tiistai 16. elokuuta 2011

Espoon puuhastelijat tapaavat Rauman alajaoston eli Vasikan paahtopaisti

Silloin kun meillä ei vielä ollut lapsia, meillä oli paljon vapaa-aikaa. Olimme silloin myös nuorempia ja energisempiä.  Puuhastelimme kaikenmoista "ylimääräistä". Minä esimerkiksi sidoin solmuilla yhteen illan jos toisenkin ojasta rämpimiämme pajunoksia lopputuloksena neljä hienoa pöytätablettia. En lähtisi siihen hommaan enää pakotettunakaan. Jossain vaiheessa aloimme ottaa touhuistamme videoitakin, otsikolla "Espoon puuhastelijat" (koska asuimme tuolloin vielä kehä kolmosen sisäpuolella). Yhdessä videossa Jukka on kokoamassa ulkokalusteita ja heti seuraavassa purkamassa niitä oikeinasennusta varten. Mahtoivat naapurit silloin ihmetellä kun aidan takaa kuului selostusta jos jonkinmoisesta touhusta.

Pian paikallistoimintamme laajeni, kun silloin ja edelleen raumalaiset ystävämme huomasivat itsessään samanlaisia puuhastelupiirteitä. Parvekkeella hiottiin monenmoista ja jouluksi askarreltiin koristeet itse. Oma puuhastelumme on keskittynyt nykyään melkeinpä ainoastaan keittiöön, mutta Rauman Alajaosto on kunniakkaasti laajentanut perinnettä kokonaisen talon kunnostukseen.

Rauman puuhastelijoiden piipahtaessa meillä kesälomamatkallaan sopi paremmin kuin hyvin tarjota liharuuan ystäville Rauman Lumosta ostettua vasikanpaahtopaistia. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja maukkaudessaan (joskin ensi kerralla liha saa jäädä punaisemmaksi):

VASIKAN PAAHTOPAISTI

850 g vasikan paahtopaistia
Nopea pintapaisto kuumalla pannulla.
Pintaan sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria.
Laita mahdollisimman paistin kokoiseen astiaan ja pohjalle ½ desiä vettä. Tarina ei kerro miksi.
Pidä 115 asteisessa uunissa tunti, jolloin sisälämpö oli 57.
Lepoaika leivinpaperin sisällä noin 20 minuuttia, jotta nesteet eivät valu ulos.
Tarjoile valmiiksi siivutettuna.
Vasikan paahtopaistin kanssa tarjoilimme risottoa ja uunitettuja tomaatteja (ilman vetaa).
Kattauksessa hyödynsimme kirpparilöytöpulloja. Vesi pysyi putelin sisällä hyvin kylmänä, kun laitoimme pullot pakkaseen niin että niissä oli hiukan vettä. Näin sisälle muodostui iso jääkimpale.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin