maanantai 27. joulukuuta 2010

Currysinappisilakat

Silakat tekivät tänä Jouluna ihan rynnäkön joulupöytäämme. Osa onnistuneemmin kuin toiset. Tämä oli ihan onnistuneimmasta päästä.

Ohje löytyi Yhteishyvän Ruokalirpukkeesta ja näköjään myös täältä.

CURRYSINAPPISILAKAT
4 - 6 annosta
300 g silakkafileitä
2 dl vettä
3 rkl väkiviinaetikkaa
runsaasti hienonnettua tilliä
Sekoita sinappi, suola, sokeri, curry, etikka ja vesi keskenään. Vatkaa joukkoon öljy; ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana.
Valuta fileistä neste ja kuivaa ne talouspaperilla. Lado silakat, kastike ja runsaasti tilliä kerroksittain lasipurkkiin. Nosta kylmään ja anna maustua noin vuorokauden ennen tarjoamista. Silakat säilyvät jääkapissa noin viikon ajan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta blogista! Käyn aina välillä täällä hakemassa vaikutteita :D
    Noista currysilakoista tuli mieleeni tosi helpot currykalat joiden 'soossiohjeen' poimin mainoslehdestä marketin paketointijonosta kaveria odotellessani. Yksi joulusilli oli sitten curryjuustosilliä mutta tätä juustojuttua on muistettava kokeilla kastikkeena noihin pikagraavattuihin silakoihin sekä myös graaville lohelle - voisi vaikka laittaa lohirullien sisälle.

    1 prk Valion Indian curry -tuorejuustoa
    1 prk kermaviiliä
    punasipulia hienonnettuna
    pippuria myllystä
    tilliä

    Alkuperäinen ohje on täältä: http://www.pirkka.fi/mtvresepti/?id=94634

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin