tiistai 28. joulukuuta 2010

Valkosipuliset timjamipunajuuripalat

Rakastan Joulupöydässä punajuuren ja piimäjuuston yhdistelmää. En halunnut tehdä kuitenkaan perinteistä rosollia, vaan kokeilin uutta reseptiä herkulla lopputulemalla.

Ohje on "Kaikkien aikojen Joulu 2010"-lehdestä nimellä mehevät uunipunajuuret. Tämä lisäke sopisi kyllä makujensa puolesta ihan hyvin muuhunkin kuin joulupöytään.

Minä kypsensin juurekset uunissa aatonaattona ja aattona vain lämmitin pikaisesti paistinpannulla. Paistamisen jälkeen maustoin punajuuripalat.  Meidän timjamipuskamme pääsi nuukahtamaan pahasti, joten yrttiä ei juurikaan punajuurilohkoille riittänyt. Yhdistelmä oli kuitenkin hyvä, joten suosittelemme varaamaan tuoretavaraa saatuville.

VALKOSIPULISET TIMJAMI-UUNIPUNAJUURET

½ kg karkeaa suolaa
8 pienehköä punajuurta
6 valkosipulinkynttä
1 rkl balsamiviinietikkaa
½ dl tuoretta timjamia
mustapippuria
sormisuolaa

Levitä uunivuuan pohjalle karkeaa merisuolaa niin että pohja peittyy. Pese ja kuivaa punajuuret. Laita punajuuret ja kuorimattomat valkosipulit suolapedille. Peitä huolellisesti foliolla. Kypsennä 170-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Kuori hieman jäähtyneet punajuuret ja lohko ne. Puserra lohkojen sekaan pehmenneet valkosipulit. Nyt voit huoletta laittaa juurekset kannelliseen kippoon odottamaan tarjoiluhetkeä (tai jatkaa saman tien).

Lämmitä lohkot tarvittaessa uudelleen nopeasti paistinpannulla. Lorauta sekaan balsamiviinietikkaa. Mausta sormisuolalla, timjamilla ja mustapippurilla.
Jäljellejääneen suolapedin pehmitin uudelleen morttelissa. Sain näin aikaan punajuuri-valkosipulisuolaa, jonka purkitin tulevaa käyttöä varten. .

3 kommenttia:

  1. Oih - taas aivan ihana resepti. Miten mulla sattuikin olemaan punajuuria kellarissa...ja kaikki muukin löytyy! Toi suolan jauhaminen oli loistava idea!

    VastaaPoista
  2. Tarja: Onko ihan oman maan itsekasvatettuja punajuuria?

    Suolan jauhaminen lähti siitä ajatuksesta etten halua heittää pois mitään.

    VastaaPoista
  3. Merituuli: valitettavasti ei, meidän savimaassa ei kasva mitään alaspäin.....paitsi maa-artisokkaa. Mutta kyllä Hangon torilta ostettuja, jossain Kiskon suunnalla kasvaneita luomusellaisia.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin