lauantai 25. joulukuuta 2010

Jouluruokaa (överiksi meni joo)

Meidän Joulumenumme näytti ennen aatonaatonaattoa aika maltilliselta. Sitten kävimme Jukan kanssa yhdessä selaamaan lehtiä ja nettiä tuloksena melko pitkä lista. Ostettuani kalakauppiaalta torilta turhan ronskisti silakkaa lista kasvoi entisestään. Jukalle tuli meinaten aattona iso fiilis kokeilla vielä jotain uutta. Vaikka erilaisia lajeja oli varsinkin alkupalapöydässä melkoisesti, ei niitä määrällisesti kuitenkaan ole paljon. Laatikoiden kohdalla tämä maltillinen määrä ei toteutunut tänäkään vuonna. Ruoka täytti siihen malliin vatsamme, että juustomaisteluun yllettiin vasta Joulupäivänä.

Ohjeet linkkien takana. Linkittämättömiä naputellaan lähipäivinä ja linkitetään luonnollisesti tänne.

lounas


päivällinen
lämpimät piparjuurisilakat
tomaattiset rapusilakat
torikauppiaan kylmäsavulohi
lipstikalla maustettu piimäjuusto
    juomana lanzarotelainen (Yaiza) Malvasia seco 2010 valkoviini

*

porkkanalaatikohko kookosmaidolla
kinkunliemikastike

*
konvehteja

juustoja:


7 kommenttia:

 1. Miten ihana joulumenu;etenkin tuo kalaisempi puoli:-) Itse olin jouluaattona tuttujen suomalaisten luona,jotka olivat laittaneet perinteisiä laatikoita,torttuja,rosollia,ja lohta graavina ja kypsytettynä(lihaa ei ollut)

  VastaaPoista
 2. Niinpä, laatikoita ja kinkkua meilläkin vielä....vaikka tänään itselläni on ihan oma lipeäkalapäivä, meillä sitä eivät muut syö. Hei, odotan tuota maa-artisokka reseptiä, mulla on niitä vielä aika reilusti kellarissa, ja keittoon olen jo kyllästynyt. Hus hus naputtelemaan reseptiä siitä!

  VastaaPoista
 3. Yaelian: Ulkomailla (vai miellätkö asuinpaikkasi kotimaaksi?) on kyllä virkistävää viettää myös kotoisia perinteitä!
  Monesti juuri alkupalat ovat pöydän parasta antia, joskin joulupöydässä minä odotan kovasti myös lanttulaatikkoa. Sitä kun saa vain kerran vuodessa. Jukalla suurin odotus kuulemma kohdistuu nykyään alkupalapöytään.

  Tarja: Meinasin hamstrata vielä lipeäkalaakin, sillä en muista sitä ikinä maistaneeni. Ehkä ensi jouluna sitten.
  Maa-artisokka oli aivan loistavaa! Se on ravintola Olon keittiöpäällikön Jari Vesivalon käsialaa. Laitamme sen tänne jahka saamme hieman edustavamman kuvan aikaiseksi :). Sopisi muuten hyvin vaikkapa uuden vuoden vastaanottajaisiin.

  VastaaPoista
 4. Ihana menyy!
  Meillä ei olla päästy juustoihin vieläkään..

  VastaaPoista
 5. Jeps,oli tosi kivaa viettää perinteistä joulu-iltaa,jossa oli sekalaisesti suomalaista sekä täkäläistä väkeä(suomalaisten puolisot...)mutta ruoka oli ainoastaan suomalaisesta joulukeittiöstä.Minulla on mielestäni 2 kotimaata;toista kaipaan kun olen toisessa ja niin edelleen...

  VastaaPoista
 6. Veera: joko vatsa on vetänyt juustojakin? mitä juustoja teillä oli varattuna?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin