tiistai 7. joulukuuta 2010

Mokahampit

Miten paljon voi mokata yksien valmishamppien kanssa? Paljon! Tämän koimme Lanzarotella viime viikolla. Selitykseksi ei riitä vieras keittiö, kauhea nälkä, kaksi kokkia keittiössä yhtä aikaa tai vieraanlaiset tuotteet. Vai riittääkö?
 Näin se meni:

Osta valmiit hampurilaissämpylät ja –pihvit lähimarketista. Ala kokkailemaan ensimmäistä kertaa apartamentoksessanne.

Laita pihvit pannulle ja sämpylät leivänpaahtimeen.

Ota sämpylänpuolikkaat pois kun ne yllätykseksesi ovatkin ihan mustia.

Huomaa samaan aikaan että vakuumiin pakattujen pihvien ympärillä oli myös yksittäiset muoviläpyskät, jotka ovat nyt ottaneet kiinni hyvin tiiviisti hamppipihviisi. Pärrää hetken ja aloita muovien poisrapsuttelu. Ota kuva puolisostasi tässä rapsutteluvaiheessa, mutta nopeasti, sillä hän on äreä. Taivastele positiivissävytteisesti sitä ettei muovi ole tarttunut paistinpannuun.
Laita seuraavat kaksi pihviä pannulle. Ota ne pois kun palohälytin alkaa piipata hirveän kovaan ääneen. Selitä lapsille että ääni on ikään kuin ruokakutsu.

Älä lämmitä enää muita hampurilaissämpylöitä tällä keittiökarmalla.

Kyllä! Hampit syötiin silti melko mitäänsanomattoman lanzarotelaisen punkun kera, ulkoterassilla sadekuurojen ripsiessä altaaseen. Ja ei, emme sentään kastuneet. Terassillamme oli katto.

Keitä jälkkäriksi kahvia, jolloin puolisosi pääsee naureskelemaan sillä että olet laittanut paperisuodatinpusseja pestävään kestosuodattimeen. Kuittaa naureskelu tuplasuodatetulla kahvilla, jolloin puolisosi kuittaa takaisin ettet edellisellä kerralla muistanut käyttää pullovettä.

Mukavaa perhelomaa!

(Seuraavalla kerralla herkumpia kokemuksia leppoisammalla meinigillä tuolta lomasaarelta.)

7 kommenttia:

 1. Hih! Herkullinen tarina, kiitos! Ymmärrän kyllä, ettei pihvinpaistajaa paljoa naurattanut, mutta mitä muistatte kymmenen vuoden päästä reissusta? Luultavasti mokahampit :)

  VastaaPoista
 2. Hihii, loving it :) vaikka itse tilanteen aikana ei ehkä ihan hirveesti hymyilyttänytkään, mut nää on parhaita!

  VastaaPoista
 3. Hyvä ettei sentään koko loma mennyt noissa tunnelmissa. :) Jälkeenpäin varmaan naurattaa (ainakin lukijaa), mutta nälkäisenä tuo saisi kyllä veren kiehumaan.

  VastaaPoista
 4. Onpa lohduttavaa huomata että muuallakin kuin meillä on mokailtu. :) Pääsin nimittäin juuri postaamasta erään erittäin epäonnistuneen leipomiskertani ja jo oli tännekin ilmestynyt tunnustus mokailusta. Ihanaa, en ole ainoa tumpelo!

  VastaaPoista
 5. tais olla ainokainen moka tai harmitus koko reissulla. lähdön muöhästyminenkin oli plussaa kun saatiin ylimääräinen aurinkopäivä!

  tekevälle sattuu, eikös ;)? sillä pitää aina lohduttautua kun mokaa jossain tämänkaltaisessa suorituksessa.

  VastaaPoista
 6. heheh :) sattuuhan sitä - taitavammillekin :)

  VastaaPoista
 7. nooh, sanotaan ainakin että sattuu ja tapahtuu ;)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin