestamme löytyi hirvijauhelihaa. Tein siitä kokeilueriä nautittavaksi muussin kanssa.

Maun ja ulkonäön puolesta voiton veivät tuoreella timjamilla maustetut pullat, korianterinsiemenpullien tullessa toiseksi. Muut kokeilumausteet olivat katajanmarja ja ihan pelkkä suola sekä mustapippuri. Kuvassa taitaa olla tavallisia pullia, sillä timjamin tuomaa kaunista viherpilkutusta ei siinä ole näkyvissä.

Kokeilimme kiepauttaa hirvipulien päälle myös pekonia. Moiset lihapullat olivat myös oikein maistuvia ja niin erilaisia ilman pinnoitetta oleviin, ettemme oikein osanneet sanoa kummat olivat parempia. Ehkä oli hyvä että molemmanlaisia löytyi lautaselta!

Pekoni on osa puolikkaan possun tuhoamisurakkaa. Kiven Säästöpossussa ei ollut pekoninleikkuuvälineitä, joten saimme matkaan kylkipalan ilman luita. Siitä Jukka sitten pakkaskohmeisena leikkaili mahdollisimman ohuita siipaleita onnistuen oikein hyvin. Näiden lihasiivujen kohdalla huomioitavaa on, ettei niitä ole suolattu kuten kaupasta saatavia valmiita pekoneja.

TIMJAMILLA MAUSTETUT HIRVILIHAPULLAT

200 g hirvestä jauhettua jauhelihaa
1½-2 tl (ruusu)suolaa
2-3 tl tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
(pekoni)

Sekoita liha, suola,pippuri ja timjami yhteen käsin. Pyörittele taikinasta pieniä pyörylöitä. Jos mielit, pyöräytä joidenkin pullien päälle luomupossun pekonia. Paista voissa pannulla.

2 kommenttia:

  1. Hauska pakastin. :) Hirvipullat vaikuttavat houkuttelevilta. Tajusin muuten tekstisekaannuksen jälkikäteen siinä, keltä saitte hirveä, mutta oh well, tällaista sattuu. Hauskaa viikonloppua sinnepäin!

    VastaaPoista
  2. Rauna: no on! Hirvipullat oli tosi hyviä. luin monia ohjeita jälkikäteen ja useassa kehotettiin laittamaan joukkoon sianlihaa jottei olisi kuivaa. me emme kuivuutta havainneet lainkaan, vaan pullat olivat tosi herkullisia.

    huomasin muuten että olen laittanut tekstiin "muussin kaverina" vaikka söimme kyllä kurpitsarisottoa. on well, tällaista sattuu :D.

    Hauskaa viikonloppua teillekin!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin