perjantai 19. elokuuta 2011

Cafe Celi

Viime viikonlopun rapukekkereiden jälkeen ajoimme kahden pikkupojan yhteissynttäreille Turkuun. Juhlat pidettiin melkeinpä vasta-avatussa Cafe Celissä Kristiinankadulla. Ihastelin pöytien valokuvapintoja ja sain kuulla kuvien sisältävän Kristiinankadun historiaa. Hauska idea!
Erikoisuutena kahvilassa on runsas valikoima paikanpäällä leivottuja gluteenittomia leivonnaisia. Nyt vitriinistä löytyi ainakin kolmen suklaan kakkua, lettuja hillolla, omenapullaa, korvapuusteja, marenkia ja täytekakkua. Tavalliseen ruokavalioon sopivat leivonnaiset tulevat kolmelta eri leipomolta vaihdellen, jotta valikoima olisi monipuolinen. Kahvilassa tarjoillaan myös aamupalaa, lounasta ja sunnuntaisin brunssia. Lisäksi kahvilan yhteydessä on gluteenittomien tuotteiden myyntiä.
Syntymäpäivillä tarjottiin Ceasar-salaattia ja toista salaattia, joka oli hurjan värikäs ja maistuva. Maustetut porkkanat olivat myös hyviä pureskeltevia. Salaattipöydän lisäksi (lapsille) oli varattu pizzaa, sekin gluteenitonta.
Jälkiruualla maistelimme paitsi upeaa täytekakkua, myös juustopöydän antimia.
Naistenhuoneessa oli kankaiset pyyhkeet, joka tuo heti pientä ylellisyydentuntua. Joskus ne ovat ne pienet asiat jotka kohottavat kokemuksen hieman arkea ylemmäs.

2 kommenttia:

  1. Minä huomasin vasta tänä kesänä, että kesän marja-kermakakuista on mustikka-kermakakku kaikkein paras. Tämän kesän mustikat olivat erityisen maukkaita, kun liika vesi ei päässyt niitä vetistämään. Sääli vain, kun suurin osa Suomen mustikoista jäi metsiin.

    VastaaPoista
  2. Olen kyllä samaa mieltä. Mansikoiden paras rakenne häviää ainakin kiilteen alle, mutta mustikalla se pysyy paremmin. Minusta tuo kahvilan kakku on hurjan kaunis - mustikoiden tummansinisessä värissä on prameilematonta ylellisyyttä!

    Isäni käy töissä itärajalla (josta toi meille mm. kaksi ämpärillistä sieniä jotka oli poiminut ruokataukonsa aikana). Hän kehui että siellä mustikat ovat ihan valtavan kokoisia, mutteivät ollenkaan vetisiä. Mustikoita on kyllä ollut tänä vuonna runsaasti tarjolla, mutta minustakin on sääli että suurin osa jää metsiin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin