tiistai 21. joulukuuta 2010

Viime hetken lahjavinkki lapsellisille

Saimme iloksemme arvostelukappaleen Miikka Järvisen ja Maija Koskin kirjasta "Apukokin keittokirja". Ilo se oli erityisesti siksi, että olin haaveillut jo kirjan hankkimisesta Tiinan vinkattua teoksesta Facebook-sivullamme.
Kirjasta välittyy yhdessäkokkaamisen mukavuus. Lapset sekoittavat, pilkkovat ja maustavat monessa kuvassa tarkkoina. Muksut on otettu myös mukaan ruuan alkulähteelle: onkimaan, sienimetsälle ja ostoksille mm. lihatiskille Hakaniemen Kauppahalliin.

Reseptit ovat monipuolisia, koko perheelle maistuvia ruokia. Lasten kanssa kokataan vaikkapa pizzaa, blinejä, jokirapupastaa, linssikeittoa ja pestokanaa risottopedillä. Leivontapuolella väännetään esimerkiksi suklaisia marenkeja ja raparperikakkua.

Yksi asia kirjassa mietityttää: koska valmiiden ruokien kuvia ei läheskään joka ruuan kohdalla ole, lapsen innostaminen kokkailuun täytyy hoitaa muilla keinoin. Meillä meinaten lapset selailevat keittokirjoja ja usein kysyvät herkullisilta näyttävien annosten kohdalla josko tehtäisiin sellaisia joskus. Ruuanlaittoa aloittavan aikuisenkin on helpompi kokata, kun tietää mihin "tähtää".

Apukokeille soveltuvat tehtävät on merkitty resepteihin punaisella, joten ihan aloittelevienkin aikuisten on helppo ottaa lapset mukaan kokkaamaan. Nämä turvallisesti jaotellut tehtävät ovat meille niin itsestään selviä, että tuntuu toisaalta hassulta merkitä ne erikseen. Punatekstit palvelevat kyllä tarkoitustaan, jos joku saadaan niiden avulla rohkaistumaan lasten kanssa kokkaamisesta!
Minua miellytti kirjan ulkoasu. Tällä kuvioilla ja näillä väreillä ostaisin mieluusti keittiöpyyhkeitä, astioita tai vaikka ison kattilan!

Suositeltava kirja lapsiperheelle vaikka kummin ostamana. Josta tulikin mieleen, että meidän kummityttömme on edelleen ilman keittokirjaa, jonka etsinnän aloitimme yli vuosi sitten (kröhöm). Tämä voisi olla oikein passeli vaihtoehto!

2 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin