perjantai 26. elokuuta 2011

Aito


Taas uusi ihana puoti, jossa luomu- ja lähiruoka kohtaavat iloisen myyjättären ja kivat tilat. Aito löytyy Uudenkaupungin keskustasta, Sepänkadulta.
Puodista löytyy monenmoista mausteista ja viinietikoista risottoriisiin ja lähimyllyn jauhoihin. Kananmunia saa irtotavarana ja Viskilän kukonpoikaa pakkasesta. Mukavan tiheästi päivittyvä naamakirja kertoo myös tuoreen luomuleivän rantautumisesta puodin hyllyille.

Olen kuullut kehuttavan myös Aitossa myytäviä pesuaineita (erityisesti mustaherukkaista saippuaa) sekä mineraalipuuteria.
Me kotiutimme kaupasta luomulaatuisina mustikkakeksejä, risottoriisiä ja erilaisia limsoja sekä herkkujuustolan Savuhilmaa ja Saloniemen yrttivetaa. Jälkeenpäin jäi harmittamaan, etten ottanut maistiaiseksi noita kuvassa yläkeskellä olevia biodynaamisesti viljeltyjä kalantilaisia päärynöitä. Olivat meinaten hurmaavan näköisiä kaikessa pienuudessaan.

Tänne päädymme ostoksille varmasti toistekin!

ps. Aiton Facebook-kuvasta voi ehkä hieman virheellisesti luulla Veeti Kallion olevan puodin toinen myyjä. Näin ei kuitenkaan valitettavasti ole ;).

6 kommenttia:

 1. Niin oli! Suklaitakin oli monenlaisia, Sonnentorin mausteita ja...no vaikka mitä!

  VastaaPoista
 2. Olispa tommosia ihania kauppoja täälläkin päin! :o

  VastaaPoista
 3. Tintsu: Aito. on avattu Ukiin kesän aikana. Ehkä teidänkin suunnalle pian...Itsekin toivoisin samanmoista Nummelaan!

  VastaaPoista
 4. Kotimaiset päärynät ovat ihania! Meillä on pieni päärynäpuu, joka ei ole kovin tuotteilias (ainakaan vielä) mutta makoisia ovat. Viime syksynä näin kotimaisi päärynöitä myynnissä ihan jossain marketissakin, tosin eihän ne mitään biodynaamisia olleet.

  Hei, pistäkää te sinne sellainen kauppa pystyyn! :)

  VastaaPoista
 5. Tusla: Täytyy kyllä maistaa niitä jos vielä jotain saan.

  Voi miten ihanaa olisikaan esitellä ja kehua tuotteita kaupan asiakkaille ja antaa vaikka ruokavinkkejä - ja saada niitä innostuneilta asiakkailta. Minäpä silti luulen, ettei homma olisi ihan minua varten, vaikka ne parhaat päivät olisivat varmaan upeita.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin