sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Laavaviinejä Lanzarotella

Lanzarotella tuli maistettua useampaakin paikallista viiniä. Muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki sopivat suuhumme. Pidimme kovasti malvasia-rypäleistä tehdyistä valkoviineistä. Ne olivat kautta linjan raikkaitta ja kävivät erinomaisesti ruokaviineiksi.
Haarukoidessamme kalavatia El Lagossa kokonaisuutta siivitti tämä paikallinen Vega de Yucon valkoviini, joka oli erityisen mieluinen valinta. Luulenpa että lomafiiliksellä ja auringonpaisteellakin oli osasyynsä viinin maistumiseen!
La Gerian aluulla viinejä kasvatetaan laavapitoisessa maassa kuopissa, joihin on tehty tuulensuojaksi kivimuuri. Taimenistutustavassa on myös tarkoitus saada talteen yökasteet ja sateet. Viininviljelyrinteet ovat erikoisen näköisiä.
El Grifon viinitarhoilla muurit on rakennettu säntillisemmin. Heidän valikoimastaan maistamamme punaviini oli hyvin poikkeuksellinen kokemus: se maistui tasan siltä miltä laava tuoksuu. Ostimme kotiin vielä pullon jossa luvattiin tuohon makuun lisäksi savuisuutta. Mielenkiinnolla odotamme maistamista!
 

Lanzaroten loma maistui kaikin puolin hyvältä, joskin etukäteissuunnittelulla ja -tutustumisella saaren ravintoloista olisi saanut enemmän irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin