torstai 20. tammikuuta 2011

Pehmeät aamujuustomuffinssit hetkessä

Tämä maistuva ja unenpöpperössäkin onnistuva baakkelssi ratkaisi meillä useamman pulman kerralla:
  • Mitä uutta tarjota yövieraille (ja omalle perheelle)heti aamusella?
  • Mihin saada uppoamaan paljon ruokajogurttia isosta pöntöstä?
  • Mihin laittaa murentuvaista juustoa, joka ei tykännytkään pakastamisesta vaan kuvittelee olevansa nyt sekuriittilasia?
  • Mitä uutta kivaa saada kategoriaan "aamupala"?
Kädenvääntöä-blogin Pätkä oli löytänyt reseptin aikanaan Lettupannu-blogista, joka pistää ihmettelemään miksen minä ole sitä hoksannut sieltä. Räiskäleenkääntäjien, Hennan ja Santun ohjeilla on meinaten ennenkin startattu aurinkoisena aamuun.
Aamiaismuffinssit pärjäävät maun puolesta ihan itsekseenkin, mutta tuorepinaatti-kylmäsavulohilisä tuo mukavan ylellistä tuntua!

AAMIAISMUFFINSSIT 
12 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl soodaa
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
n. 5 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
halutessasi juustoraastetta
auringonkukansiemeniä tai vastaavia

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. (Jos muffinssivuokasi on muuta kuin silikonia, kehoitan voitelemaan sen kiinnitarttumisen ehkäisyksi). Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja jogurtti, sekoita. Lusikoi silikonivuokaan. Ripottele päälle siemeniä. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Samalla uunilla tein myös minivuuissa suklaamuffinsseja 70 prosenttisesta suklaasta.

6 kommenttia:

  1. Pitääkin tulostaa tuo ohje saman tien jääkaapin oveen sunnuntaiaamua odottamaan.

    Ihan mahtavia semmoiset ohjeet, jotka kiertävät ruokablogikeittiöstä toiseen.

    VastaaPoista
  2. Kenetkäs saatte yökylään? Vai keskenännekö meinasitte herkutella vapaapäivän kunniaksi?

    Jotkut reseptit tosiaan kiertävät blogista toiseen, tämäkin ollut jo ainakin kolmessa. Joskus sitä miettii, kannattaako jo toisten bloggaamia juttuja julkaista, mutta onhan niilläkin paikkansa. Blogeilla voi olla eri lukijoita, kokemus ja lopputulos voivat olla erilaisia, variaatioita voi tehdä oman kaapin mukaan jne. Ja jäähän tällä tavalla resepti "omaan arkistoon" helposti saatuville.

    VastaaPoista
  3. Maailmalla on semmoisiakin ruokahaasteita, että kaikki kokkaavat aina saman reseptin. Jännä nähdä, mitä eri blogeissa on saatu aina kulloisestakin ohjeesta aikaiseksi.

    Mutta spontaanisti kiertävät ovat tietenkin vielä mielenkiintoisempia.

    Yökyläilijöitä ei ole luvassa, mutta olemme koko viikonlopun tuohon sunnuntaiaamuun asti aika lailla menossa ja muiden ruokapöydissä. Se on sitten semmoinen rauhallinen hetki itselle.

    VastaaPoista
  4. Eikös se Daring Bakerskin ole joku sentyyppinen, että kaikki tekevät saman jutun mutta toteutus voi olla kovinkin erilainen? En ole tarkemmin tutustunut aiheeseen, mutta näin olen ymmärtänyt.

    VastaaPoista
  5. Just se! Pitäisi joskus kokeilla jotain vastaavaa haastetta täällä Suomessakin.

    Kiitosta vielä muffinssi-inspiraatiosta: olivat vielä mehevämpiä, kuin arvelinkaan.

    VastaaPoista
  6. Mikä jottei voisikin kokeilla. Siinä pitäis vaan olla joku yhtä aikaa julkaisemishetki: olisi meinaten ärsyttävää keksiä omasta mielestä joku oiva toteutustapa, mutta jos joku ehtisi postata samanlaisen ensin, se olisi silloin jo ikäänkuin käytetty. En tiedä noiden leipureiden systeemiäkään, pitäisi ottaa selvää jos moista pystyyn pykätään. Huomaatko, innostuin jo hiukan :).

    Kiitos kuuluu kyllä alkuperäisesti tuonne Lettupannulan suuntaan, mutta olen iloinen että olan voinut levittää tätä ilosanomaa eteenpäin :D.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin