lauantai 17. huhtikuuta 2010

Öljyä jätskin ylle

Luonto näyttää voimaansa meille kuolevaisille (taas ylidramatisointia). Yksi tulivuori Islannin perukoilla hönkii ilmaan kivituhkaa ja tuhansien ihmisten elämä vaikeutuu.

Meidänkin piti hurauttaa vastaanottamaan jo viikon poissa ollutta Jukkaa lentokentälle eilen, mutta toisin kävi. Hakureissu on näillä näkymin siirtynyt viikolla eteenpäin.

Ikävä sekä täällä kotoSuomessa että Japanin Tokiossa alkaa olla aika kova. Varsinkin tyttäremme reagoi isänsä poissaoloon ja lausuikin jo eilen, että eikö ne lentokoneet voisi jo lentää että isä pääsisi kotiin.

Mennyt viikko on kulunut kiireen ja väsymyksen keskellä tosi kevyesti "kokkaillen" einesmaksalaatikon, pakastepizzan ja oman pakastimen tyhjennyksen merkeissä. Tänään sentään tein itselleni munakoiso"mössöä", mutta ei lohduttanut yhtään.

Lohtua on haettu myös jäätelöstä, jonka ylle on lorautettu runsaalla kädellä Herkku ja Koukku-blogin Jytiksen suosittelemaa kurpitsansiemenöljyä . Prismasta löytynyt öljy on jäätelön kanssa - yllättävää kyllä - aivan mahtipari. Salaatitkin tulevat meillä jatkossa kokemaan kurpitsansiemenöljylorautuksia.

Mutta vaikka sitä öljyä kuinka lutraisi ja jätskiä napaan kauhoisi, ei se ole sama kuin jos sitä kauhomista tekisi kainalossa...

20 kommenttia:

  1. No voi,teilläkin se on noin vaikuttanut......
    Kurpitsansiemenöljy ja jätski,varmaan hyvää.Täällä olen nähnyt oliiviöljyjätskiä.

    VastaaPoista
  2. Yaelian: tosi moneen vaikuttanut monella tapaa...ärsyttävää...

    onko se oliiviöljy laitettu jätskiin jo sitä tehdessä vai tällä tavalla lorautettu annoksen ylle? mielenkiintoista.

    VastaaPoista
  3. Se oli sellaista vähän vihertävää ja öljy sisällä,Maistui aika jännältä ,mutten osaa oikein kuvailla makua,maistoin yhden pienen lusikallisen vaan jossain messuilla.

    VastaaPoista
  4. Yaelian: vaikea tämänkään yhdistelmän makua on kuvata. aika sama kuin paahdetuissa kurpitsansiemenissä, minkä ei kyllä luulisi lainkaan sointuvan yhteen jäätelön kanssa :).

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä sinne. En tiedä auttaisiko ulkoilu yhtään? Mutta kannattaa varmaan yrittää nauttia ulkoilmasta aina kun aurinkoa näkyy.

    Tosi moneen on tuo lentokaaos vaikuttaut. Olen ollut toistuvasti yllättynyt siitä kuinka moneen.

    VastaaPoista
  6. Buuu ikävä ja jee kurpitsansiemenöljy! Sanoisin että parasta se on vaniljajätskin kanssa ja ripottelee päälle kurpitsansiemeniä ja sitten reilu loraus tuota öljyä, aaah! Ja tosiaan, salaatit saavat sen kanssa ihanan paahteisen maun. Toivottavasti myös Jukka pääsee pian maistamaan!

    VastaaPoista
  7. Nelle: meillä ulkoillaan aina kaksi kertaa päivässä. eikä se kyllä ikävään auta. tiedän silti että tarkoitit kommentilla hyvää :). tuossa kyllä turistiin naapurin äidin kanssa pitkät pätkät ulkona lasten leikkiessä. hän oli lohduttavasti saanut miehensä Saksasta takaisin vuokra-auton ja Ruotsinlautan yhdistelmällä.

    tosi moneen on vaikuttanut juu, ja yllättävillä tavoillakin. ja vaikuttaa pitkään.

    Jytis: hyvin meni kuule tuon punaviinimarja-marenkijädenkin kanssa. kiitos tuhannesti vinkistä!
    onko sun ripottelemat siemenet olleet paahdettuja. niitä en ymmärtänytkään lisätä, mutta seuraavaksi lisään. (oikeasti minäkin lisäsin reilusti enemmän öljyä kun kuva oli otettu ;)

    salaattiin lisäsin öljyä tänään myös, mutta se ei oikein vakuuttanut. maku oli hiukan tunkkainen. täytyy kokeilla myöhemmin uudestaan silti!

    minäkin toivon todella että Jukka pääsee pian maistamaan. ikävä alkaa paisua ennennäkemättömiin mittasuhteisiin meillä kaikilla ja kaivertaa koko ajan :(.

    VastaaPoista
  8. Mä oon laittanut jätskiin siemenet ihan paahtamattomina kun aattelin että se paahdon maku tulee kuitenkin kastikkeesta mutta molempi varmaan hyvä!

    Okei, harmi ettei salaatin kanssa niin vakuttanut (vielä) mutta se on hyvä että aina on toi jätskivaihtis :)

    Tyhmä tuhka.

    VastaaPoista
  9. Jytis: ok! ja jätskivaihtis on tosi hyvä vaihtis!

    sit vielä, oletko sekoittanut kurpitsaöljyn johonkin salaatin ylle laittaessasi vai lorauttanut siitä vaan raakana kuten minä nyt?

    VastaaPoista
  10. Hassua, en ollut ennen eilistä kuullutkaan kurpitsansiemenöljystä, päivällä sitten lankomies kehui miten hyvää se on salaatin kanssa ja illalla kun tulin katsomaan tänne, niin oli tämä jätski-yhdistelmä:) Täytyy siis varmaan itsekin etsiä sitä kaupasta ja kokeilla.

    VastaaPoista
  11. Merituuli: joo, minä tämmöisen pohjalaisena yritän aina etsiä lohtua tekemisestä. Kun pitää itsensä kiireisenä, tuntuu että aika menee nopeammin eikä niin kerkee ajatella. Mutta eihän se tietysti ongelmaa varsinaisesti korjaa :/

    Tiedät kumminkin, että elän hengessä mukana. Toivotaan, että saat omasi kotiin sieltä maailmalta pikaisesti!

    VastaaPoista
  12. Kurpitsansiemenöljy on myös hyvää leivän kanssa. Samoin munakkaan päälle rucolan kanssa.

    -stjtr-

    VastaaPoista
  13. Mjam, leivän kanssa en olekaan testannut (kiitos vinkistä -stjr-) mutta sehän olisi varmaan mainiota vaalean leivän dippailuun.

    Mutta siis Merituuli, joo ihan "raakana" olen lorauttanut päälle vaan! Ainakin sellaisissa salaateissa joissa on ollut juustoa (feta/mozzarella/leipäjuusto) tai muuta pähkinää niin on toiminut hyvin!

    VastaaPoista
  14. Olga: joskus joku tuote tosiaan pomppii silmiltä joka nurkalta ilman maksettua mainostakin. Jytis mainosti tätä heidän blogissaan sen verran monta kertaa että mulle riitti ja kokeilin.

    tuotetta löytyy ihan hyvin, ainakin Cittareista ja Prismoista. en kyllä osaa sanoa onko laatueroja tai valikoimaa miten paljon. tässä luki että on ehta itävaltalainen.

    Nelle: tiedän. kiitos :). pikaista kotiinpaluuta toivon minäkin, mutta heikolta näyttää...

    -stjtr- mielenkiintoista. täytyypä kokeilla! kiitos vinkeistä. ja kiva kun avasit sanaisen arkkusi pitkästä aikaa :).

    ja edelleen kiitos Jytis vinkkailuista. eiköhän tuo pullo kulumaan saada :)

    VastaaPoista
  15. No on kyllä ihan pakko mennä ostamaan tuota öljyä! *vetää kenkiä jalkaan ja muistaa että muksut on päikkäreillä!*

    Jaksamista odotukseen!! Mie oon kans kova ikävöimään jo lyhyenki poissaolon aikana - saatikka sit tuommonen pidempi aika! Toivotaan että lentoliikenne palautuu pian normaaliks (ja että jäätelö ja öljy ei lopu sitä ennen ;))!

    VastaaPoista
  16. Anzku: meneppä vaan! (heti kun lapset ovat heränneet ;)

    tässä odotuksessa tylsintä on se, ettei tiedä koska se loppuu...

    VastaaPoista
  17. No nyt on ostettu ja maistettu! Enpä muuta voi sanoa kuin että kyllä kannatti!! :) Postailen aiheesta myöhemmin! Kiitos vaan vinkistä!

    VastaaPoista
  18. ompas mukavaa että maistui! koko sakille?

    Jukka totesi maun mielenkiintoiseksi, mutta öljyiseksi (-haloo! se ON öljyä ;) vaikka minusta maku kyllä taas ei ollut öljyinen. ota tästä sitten selvää...:)

    VastaaPoista
  19. Mies ei ollu maistelemassa, esikoinen ei uskalla maistella mitään outoa ja kuopus vetäs pikkukikkareensa jätskiä ihan raakana. Voisin äkkiseltään kuvitella että saan kyllä nautiskella öljyni ihan rauhassa! :D Mie maistoin ensin ihan sormella sitä öljyä ja miusta maku sillon oli ihan vaan öljyinen, mutta jäätelön kans se öljyisyys ei kyllä tuntunu ollenka ja esille tuli sit just tuon öljyn maku paremmin. Kokeilin myös seesamiöljyä ja toimi sekin!

    VastaaPoista
  20. täytyy itsekin kokeilla tuota seesamiöljyä - kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin