lauantai 28. toukokuuta 2011

Ribsit grilliin ja taloyhtiön talkoot

Taloyhtiön talkoiden muonitusvastuu lankesi tänä vuonna meille. Yhtiössämme on monesti puuhastelun päätteeksi grillattu makkaraa ja nautittu sen kera virvoittavia juomia. Nyt halusimme tehdä itse salaatin ja grillata makkaroiden ja nakkien lisäksi myös lihaisampaa settiä. Päädyimme ostamaan ribsejä, jotka Jukka valmisti alusta loppuun saakka itse.

Monet tapaavat keittää ribsiluut ennen grillaamista, mutta me olemme tykänneet esikypsentää lihaisat luut uunissa paahtamalla. Tästä tavasta meille vinkkasivat Rauman ystävämme. Ennen uunikäsittelyä Jukka on hieronut palojen pintaan niin sanotun rubin eli mausteseoksen. Uunista palat ovat siirtyneet grilliin, jossa niille on sivelty tahmoittavaa grillauskastiketta. Lopputulos on makeahko, ihanan tahmainen liha, jota saa repiä hampaillaan irti luusta. Kesäfiilis!

RUB eli MAUSTESEOS LIHAN PINTAAN
riittää noin 1-2 kiloon ribsejä, riippuen ribsien paksuudesta

2 rkl fariinisokeria
4 tl paprikajauhetta
2 rkl karkeaa merisuolaa
mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
hiukan chiliä

Murskaa ja sekoita ainekset yhteen morttelissa ja hiero luisten lihojen pintaan. Paahda 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes liha alkaa hiukan vetäytyä luista.

GRILLAUSKASTIKE LUIDEN PÄÄLLE

1 dl ketsuppia
1 rkl fariinisokeria
½ dl öljyä
2 rkl soijaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl siirappia

Sekoitetaan yhteen ja sipellään sudilla grillausvalmiiden lihojen pintaan. Voit lisätä kastiketta grillauksen aikanakin.
Salaatiksi pyöräytimme taas peruna-parsasalaatin, vaikka pieniä pottuja pestessäni hiukan pärräsinkin valintaamme.
Kahvin kanssa haukkailtiin raparperipiirakkaa, johon yhdistin kokeilumielessä erittäin onnistuneesti mesiangervon kuivattuja kukkia. Piirakasta lisää ensi kerralla.

8 kommenttia:

  1. Hyvää, hyvää, hyvää! Ribsit ovat meillä päin jostain syystä harvinaista herkkua, ja nyt alkoi tekemään aivan vietävästi mieli!! Noilla mausteilla ja kastikkeilla tulee varmasti tosi hyvää. Grillin hajusta tulee tosiaan kesä mieleen! :) Kivaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
  2. Täytyykin testata, kun saadaan hommattua grilli uuteen kesäpaikkaan! Noita rubeja en ole ehtinyt liiemmin vielä testaillakaan. Omia grillisuosikkeja löytyy: http://sivumaku.blogspot.com/2010/07/grillauksen-iloja.html

    VastaaPoista
  3. Ribsejä, nam! Nuo reseptit täytyy kyl napata heti käyttöön...

    VastaaPoista
  4. Italiansalaatti: Kiitos samoin sinne!
    Tuo meidän puilla lämpiävä grilli tuo mieleen rantasaunankin samalla :).

    Sivumaku: Meilläkin on tuolla oma tunnisteensa grilliruuille jos kiinnostaa kurkata http://sillasipuli.blogspot.com/search/label/grilli. Viskimarinadinne kuulosti hyvältä!

    Piia: Perjantaina grillattiin vähän toisenmakuisia ribsejä, mutta niistä joskus toiste, ehkä piankin. Nyt on vain niin paljon kaikkea kirjoitettavaa...!

    VastaaPoista
  5. Nyt on pakko jakaa yksi perunanpesuvinkki, jonka olen aikoinani bogannut Glorian Ruuasta ja Viinistä. Tiedän, että se kuulostaa hieman epämäräiseltä...

    Osta kaupasta uusi vessaharja. Katkaise tämän korkkaamaattoman harjan varsi ja sovittele se akkuporakoneeseen. Sitten vaan potut ämpäriin, vettä niskaan ja surrur. Puhdasta tulee, todella nopeasti ja ilman ärräpäitä!

    Ja todella, tämä tehdään vain uudella, tähän tarkoitukseen hankitulla harjalla. Meillä ei enää känistä isommastakaan uusien pottujen pesusatsista. :)

    VastaaPoista
  6. ei kyllä kuulosta yhtään G&V-vinkiltä :). Täytyy ehdottomasti kokeilla, sillä pikkuruisten perunoiden pesu EI ole lempihommaani, kuten ei myöskään Jukan. Lapset jaksaa pestä ehkä kaksi perunaa, eikä niistä oikein ateriaa saa.

    VastaaPoista
  7. No siis tuohan kuulostaa aika Niksipirkka-vinkiltä, mutta kyllä se GRV oli... :) Mutta siis lämpimästi suosittelen kokeilemaan, uusien perunoiden mukavuusaspekti nousee kohisten! Ja perhesopu säilyy.

    VastaaPoista
  8. Kiitos vinkistä! nimim. perhesopu paras sopu :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin